• 9.372.531 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Ralph Levy

Met onder meer: Marlon Brando, David Niven en Shirley Jones

Plot Bedtime Story

"The Sin-tillating Capers of Two Cunning Con Men who Fleeced the Sexiest Chicks on the Riviera...until each decided to become king of the mountain !"

Wanneer de oplichter en voormalig soldaat Freddy Benson in het zuiden van Frankrijk arriveert, krijgt hij het aan de stok met de mede-oplichter Lawrence Jameson. Om te bepalen wie er moet vertrekken bedenken ze een weddenschap waarbij degene die voor $25,000 een vrouw kan oplichten mag blijven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Het origineel van Dirty Rotten Scoundrels.

avatar van DonGerben

DonGerben

Dit is één van de beste films die ik ooit heb gezien. Ik had eerst de remake met michael caine en steve martin gezien, die ik al erg leuk vond. En daarna pas deze.

Maar ik vind deze nog 10x beter dan de remake.

Echt een plezier om naar te kijken door de leuke humor en de fantastiche acties van David Niven en Marlon Brando.

Don Gerben

avatar van streeter

streeter

Erg grappig! Brando en Niven zijn uitstekend. Shirley Jones komt pas halverwege, maar zij is ook wel grappig.

Jammer dat Brando niet meer van zulke komedies heeft gemaakt.

avatar van Movsin

Movsin

Hoe kan dat nu dat zo weinig mensen dit hebben gezien ? Hij staat nu trouwens (gratis) op Youtube.
Heerlijke komedie, beter nog dan de remake uit 1988, en met schitterende sterren als David Niven, wat een stijlvolle "high-level-oplichter", en Marlon Brando, wat een sluwe "low-level-bedrieger".
Zakt de film naar het einde toe wat in, voordien waren er genoeg echt geslaagd grappige passages, zoals deze in het treincoupé en deze in het reastauratierijtuig, oma's geboortehuisje, de rolstoelscènes enz ... en gevatte, pittige dialogen en gezegden ("If you want to be Robin Hood, don't shoot MY arrows").
David Niven bracht me zijn rol in "Le Cerveau" voor de ogen.
In één adem uitgekeken.

avatar van Survivor87

Survivor87

Heerlijke, onverwacht goede, hilarische rol van Marlon Brando als Freddy Benson, een korporaal die dames oplicht. En later zijn gelijke tegenkomt in David Niven. En dat wordt het een wedstrijdje om die éne, goedgelovige dame(shirley Jones) op te lichten.

avatar van clubsport

clubsport

Ik merkte dat hij anders eindigd dan de remake maar nietemin leuk om dit origineel ook eens gezien te hebben .