The Burning Moon (1992)
Geregisseerd door: Olaf Ittenbach
Met onder meer: Andrea Arbter, Ellen Fischer en Ronald Fuhrmann
Gesproken taal: Duits
Plot The Burning Moon
"When the moon is full, the blood tide rises."
The Burning Moon bestaat uit twee verhalen die een broer zijn jongere zusje vertelt voor het slapen gaan. Het eerste morbide verhaal gaat over een seriemoordenaar, het tweede verhaal over een moordlustige, psychotische priester.
Cliff Parker
Chris
Father
Justuz
FORZAJUVE
Zeer aan te raden voor de goreliefhebbers, vooral het laatste halfuur is echt genieten.
Precies een beeld krijg je te zien hoe de hel er eigenlijk uit moet zien.
Mooier kan het gewoon niet, maar ja Olaf Ittenbach snapt het altijd met zijn films.
Heb er nu al zeker meer als 15 gezien van deze man en zeer tevreden over deze regiseur.
Purmerend
Terwijl de beste man 11 films geregisseerd heeft
Die Hard,Willis
Meesterlijke film van Ittenbach!
In het tweede verhaal tegen het einde van de film krijg je een sequence te zien die een soort van beeld van de hel laat zien. Maar dit is zo geschift, bloederig en over-the-top met mystieke wezens moord, ingewanden en meer.. Een van de gaafste dingen die ik ooit op film heb gezien!! Ittenbach is een meester!
Het eerste verhaal gaat over een ontsnapte man uit het gesticht die met ene Julia date. Ze komt er echter achter wie het is en vlucht. De man volgt haar naar haar huis waar haar moeder, vader, zusje en broer op bloederige wijze worden vermoord.
dominion
Mijn tweede kennismaking met Ittenbach en weer is het heel erg positief.
Want wat vond ik deze film gaaf.
Hij was niet spannend of zelfs eng dus dat moet je ook niet verwachten.
Weer gaat het hier alleen om het gore en de moorden en ik moet zeggen dat ze weer lekker ziek en bloederig zijn .
Het eerste verhaal was wel vrij saai en deed best lang voordat hij op gang moest komen.
En ook vreemd genoeg hoor je bijna geen muziek.
Maar halverwege het eerste verhaal als die gestoorde gek eindelijk een slachtpartij begint wordt het weer een lekkere gorefestijn de moorden waren best origineel en dat is een lange tijd geleden dat ik dat over een film kon zeggen want nu is bijna alles hetzelfde.
Vond die moord op die zus van Julia wel lekker ziek dat die zus zichzelf zit op te maken om naar haar date te gaan en dan komt die moordenaar binnen en slaat heel haar gezicht stuk op de muur en steekt haar constant neer en hakt haar daarna in stukken.
Maar je moet dus ook niet verwachten dat het acteerwerk goed is want dat is het helemaal niet.
Het gaat dus ook zoals ik al zei alleen om de gore en best mooie effecten.
Dit was ook Ittenbachs tweede film en vind het nu al de beste van wat ik heb gezien was wel stukken beter dan Premutos ook qua gore .
Die psychopaat uit het eerste verhaal ziet er ook op het eerste gezicht erg vriendelijk en lief uit maar als hij begint te moorden ziet hij er ook lekker gestoord uit en ik moet ook zeggen dat hij zeker geen beroerde acteur is.
En wat ik ook niet snap is hoe Ittenbach het toch doet met een budget van 70,000 en het er dan ook zo goed uit kan laten zien zeker voor een film van 18 jaar oud dus Ittenbach is echt de koning van splatter.
Het tweede verhaal vond ik wel veel beter dan het eerste verhaal.
Het verhaal is genoemd The Purity en het gaat dus over een dominee die gewoon zijn alledaagse leventje leeft maar stiekem vermoord hij allemaal onschuldige mensen en zelfs een autist en die gaan dus ook dood op de meest brute manieren vooral dat stukje dat die priester een vrouw eerst in elkaar slaat en dan verkracht hij haar op een hele brute manier en daarna schiet hij haar door haar hoofd.
Vond die visie van de hel ook echt heel gaaf gedaan.
Net als wat Die Hard,Willis zei dat Ittenbach het zo eng mogelijk maakt en het werkt ook allemaal en daar gaat het natuurlijk ook om .
Dan krijg je ook allemaal vreemde wezens te zien die er heel gaaf uitzien.
Maar dat is dan ook niet alles want dan komt er ook nog echt een hele gore en sadistische marteling erbij.
Dus dat is ook echt geen plek waar je terecht zou willen komen.
Maar ik geloof zelf niet in de hel dus dat is al geruststellend .
Weer echt een geweldig meesterwerkje van Ittenbach.
Dus nu heb ik ook veel waardering voor deze man en wil ik de rest van zijn werk nog zien.
