Genre: Komedie / Horror
Geregisseerd door: Andy Palmer
Met onder meer: Jere Burns, Scottie Thompson en Robert Englund
Plot The Funhouse Massacre
"Murder is all part of the show."
Zes van de engste psychopaten ter wereld ontsnappen uit een plaatselijke psychiatrische inrichting. Ze besluiten om gelijk de nietsvermoedende bezoekers van een Halloween kermis te gaan terroriseren. De kermis heeft een aantal themadoolhoven, die geïnspireerd zijn door de verschillende vormen van terroriseren. Dat laatste is iets waar de psychopaten wel raad mee weten.
Warden Kane
Dennis
Gerardo
Rocco the Clown
Dollface / Ms. Quinn
HALVE TAMME. (moderator series)
Find Me (2014): Slecht.
The Funhouse Massacre (2015): Ik pas.
Daan258
Find Me (2014) niet gezien. Maar de trailer van deze film ziet er best wel geinig uit voor als tussendoortje. Ik denk dat ik hem wel een poging ga wagen.
perceived
Deze heb je ook nog: The Funhouse (1981)
Tonypulp
Genrefilm
Slaat enorm goed aan onder de genrefans. Zie hem veelvuldig voorbij komen op fora, alleen hier op MM is men nog niet al te happig
Hopelijk komt dat nog. Ik verwacht weinig verdeeldheid (3*-3,5*), al sla ik met mijn stem waarschijnlijk wel wat hoog uit. Komt vooral omdat ik een zwak heb voor horrorfilms met een kermis, carnival/circus en spookhuizen/attracties als setting. Daar komt dan nog bij dat Robert Englund en Clint Howard toch wel twee geweldige acteurs zijn om erbij te hebben.
Verder erg kleurrijk, lekker tempo, prima gore (allemaal practical effects) en met liefde en plezier voor het genre gemaakt. Zo'n introductie van al die psychopaten is een go-to trucje, maar werkt toch weer heel fijn. Meer dan aardig debuut dus! Zat er met ouderwets enthousiasme naar te kijken. Als een kind in een snoepwinkel
Richard_Voorhees
Een redelijk vermakelijke funhouse slasher.
De moorden zijn lekker bloederig en de fx zien er hier en daar tof uit.
Daarnaast is het concept van de zes moordenaars wel tof gevonden. Al had het wel wat beter uitgewerkt mogen worden, want een paar moordenaars krijgt amper aandacht in vergelijking met anderen.
Verder laat het acteer werk een beetje te wensen over, maar dat is niet enorm storend bij een prent als deze. Sterker nog: hier en daar verhoogd het de charme wel een beetje.
Aan alle kanten te zien dat dit lowbudget is, maar door de stomme dialogen en de toffe fx is het nog een best vermakelijke zit.
Ik kan er niet zo enthousiast over worden als mijn voorganger, maar ik heb me redelijk vermaakt.
Spartaan1986
De geschminkte dochter van die religieuze leider was degene die nog het meest 'ziek' over kwam. De andere psychopaten deden me eigenlijk niks. Af en toe wel een aardige grap en een groffe scene maar de film heeft een ontzettend slecht en rommelig verhaal en bevat te weinig leuke en boeiende personages om er een geslaagde horror-comedy van te maken.
tattoobob
Deze vanavond even opzetten....toch wel goede dingen over gelezen binnen het horrorgenre/fans.
tattoobob
Middelmatige wegkijker voor de liefhebber van B-horror.
Film duurt te lang om het boeiend te houden...ookal duurt ik gewoon anderhalf uur.
Leuke effecten zoals het hoort.....kan natuurlijk altijd beter met meer budget maar het is in ieder geval stukken beter dan die computermeuk.
Helaas niet tof genoeg voor mij want ik mis wat brutaliteit en orginaliteit.
Maar wel fun.
Misantrophia
Robert Englund is natuurlijk een cult acteur in de horror-scéne, maar helaas speelt hij de laatste jaren nogal eens in films die nauwelijks de moeite waard zijn. Gelukkig is dat met The Funhouse Massacre niet het geval. Horrorliefhebbers kunnen aan deze film een klein avondje plezier beleven. Althans, horrorliefhebbers die kunnen genieten van een hilarische slasher met veel nepbloed, bizarre kills en personages die nauwelijks serieus te nemen zijn (en zichzelf ook niet serieus lijken te nemen).
Enig niveau is ver te zoeken, maar dat maakt niet uit. De film is zo te zien met veel plezier gemaakt en de grappen komen gelukkig niet al te gemaakt over, zoals met horrorkomedies nogal eens het geval wil zijn. Minpunt vind ik persoonlijk dat de bad guys qua persoonlijkheid zeker beter uitgewerkt hadden kunnen worden, maar hey, ze doen wat ze moeten doen: bizarre kills uitvoeren. Over de bodycount is in deze film dan ook zeker niet te klagen. En dat alles tegen een tof vorm gegeven kleurrijk kermisdecor.
