• 9.373.705 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Reynolds

Met onder meer: George Dzundza, Jason Patric en Steven Bauer

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Beast of War

"War brings out the beast in every man."

Tijdens de oorlog in Afghanistan raakt de crew van een Russische tank de weg kwijt en moet deze strijden tegen een groep guerrilla's in de bergen.

avatar van neo

neo

visueel prachtig en veel indrukwekkende gevechten.goed acteerwerk,vooral van George Dzundza als harde,knorrige tank commander

avatar van tessai

tessai

Een van de betere oorlogsfilms uit het late koude oorlogtijdperk......

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Nog maar eens gezien. Goede anti-oorlogsfilm. De harde tankcommandant, de onderlinge strijd om de titel van Khan bij de Afghanen, de twijfels bij Koverchenko enz. 4*

avatar van SE7EN

SE7EN

Onderschatte film denk ik, ik vond 'm echt heel goed! 4 sterren van mij, hoop 'm binnenkort weer te zien.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Inderdaad ietwat onderschat. Goede anti-oorlogsfilm.

De GeuS

Aardige film; de harde strijd van de russen tegen de Afghanen, waarin een tankbestuurder niet opgewassen is tegen de gruwelijke russische methoden. Ondanks de gruwelijkheden, zaten er ook nog wel een paar luchtige momenten tussen; 3,5 ster....

De GeuS

O ja, ze hadden de "tank crew" in elk geval wel een russisch accent mee mogen geven in plaats van amerikaans/brits....

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Erg goede film die ik vele jaren geleden heb gezien.

avatar van KillaJah

KillaJah

Is het deze film waarin ze iemand onder de rupsbanden pletwalsen?

Ja....

avatar van tuureluur

tuureluur

Blij dat ik de dvd van deze film heb, de sadistische dingen in deze film gebeurden daadwerkelijk tijdens de oorlog in Afghanistan. Acteer werk is zeer overtuigend beter dan heel veel zogenaamde bekende acteurs. 4,5

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Prachtige beelden, een geweldige score, heel goed acteerwerk van Dzundza, Patric en Bauer en een goed verhaal. Kortom een aanrader.

4,5 *

avatar van Waku

Waku

Confronterende, soms harde maar zeker indrukwekkende oorlogsfilm.

( Of liever gezegd anti-oorlogsprodukt)

avatar van Caspar107

Caspar107

Geweldige film!

avatar van Norma

Norma

Spannender dan ik had verwacht, en soms ronduit schokkend. Groot minpunt is natuurlijk het feit dat de Russen Amerikaans spreken. Ook het politieke verhaal komt niet aan bod, jammer.

avatar van Quentin

Quentin

Vind het juist uitstekend dat het politieke verhaal niet aan bod komt, het gaat specifiek over de tank crew.

avatar van The Lexx

The Lexx

Eigenlijk komt het politieke aspect wel in beeld als een van de soldaten vindt dat ze niet beter zijn dan de nazis die ze in de 2e wereldoorlog verslagen hebben

verder een film die eigenlijk nog steeds actueel is, overal lopen nog steeds moordenaars rond onder de de naam soldaten.

Elke oorlog is hypocriet en deze film laat het je weer goed zien.

avatar van Theunissen

Prima film. Het verhaal is zeer goed en de film is zeer boeiend (soms ook grof). De beelden van de Afgaanse omgeving zijn prachtig weergegeven en met de acteer prestaties zit het ook goed.

avatar van Goblin

Goblin

Prachtfilm.

Eerst gezien op t.v en de titel vergeten. Bij toeval in de winkel te pakken gekregen op dvd en daarna alweer 2x gezien.

Omgeving is indrukwekkend en er word zoals al meerdere malen gezegd is prima geacteerd door de hoofdrolspelers.

Goed dat er ook eens een oorlogsfilm is gemaakt waarin rusland's problemen in Afghanistan worden getoond dit als tegenhanger van de vele vietnamfilms (waar ik overigens een groot liefhebber van ben).

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Schokkend, gruwelijk, keihard....mooie film. Het desolate van Afganistan goed in beeld gebracht. Ooit lang geleden eens gezien op tv en nooit vergeten, voldeed prima aan mijn verwachtingen toen ik hem kocht en weer zag.

Beste Afghanistan film die er is.

avatar van SilverShadow

SilverShadow

Jaren geleden al gezien en van de week voor de 2de keer.

Hard en realistisch in mijn ogen.

Acteerwerk was perfekt en zoals gezegd hierboven was nog mooier geweest als ze russisch hadden gesproken.

avatar van SLJENCT

SLJENCT

Film van één van de meest onderschatte regisseurs. Kevin Reynolds is naar mijn mening een topregisseur die al verschillende mooie films heeft geregiseerd.

Deze is ook zo één. Zeer goede vechtscenes en een aangrijpend verhaal. Knap in beeld gebracht.