En voor de mensen die hem willen zien zullen moeten verwachten dat het ook echt een hele bloederige film is zeker die marteling in de hel want die is echt ziek.
4,5
Vascago
Ik ben normaal totaal geen fan van die Duitse underground filmpjes. Met name die troep van Schnaas (Violent Shit) vind ik echt afschuwelijk ondanks de gore. Maar Ittenbach doet het een stuk beter dan Schnaas. Deze vond ik echt top.
Een heroïne spuitende loser vertelt zijn kleine zusje 2 verhaaltjes voor het slapen gaan. Het 1ste verhaaltje is heel aardig, maar kakt af en toe wat in, en op die momenten wordt het barslechte acteerwerk af en toe wel storend. Maar ik heb me er niet aan geërgerd. De gore stukjes waren ook hier al top. 3.5 * voor dit verhaaltje.
Het 2e verhaal is een stuk beter. De sfeer is erg goed. Het acteerwerk nog steeds bar slecht maar nog veel meer over de top, waardoor het best leuk wordt. En de gore is echt van hoog nivo, vooral het laatste kwartier in de hel. Zwaar over de top en extreem bloederig. Een dikke 4* voor dit deel.
4* voor het geheel. Erg fijn filmpje
Moet dit maar eens kijken, ergen ste koop?
Die Hard,Willis
Moet dit maar eens kijken, ergen ste koop?
Ik zou gaan voor de mooie Steelbook van Laser Paradise. Krijg je een mooi boekje bij, Olaf Ittenbach The Early Years (80 min.). Gelimiteerd tot 3000 stuks, in dezelfde serie is ook Premutos en Black Past uitgebracht.
Heb ze hier liggen en zijn alle 3 mooie en kwalitatieve releases. Ik zou eens kijken bij Duitse of Oostenrijkse webshops voor deze.
dominion
Kan je mij misschien een site geven Willis
Boeikens
100% ongesneden is Oosterijk. Zeker nooit in Duitsland gaan zien, daar zijn zelfs de 18-jaar versies veelal gecut!
www.Beyond-Media.at - UNCUT online DVD Store & Community
Dit is the place to be
Thanks, zal 'm volgens jaar eens bestellen.
2011 Zal in ieder geval gore beginnen
Om mijn horrorcollectie wat aan te vullen verwacht ik o.a. deze Burning Moon, Mutation 1-3, Riverplay, Rigor Mortis, Legend of Moonlight Mountain en Reykjavik Whale Watching Massacre.
dominion
Mutation moet ik ook nog hebben want Timo Rose wil ik ook niet ontbreken in mijn dvd's.
Terwijl de beste man 11 films geregisseerd heeft
10 films
dominion
Verhoog hem naar een 5 het blijft echt een geweldige klassieker van de heer Ittenbach
erik1677
Als ik het goed heb de 2e film van olaf Ittenbach.
En ook dit is weer een uitstekende splatterfilm.
Al moet ik wel zeggen dat dit niet voor iedereen is weggelegdt.
Omdat het acteerwerk en de gehele film wel eens heel amateuristisch over komen.
Maar persoonlijk schrijf ik Ittenbach heel hoog aan,want deze duitse regiseur heeft het gore hart nog op de juiste plaats zitten.
En de gehele films komen bij hem tenminste niet uit een pc geroldt.
Gewoon gore ten top eigenlijk.
Zn hele ouvre heeft wel wat, met beyond the limits en dard divorce bovenaan.
Dit zijn echt 2 gorepareltjes van jewelste.
Binnenkort ook maar eens ff zn nieuwe No reason kijken.
Dit lijkt me ook wel weer een filmpie voor mn gore/horrormaatje Vascago
Dit lijkt me ook wel weer een filmpie voor mn gore/horrormaatje Vascago
Die heeft hij al gezien dankzij mij
erik1677
heheheh dat weet ik,maar no reason ook al dan?
Glacius
Waarom heeft deze film zulke hoge cijfers? Alleen maar voor de gore? In dat geval verwijder ik deze film weer, want het ziet er zo amateuristisch en slecht geacteerd uit, ongelofelijk.
jordandejong
2e film die ik van Ittenbach zie en ook deze was niet slecht.
Het acteerwerk en geluid van de film komen wel erg amateuristisch over. Het eerste verhaaltje was best leuk met al aardig wat gore, daarna aan het begin van het tweede verhaaltje begon het wat saaier te worden. Ik had ook moeite iedereen uit elkaar te houden want al die Duitsers leken op elkaar
. Toen zwankelde de film ook rond de 2,5 *. Totdat het laatste kwartier aanbrak. Oeh wat was dat lekker en heerlijk over de top. benen worden uitelkaar getrokken, ingewanden worden opgegeten en buiten dat lopen er ook de meest vreemde wezens rond. Als de hele film zo zou geweest als het laatste kwartier was ik zeker op 4 tot 5 sterren uitgekomen. Helaas kende de film een aantal saai/onaantrekkelijke stukken waardoor ik uitkom op 3,5*.
