• 9.370.299 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Carter

Met onder meer: Hal Holbrook, Lawrence Dane en Robin Gammell

Plot Rituals

"If you go down in the woods today, you're in for a big surprise."

Vijf doktoren gaan op vakantie in de Canadese bossen. Als alle schoenen, behalve een paar, plotseling verdwijnen gaat de enige met schoenen op pad om hulp te zoeken. Niet lang daarna realiseren zijn vrienden dat er iets heel erg mis is, als ze een afgehakt rendierhoofd vinden. Ze besluiten om hun vriend te volgen, maar hun pad wordt geblokkeerd door iemand die niet wil dat zij levend de bossen uitkomen.

avatar van Diekmans

Diekmans

Film heeft veel weg van Deliverance alleen ontpopt Rituals zich in het laatste half uur als een horror. Erg goede rollen met name van Hal Holbrook.

avatar van Boeikens

Boeikens

Redelijk zwak.

Deliverance was een heel stuk beter. Vooral spannender en een beter verhaal.

Behalve de laatste 20 minuten was het eerder een avonturenfilmpje en zelfs de horror was niet zoals verwacht.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Hal Holbrook is toch geen slecht acteur, dus zal het wel de moeite zijn, denk ik.

avatar van Nephilim

Nephilim

Doet inderdaad denken aan Deliverance maar gooit het toch over een andere boeg. Raar mixje tussen horror, thriller, adventure en drama wat op de een of andere manier(voor mij tenminste) wel werkte. Goed geacteerd en erg mooi gefilmt ook.

Hoop dat die DVD snel komt en hopen dat ie mooi gerestaureerd is.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Boeiende survival-horror die natuurlijk overeenkomsten bevat met Deliverance, maar toch een eigen identiteit heeft doordat het anders afloopt. Het begint allemaal wat sloom, maar de film werkt zich naar een prima einde toe.

En ik ben in bezit van de prachtige videofilm:

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Gezien met op de dvd de mededeling dat er ergens bij de scenes rond de cabin een stuk miste. Jammer. Want de film begon best sterk en hield dat heel lang goed vol en het leeks zelfs op weg te gaan naar een slasher met een knallende finale, maar nee. Ook al was het te doen.

Diekmans schreef:
Dat eerste klopt wel en strikt genomen dat over het einde ook wel, alleen had ik daar toch hogere verwachtingen van. Misschien heb ik met die ontbrekende beelden ook nogal wat gemist? Ik heb geen idee, nu.

Het leeuwendeel was in ieder geval goed, en de spanning werd telkens een tandje opgevoerd. Acteerwerk was daarbij goed te doen tot uitstekend en zo'n sfeer van survival in the wilderness werd ook goed neergezet. De transfer was hier en daar niet bepaald best (vooral bij nachtelijke overzichtsshots van de natuur). Het verhaal leek dan nog echt ergens naartoe te gaan, maar dat viel uiteindelijk toch een beetje tegen.

3,0*.

avatar van perceived

perceived

Slap aftreksel van Deliverance.

Op alle fronten stukken minder dan zojuist genoemde. De finale is al helemaal een ramp, dat heeft vast ook te maken met de scenes die verloren zijn gegaan.

Op zich niet heel slecht, maar toch duidelijk een film die tand des tijds niet heeft doorstaan en daardoor nogal saai overkomt. 4/10*

avatar van Woland

Woland

Viel me een beetje tegen. Het verhaal is zo ongeveer Deliverance, maar dan met een geflipte veteraan in plaats van een stel geflipte hillbillies. Maar het weet nergens echt te pakken, de doktoren weten meer te irriteren dan dat je sympathie met ze krijgt en ook de spanning en zelfs de natuurbeelden (waar ik normaal een zwak voor heb) zijn hier maar matig uitgevoerd. Het wordt nog wat meer horror tegen het einde bij de confrontatie met de schurk, maar ook daar overtuigt het niet echt, al lees ik hierboven dat er wat scenes verdwenen zijn wat wellicht wat verklaart. Er zitten ook wat slordigheden in, zoals bijvoorbeeld het wat chaotische einde maar ook bijvoorbeeld dat ze opeens weer schoenen hebben nadat die eerder gestolen waren. Ik had hier wel meer van verwacht.

avatar van joolstein

joolstein

Canadese Slasher-achtige film. Een groepje van vijf artsen wordt per vliegtuig afgezet in een afgelegen deel van een woud. Een plaats die “The Cauldron of the Moon” wordt genoemd. Oftewel mannen die kamperen en gestalkt worden door wraakzuchtige moordenaar. De film is namelijk ook bekend onder de naam The Creeper. Doordat er een gedeelte zich afspeelt op een rivier, hangt er ook een vleugje van invloed van Deliverance boven de film. En er zijn verschillende aspecten die verbeterd hadden kunnen worden! Het si dan ook niet het beste film die zag! Dat komt omdat het acteerwerk is soms wel heel erg overdreven dramatisch was en er oninteressante stukken tussen de spannendere dingen die gebeuren zijn. Toch was dit een zeer aardige low-budget-survival-thriller die draait om de menselijke zwakheden.