• 9.370.316 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Ian Coughlan

Met onder meer: Joanne Samuel, Lou Brown en Bunney Brooke

Plot Alison's Birthday

"She'll never forget her party… and neither will you!"

Een jonge vrouw raakt in de war door een serie vreemde gebeurtenissen die gebeuren in de dagen voor haar 19de verjaardag. Langzaam ontdekt ze wat voor een feest haar "familie" voor haar heeft gepland.

Alison Findlay

Maggie Carlyle

Helen McGill

Vergeten slasher ?

Vascago

hmm volgens ImdB een demonische thriller. Film komt trouwens uit 1981 en niet 1979.

Vascago

Erg fijn filmpje. Het begint gelijk ijzersterk met een prachtige intro. Daarna blijft de film tot aan het sterke eind boeien, dankzij het goede verhaal. De cast acteert bovengemiddeld en de soundtrack weet de al goede sfeer nog verder te versterken.

avatar van perceived

perceived

Prima en vermakelijk ultra low budget tussendoortje.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Film die het vooral van de sfeer moet hebben. Het is een TV film en nogal low budget. Hoewel het wel boeiend was, vond ik het op den duur toch iets teveel speurdertje spelen was dan echt horror of thriller. Uiteindelijk was het al snel duidelijk hoe de vork aan de steel zat en welke richting het zou uitgaan. Een ander einde had het misschien wat kunnen onderscheiden van andere werkjes in dit genre.

avatar van mikey

mikey

TV-voorloper van Hereditary en daarmee meteen schatplichtig aan Rosemary, logischerwijs is deze titel tussen en wal schip en in de eeuwige vergetelheid beland. Ik had er ook nog nooit eerder van gehoord. Wel leuk om te zien omdat je terecht komt in Mad Max land, met die rare mode, big kapsels en lelijk klikkende strandbuggies. Raar genoeg leek ze ook op de vrouw van mad max en droeg ze dezelfde kleren, na wat research bleek ze dezelfde actrice. Ook zo'n no budget aussie flick maar dan wel geniaal. Dit is een melige bedoeling voor angstige tieners die claimen dat hun ouders hun ouders niet zijn. Voor hen die die periode allang hebben overleefd; saai maar nostalgisch... omdat het waarschijnlijk waar is.