Voor wie een film met inhoud zoekt, lekker laten liggen, voor wie goedkoop bloederig vermaak zoekt een aanrader.
Ietwat matig.
De bedoeling is wel goed, beetje fun met psychopaten in een funhouse setting rond Halloween, maar ik had het gevoel dat de film zich soms wat verschuilt achter de humor en die is jammer genoeg niet altijd even leuk.
Englund in het begin is wel leuk, maar daarmee heb je de enige degelijke acteur wel gehad. De rest is kantje boordje, maar het zijn vooral toch wat extras die soms de goedkoopheid in de verf zetten. Die scene op het einde waar de aanwezigheden ontruimd moeten worden en iedereen kriskras door elkaar loopt is echt zó énorm slécht geregisseerd dat het toch een beetje pijn doet.
Grappig vond ik de film ook niet echt, paar vervelende typetjes zoals de hulpsherrif. De gore was redelijk, al ben ik ook geen blinde voorstander van practical effects. Bij momenten zag het bloed er maar wat suikerachtig uit en vijf slangetjes uit een rubberen lijf waardoor wat fake bloed gepompd wordt vind ik ook niet echt toffe gore.
Maar qua aankleding is het eigenlijk nog wel fijn en ondanks dat de humor niet echt werkt is de luchtigheid wel een soort van saving grace. Tempo is verder ook wel aardig en de 90 minuten lopen vlotjes af. Redelijke horror filler dus, maar je moet wel wat minpuntjes door de vingers zien.
joolstein
Goed bedoelde maar helaas falende film over een Halloween-doolhof. Het begon nog wel aardig met een gevangenis waar de meest gevaarlijke gekke moordenaars zaten opgesloten. Robert Englund speelt nog een rolletje als gevangenis-directeur. Wat er gaat gebeuren kan je eigenlijk al vanaf de eerste minuut voorspellen maar het zag er toch redelijk uit. Helaas start dan pas de echte film en krijgen we een stel tieners te zien die stuk voor stuk niet erg interessant zijn. En die moeten de film helaas trekken? Tja, en dan de humor die is van het domme Amerikaanse kaliber en slaat dus de plank mis. Alhoewel slaat... die slag op de kop van jut was wel grappig. Wat overblijf zijn dus de moordenaars, en die scoren 50/50. De enige andere bekende was Jere Burns als Mental Manny maar veel deed hij niet. En dat geldt eigenlijk voor alle moordenaars! Jammer van de grollen, aardig bloederig en op een luchtig manier gebracht keek het vooral lekker weg.
Daan258
Een iewat tegen vallende slasher film maar wel een leuke setting.
Sowieso wat ik gelijk al bij het begin heel erg jammer vond is dat Robert Englund in totaal maar iets van 10 min in beeld is van de gehele film. Vond ik toch wel wat jammer.
Maar goed, dat had maar ik maar aan de kant gegooid en toch gehoopt op een leuke vermakelijke slasher. En ja, gewoon een redelijke film.
Ik moet zeggen dat ik me best vermaakt heb met dit filmpje en had hij hier en daar ook zeker wel wat leuke scene's. Van het verhaal moet de film het sowieso niet hebben maar de setting is wel heel tof en er zaten ook leuke personage's in maar het is toch zo vreselijk jammer dat het nogal braafjes was. De personages konden veel leuker en grover overkomen. ( het deed me dan ook gelijk denken aan Rob Zombie's film denken: 31. ) En dan is dit toch gelijk een stuk minder.
Ook qua kills vond ik het allemaal maar matig, bijna niks ( van de kills) worden dan ook in beeld gebracht. Ze hebben daarnaast ook te veel geprobeerd hebben om op het genre comedy te focussen wat niet zo bijzonder was. ja ik had hier en daar wel even een glimlach op me gezicht maar daar hielt het ook bij op. Van mij had de comedy niet gehoeven..
Maar goed, als tussendoortje een vermakelijk filmpje .
Noodless
Blijkbaar tweede film van deze regisseur die ik toevallig op korte tijd heb gezien. Paar weken geleden had ik Find Me (2014) gezien, overigens een draak van een film. Deze film zag er op het eerste gezicht nog redelijk uit gezien de trailer, de leuke setting en een paar oude bekenden, maar wat is deze tegen gevallen. Blijkbaar een regisseur die het bij mij helemaal niet goed doet met twee scores van 1 ster.
Deze film wist me totaal niet te entertainen op gebied van gore, humor, verhaal, psychopaten, spanning, cast....blijf niet veel meer over dan. 2/10
Doom4
hmmm, leuk bedacht maar had beter gekund. Ik vond het ook nog eens echt slecht geacteerd, vandaar dat ze er komedie bij hebben gezet want voor de rest vond ik hem nergens komedie. De psychopaten waren op 2 na totaal niet eng. Voor de rest er gebeurd wel wat dus wel leuk om een keer gezien te hebben.
