• 9.370.453 stemmen

Little Rita nel West (1967)

Western / Muziek | 90 minuten

Genre: Western / Muziek

Alternatieve titels: Crazy Westerners / Little Rita / Rita of the West

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Ferdinando Baldi

Met onder meer: Rita Pavone, Terence Hill en Lucio Dalla

Gesproken taal: Italiaans

Plot Little Rita nel West

"A gun-woman. Her creed. Between outlaws, songs and love..."

Revolverheldin Little Rita wil haar gestolen goudstukken naar een bevriend indianenopperhoofd brengen, maar krijgt onderweg veel last van andere bandieten. Ze wordt verliefd op Texas Joe, die haar vervolgens begeleidt naar het opperhoofd. Daar aangekomen wil hij er toch met de goudstukken vandoor gaan, waarna het opperhoofd hem wil doden.

Big Little Jane

Mexican Trumpet Player

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Heel slechte Italiaanse western parodie, met in de hoofdrol het jongensachtige zangeresje Rita Pavone.

In een van de kleinere rollen is Kirk Morris te herkennen, de tijdens de jaren zestig behoorlijk populaire vertolker(maar zeker niet een van de betere) van gespierde helden als Hercules en Maciste in de Italiaanse 'sandalen'-films.

avatar van stinissen

22 mei 03:10 - 04:50 ARD

avatar van stephan73

stephan73

Kijk, dit ligt me wel. Natuurlijk moet je dit niet zien als een recht-toe-recht-aan spaghetti western, maar gewoon als een film waar een zangeresje de hoofdrol speelt en een flink aantal nummers ten gehore mag geven. Het feit dat het gaat om een komedie moet ook niet over het hoofd worden gezien.

Maar toch ligt dit me wel. De nummers zijn pakkend en swingend (vooral als je gek bent op jaren '60 beat-muziek) en Pavone speelt haar rol met veel plezier.

Rita nel West is een fijn eerbetoon, maar ook persiflage op de spaghetti westerns, maar moet zeker niet te serieus genomen worden!

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Vannacht te zien op TV > ARD > 01:55 uur

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Hoeveel moet je gezopen hebben om dit op waarde te kunnen schatten?