menu

Too Late for Tears (1949)

Alternatieve titel: Killer Bait

mijn stem
3,48 (25)
25 stemmen

Verenigde Staten
Film noir / Misdaad
99 minuten

geregisseerd door Byron Haskin
met Lizabeth Scott, Don DeFore en Dan Duryea

Op een nacht op een verlaten snelweg gooit een voorbijrijdende auto een koffer met een bundel geld in de auto van Jane en Alan Palmer, terwijl dit niet voor hen bedoeld was. Alan wil het geld afgeven aan de politie, maar Jane overtuigt hem ervan om het "voorlopig" te bewaren. Niet lang daarna worden de Palmers achtervolgd door ene Danny Fuller, die beweert dat het zijn geld is.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=tdJGIP4zs-0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van boerenpummel
3,5
Hele aardige noir. Echt bijzonder is het niet, we hebben dit allemaal al wel eens eerder en ook beter gezien. Veel deert dit echter niet, ik krijg nooit genoeg van dit genre...
Lizabeth Scott, Dan Duryea en Arthur Kennedy zijn bekende namen voor de noirliefhebber. Het is bij het zien van de cast uiteraard meteen bekend wie welke rol speelt en hoe het af gaat lopen. De voor mij onbekende Kristine Miller (als de zus van Alan Palmer) steelt echter de show. Werkelijk een prachtige vrouw.

3,5*

PS: dvd transfer is zeer matig

avatar van Dogie_Hogan
4,0
boerenpummel schreef:
PS: dvd transfer is zeer matig
Jammer.

avatar van Dogie_Hogan
4,0
Ondanks de zeer matige film-transfer is de DVD interessant, met name door de docu's over Dan Duraye (eindelijk) en Lizabeth Scott, Hal Wallis' antwoord op Lauren Bacall.
De "slam-in-the-face"- poster was toen ook al controversioneel.

Maar het wordt nu wel tijd dat Criterion deze prima Noir gaat restaureren.

Prima Noir, en Lizabeth Scott zet weer geweldig een femme-fatale neer! De Argentijnse Kristine Miller was een aangename verrassing. (Ze zit ook in I WALK ALONE, 1948).
3,5*

avatar van Dogie_Hogan
4,0
Mbt het bewuste meer in de film (aka 'Westlake'), quote:
...well I have to mention the lake used in TOO LATE FOR TEARS. I grew up in the area, and have some very good memories. This lake is very nostalgic for me. When i was about 5 years old I would go with my mother to the lake, and she brought along old stale bread crumbs and we would throw them in the lake to "feed the ducks", (as if they would have starved without us), lol. The lake is located in "Macarthur park" (formerly "Westlake park", re-named after general Douglas Macarthur, sometime after WW2). I forget what they called it in this movie, "Westlake" (?) anyway, the park and lake are still pretty much the same today. It was a drug hangout for years, but it has been pretty much cleaned up, the park is in two sections, separated by Wilshire Blvd, which runs east-west. On the south side of Wilshire are the lake and little boats and walkways that you see in the movie. On the north of Wilshire is a large playing field and a bandshell.

The area is now completely latino / spanish speaking. It's a nice park, esp the south secton with the lake, the walkways, boats and those ducks are still there...
Check it out if you ever come to Los Angeles (L.A) and there is a station for L.A.'s new "red line" subway across the street at the east end of the park, which connects downtown L.A. to Hollywood.

PS
Just about 3 miles north of Macarthur park is "Echo park" lake, where the boating scene with Jack Nicholson in "Chinatown" was filmed.

avatar van Dogie_Hogan
4,0
DVDreview: 16 mm. print.

Mooi artikel over Liz Scott (pdf)

avatar van Dogie_Hogan
4,0
De film staat nu integraal op Youtube.
Het beeld van de DVD is ook niet super.

avatar van kos
kos
Geniale poster.

avatar van gauke
3,0
Deze gestileerde, maar warrige klassieke film noir had een spannend verloop met de nodige intriges en manipulaties, maar er was sprake van een teveel aan toevalligheden. De cast speelde sterk met vooral een weergaloze Lizabeth Scott als femme fatale zonder mededogen.

avatar van Dogie_Hogan
4,0
Blu-ray release: 19 april 2016!


avatar van Dogie_Hogan
4,0
De Blu-ray transfer is uitstekend geslaagd. Wat een geweldige Film-Noir is dit toch!
Op de DVD niet opgevallen: de mooie Kristine Miller.

Wist niet, dat onder de Hays Code censuur zelfs toiletpotten niet gefilmd mochten worden.

avatar van Brix
Dogie_Hogan schreef:

Wist niet, dat onder de Hays Code censuur zelfs toiletpotten niet gefilmd mochten worden.


Desondanks een diaree-opwekkende code.

avatar van Dogie_Hogan
4,0
@Brix. Ergens onvoorstelbaar dat die censuur zeker 3 decennia heeft bestaan en dat elk script van elke filmmij voor verfilming en vertoning beoordeeld moest worden, en laat staan wat er al niet in vertoond mocht worden... Geweld daarentegen was geen enkel probleem. Deels functioneert de Amerikaanse maatschappij nog zo.
Gisteren een koopster voor de DVD van deze thriller, straks maar op de bus doen.

avatar van Brix
Dogie_Hogan schreef:
Geweld daarentegen was geen enkel probleem. Deels functioneert de Amerikaanse maatschappij nog zo.


Diep geworteld onkruid blijkbaar

4,0
Boeiende en spannende film noir, klaar en duidelijk gebracht en zonder een pak bijrollen, die niet altijd nuttig zijn in de plot.
Markante, pittige punten in het intrige zijn bijvoorbeeld het feit dat Alan zijn vrouw Jane absoluut niet vertrouwt, getuige de truc met het bewaarbewijs van de koffer en ook de figuur van boosdoener Danny Fuller die, ongebruikelijk, toch geen sterke, harde gangster blijkt te zijn maar eerder een aan drank verslaafde loser.. Minder gelukkig vind ik dan de romantic smile op het gezicht van zus Kathy in de slotscène wanneer ze toch zo juist verneemt dat haar broer in het meer werd verdronken.
In ieder geval een uitstekende Lizabeth Scott is meer dan een femme fatale. Zag haar reeds bezig in "Dead Reckoning" en "Pitfall", allebei uit dezelfde periode en allebei aanraders voor liefhebbers van het genre.
Van regisseur Byron Haskin zag ik voorheen nog geen enkele film, maar voortgaande op de kwoteringen van zijn films , hier, bij Moviemeter, is deze "Too late for Tears" toch zijn beste werk.

avatar van otherfool
4,0
Stupid will do... if you don't bruise easily

Een geweldige noir met een uitblinkende Scott die letterlijk over lijken gaat om de geldsom die haar en haar man in de schoot wordt geworpen te behouden. Zonder pardon schiet deze tante haar eigen man omver, en iedereen die verder haar pad dreigt te doorkruisen loopt het risico eveneens een kopje kleiner te worden gemaakt; wat een powerhouse!

De intriges lopen verder op als de altijd fijne Duryea zijn geld komt opeisen, de schoonzus/buurvrouw iets begint te vermoeden en een mysterieuze vreemdeling zijn neus in het stinkende zaakje steekt.
Veel spannende momenten, met precisie en op tempo uitgevoerd waardoor de 100 minuten in een vloek en een zucht voorbij zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:26 uur

geplaatst: vandaag om 11:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.