3,5 sterren.

avatar van Grunner

Grunner

Geweldige film! Ik miste alleen de papavervelden toen ik Steven Bauer zag, maargoed Tony was er zelf ook niet bij...

serieus: Mooie ook wel dramatische oorlogsfilm over de brute Russische inval in Afghanistan, ook zei moesten weer met de staart tussen de poten huiswaarts...

Het land zelf was ook mooi in beeld gebracht, ook wel herkenbaar, ben er zelf ook geweest...

avatar van Quentin

Quentin

Grunner schreef:

Grappig, de film werd in Israel gedraaid (vrij logisch natuurlijk).

avatar van Grunner

Grunner

Quentin schreef:

Grappig, de film werd in Israel gedraaid (vrij logisch natuurlijk).

Of de film nu in Pakistan, Israel of Turkmenistan is opgenomen, jij en ik zullen het verschil niet zien hoor

avatar van 606

Indrukwekkende film met een onverwachte plot wending.

zeer goed geacteerd vooral bauer springt eruit.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ontzettend mooie film, ik vond het toen ie uit kwam ook al een goeie film. en onlangs nog eens gekeken, in eerste instantie wist ik niet welke film het was, maar tijdens het kijken wist ik dat ik hem al eerder had gezien. Hoe dan ook een mooi aktie filmpje.

avatar van Yakolev

Yakolev

Out of commission, become a pillbox. Out of ammo, become a bunker. Out of time, become heroes.

De jaren 80 in Hollywood waren bepaald geen leuke jaren voor de Sowjet Unie die in talloze films werden afgeschilderd als hersenloze genocide plegers. The Beast of War doorbreekt deze gedachtegoed "een beetje". Hier worden ze tenminste wel nog als competente soldaten gezien wat in films alá Red Dawn niet te merken was.

Visueel was de film geweldig, Ik heb genoten van de beelden die te zien waren in de film. Wat ik ook erg fijn vond was dat de film niet schuw was om gewelddadigheden te laten zien, van zowel de Russen als de Afghanen hoewel de tweede groep toch wel in een wat beter daglicht werd geplaatst.

Voor mij vrij onbekende acteurs die het erg goed hebben gedaan. Natuurlijk had ik het leuker gevonden in het Russisch maar het Amerikaans stoorde me totaal niet. Wel leuk dat de Afghanen wel weer Afghaans praten.

Amerikaanse soldaten die in 2001 op uitzending naar Afghanistan gingen kregen deze film te zien om te showen dat de Taliban zich niet snel zou laten verslaan. Of dit betekent dat de film realistisch is, dat weet ik zelf ook niet.

Ik heb genoten.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Herzien en mijn beoordeling blijft ongewijzigd.

Eigenlijk bevat de film geen scenes die je van je stoel blazen en vooral de scenes met de Afghanen ogen zo nu & dan een tikkeltje goedkoop, toch is het een zeer vermakelijke prent voor tussendoor.

Dat is vooral te danken aan het acteerwerk van de tankbemanning. Dat is dik in orde en de situatie waarin ze zich bevinden blijft ook boeien van begin tot eind.

Met zo'n oude tank verdwaald raken in niemandsland en maar hopen dat het ding zich blijft voortbewegen ondanks alle tegenslagen die ze te verwerken krijgt. Gewoonweg een heerlijk concept dat je aan de buis gekluisterd weet te houden.

De film kent daarnaast ook een aangenaam tempo en het camerawerk is ook prima.

Hij blijft fijn. 3,5*

avatar van Jeroenymus

Jeroenymus

Aangrijpend, Nanawatai.

Zeer aangrijpend oorlogsdrama wat zich afspeelt tijdens de Sovjet invasie van Afghanistan begin jaren 80. De film kan zich zo als blauwdruk op het heden afgedrukt worden. Maar dan i.p.v. Sovjet soldaten de geallieerden. In een verscheurd land proberen de guerrilla soldaten van Afghanistan met hun laatste beetje eer wat zij bezitten de vijandelijkheden uit hun territorium te verdrijven. De Sovjets zijn echter technologisch superieur. Echter wanneer een afgedwaalde tank een bergsplitsing probeert te doorkruisen zien zij hun kans schoon. Ondertussen is in de tank een behoorlijke tweestrijd aan de gang tussen de meedogenloze commandant en de bestuurder (Jason Patric). Deze vraagt zich de legitimiteit van de oorlog af en de rechtvaardige doelen die steeds vager lijken te worden. Dat resulteert uiteindelijk in dat hij in de woestijn wordt achtergelaten. Hij wordt echter door mujahideen gevonden. De film belandt dan in een aangrijpend drama. Er ontstaat een onmogelijke vriendschap tussen hem en de mujahideen leider. Ze begrijpen elkaars positie en respecteren elkaars eer. Aan beide zijden zijn we belogen en aan beide kanten zijn er notoire 'honden' lijken ze te denken. De Russische bestuurder sluit zich bij z'n voormalige 'vijanden' en helpt mee om het 'beest' te doden. Met dit soort mannen in de top van de regeringen was de oorlog er nooit gekomen of allang beëindigd.

Nanawatai