Nu ontbreekt enkel nog No Reason van FX gore-meester Ittenbach op mijn lijstje
Zoals ik reeds een paar maal zei, een Ittenbach kijk je voor de gore en niet voor het acteerwerk. Zijn films zijn nagenoeg steeds extreem low budget en het beetje geld wordt nagenoeg volledig in de gore gestopt. Nu eenmaal het stokpaardje van Ittenbach.
The Burning Moon is met zijn eindsequentie veruit de meest gore prent uit zijn werk en is niet zo snel te toppen
Nitrouz
The Burning Moon, mijn 3e film van Ittenbach. Zoals degene boven mij al zei, een Ittenbach kijk je niet voor het acteerwerk, maar voor de gore. En bij The Burning Moon is die weer prima!
The Burning Moon is een amateuristisch filmpje van Ittenbach, daarnaast is The Burning Moon Duits gesproken in tegenstelling tot mijn vorige 2 ontmoetingen met Ittenbach. De film bestaat uit 2 korte verhalen.
Julia's Love is een tof filmpje waar je na 1 minuut al middenin zit na een slachtpartij in het ziekenhuis. De moordenaar is een behoorlijk ziek ventje en de film bevat enkele originele gegevens zoals het uit het dak gooien van een afgehakt hoofd. De grote slachtpartij in dit filmpje is ook hartstikke prima met enkele toffe kills.
The Purity is een ziekere film dan de eerste en bevat een geweldige climax. De rest van de film is weinig boeiends, de karakters zijn vooral irritant, en het is niet echt interessant. Over het gehele filmpje wel een aantal keer toffe gore, maar het einde slaat alles. Geniaal, zo moet de hel er inderdaad uit zien!
dutchtuga
Een verbetering op Black Past. Het opsplitsen van het verhaal doet de aandacht en geduld goed, maar vooral het einde van het tweede verhaal is een erg sterk staaltje amateurfilmerij van Ittenbach. Pretty disturbing! Een stap in de goede richting.
Langere recensie:
BloodyGore
Ja, zééér slechte film. Bijna zo slecht dan je recensie
Inderdaad XD je kan deze film niet goed vinden kom op mee het is meer een komedie!!
congo
Jij hebt volgens mij geen 1 verstand over dit genre. Ik ben wel verbaasd dat je dit een slechte film vind. Je usernaam doet deze film eer aan.
Noodless
Ik had nog maar 1 film gezien van deze regisseur, nl. Dard Divorce. Een simpel B-horrorfilmpje die ik wel wist te waarderen. Dus via deze film en reacties van fans van de regisseur hier op deze site ben ik benieuwd naar zijn andere werken.
En zo is The Burning Moon pas mijn tweede Ittenbach!
En jawel, toch weet deze regisseur mij met dit B-filmpje weer te vermaken met heel wat gore scènes. Voor het verhaal en het acteerwerk moet je natuurlijk deze film niet bekijken.
Maar op één of andere manier blijft het wel interessant. De redenen zijn vooral de lekkere gore scènes en de beangstigende sfeer die Ittenbach toch weet op te roepen. In het eerste verhaal draait het vooral om de moordscènes. Meer ook niet. Het tweede verhaal vond ik wat beter en ook hier komen er heel wat bloederige scènes te pas. Maar de finale hiervan is toch wel om van te smullen. Wat een heerlijk bloederig festijn ! Ook weet de regisseur van de hel wel een zeer wrede, akelige plaats van te maken. Zelden zo gezien.
6,5/10
Triple G
Mijn eerste ervaring met Ittenbach was No Reason. En dacht, daar moet ik meer van zien. Dat had ik waarschijnlijk beter niet kunnen doen. Want dit is niet een béétje beroerder. Dit is het aankijken, op een enkel extra gore moment na (want zó schokkend is 't nu ook allemaal weer niet), gewoon niet waard. Acteerwerk (en wel degelijk van belang, anders kun je net zo goed een camera in een abattoir zetten) was nog slechter dan in de gemiddelde schoolfilm, verhaaltjes niets omvattend en de gore scenes, waar dit dan uiteindelijk om moet draaien, heb ik toch echt wel eens fijner gezien. Nee, laat Ittenbach maar nieuwe films maken, zouden die net zo goed worden als zijn laatste. Tenzij iemand me weet te overtuigen toch nog ander, ouder werk van de man te gaan zien. De punten gaan puur naar de laatste 15 minuten die, inderdaad, alleraardigst zijn. Maar niet genoeg op de 99.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film

13 Game Sayawng
Thriller, 2006

The American Nightmare
Horror / Documentaire, 2000
verkrachtingbloedvergietenseriemoordenaarmartelenmaniacgeweldbedtime storywicked priest