Collins
De film maakt er gezien de titel geen geheim van dat je voor diepzinnige overpeinzingen hier niet aan het juiste adres bent. Het gaat hier om splatter trash. Een zestal psychopaten vermaakt zich kostelijk in een griezelattractie, zoals we die wel meer zien in horrorfilms die zich ten tijde van Halloween afspelen. Het gevolg van hun kostelijke vermaak kun je als ervaren horrorkijker gemakkelijk uittekenen. Juist. The Funhouse Massacre is een bloedige film waarin bezoekers ruw worden vermoord en een groepje vrienden onraad ruikt en probeert te overleven.
Het verhaal is even voorspelbaar als onzinnig. Regisseur Andy Palmer doet niet aan langzame sfeeropbouw die tot diep in je poriën doordringt. Hij voert je niet mee in een beklemmend verhaal waarin je subtiel in de juiste stemming wordt gebracht om shockerende en spannende gebeurtenissen ten volle te kunnen ondergaan. Niets daarvan. Palmer introduceert heel lichtjes de personages en gaat vervolgens gewoon tekeer.
The Funhouse Massacre is een geval waarvan het verhaal zo zwakzinnig is, dat het er niet toe doet. Het gaat hier om geesteszieke seriemoordenaars die er alles aan gelegen is de bezoekers van een spookhuis zo snel mogelijk over de kling te jagen. Dat gebeurt maniakaal en gaat gepaard met veel bloed. Gelukkig gebeurt het ook met enige variatie en overdrijving. Men gaat hier creatief en lachwekkend dood. Wat mij betreft, houden die dingen de film nog enigszins boeiend.
Doordat er met afwisseling en in een hoog tempo wordt gesneden, gehakt en gehamerd, is de film niet bepaald saai te noemen. De bizarre personages en de groteske moorden zorgen zelfs voor een sporadische glimlach. Maar ja, ik vind anderhalf uur film met enkel een hoge splatterfactor en bizarre personages toch wat veel van het goede. Zo halverwege had ik gewoon behoefte aan wat (achtergrond)verhaal. Dat is er niet is. De psychopaten met hun afwijkende hebbelijkheden bieden er nochtans absoluut genoeg absurde stof voor .Ik hou van groteske humor, van splatter en van bizarre personages, maar dan wel graag in een boeiender verhalend kader dan deze film laat zien.
Shadowed
Slecht.
Ik had me van tevoren niet echt ingelezen op de film, en van trailers ben ik ook afgebleven. Alles wat ik heb gedaan is de plotomschrijving lezen en toen was ik al verkocht. Ik ben een beetje het horrorpretparkengenre binnen horrorfilms aan het ontdekken want die films gaan er erg vlot in.
Het is dus jammer dat dit een beetje niveau 'horrorpretpark in je eigen achtertuin' is. En ik had het al kunnen weten toen Englund zo prominent op de poster stond. Ooit een icoon, nu vooral een gun-for-hire in goedkope horrorfilms denk ik zo. Maar ach ja, als je er van houdt..
Ik vind het wel jammer, want Englund acteert van iedereen wel het best. Zelfs al is hij binnen 10 minuten afgemaakt. De overige crew is namelijk erg matig. Enkel Begley als dat knullige politiehulpje en Crain als de sterke clown vond ik nog wel door te mangel kunnen. Dorian en De Visser waren serieus triest, en de overige crewleden zijn vooral miscasts of acteurs die hun scenes waarschijnlijk maar 1x hoefde te doen.
De film is overduidelijk goedkoop, wat niet erg is als het goed wordt uitgewerkt. De film bevat wel enkele leuke scenes waarin toch wel horrorliefde te bekennen is maar in het algemeen schiet het erg te kort. Vooral de gehele omgeving is gewoon niet goed genoeg gedecoreerd. Simpel doekjes ophangen met wat felle lichten. Een Halloween-sfeertje heerst er niet mee.
De gore is wel opvallend hard en direct het beste van de film. Wel doorzichtig, maar soms oh zo genadeloos. Heel schokkend is het niet, maar wel iets waar je af en toe van opkijkt. Wel helaas ondersteunt door matige regie die vaak erg tekort schiet. De slotfase waarin iedereen door elkaar heen loopt bijvoorbeeld. Mijn god..
De film duurt enkel 90 minuten maar een heel makkelijke opgave was het niet. Er gebeurt erg veel, en toch weet het regelmatig saai te zijn. Vooral omdat de romantiek & humor compleet door de mand vallen. Het is pas wanneer de horror echt hard uithaalt dat er wat te genieten valt, maar in het algemeen schiet de film op een hoop punten erg te kort.
Vascago
Ik heb me hier meer dan uitstekend mee vermaakt. De sfeer is goed en de gore zeer behoorlijk. Acteerwerk natuurlijk niet best, maar je kon zien dat ze plezier hadden. Dat straalde de hele film ook uit. Ook de humor werkte voor mij prima. Ik zat te kiezen voor een kleine 4 of een 3,5.
Ik kies voor het 1ste: *4

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

The Good Neighbor

Holidays
Horror / Komedie, 2016

The Cellar
Horror, 2022
halloweeninsane asylummoordmental institutionslashergevangenfunhousecriminally insane