• 9.371.622 stemmen

Schoolgirls in Chains (1973)

Horror | 86 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Abducted / Let's Play Dead / Girls in Chains / Come Play with Us

Geregisseerd door: Don Jones

Met onder meer: John Parker, Gary Kent en Cheryl Waters

Plot Schoolgirls in Chains

"They Were Abducted and Violated... but the Worse Was Yet to Come!"

Frank (Gary Kent) is een impotente man die leeft in een afgezonderd huis. Onder de dominante invloed van hun gestoorde moeder ontvoeren hij en zijn debiele broer jonge vrouwen en sluiten ze op in de kelder. Daar onderwerpen ze hen aan verdorven "spelletjes" die vaak eindigen in marteling en moord.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van niethie

niethie

Hevig door Psycho geinspireerd amateurwerkje. Best aardig gemaakt en met vlagen vermakelijk, maar daar bleef het ook een beetje bij. Veel meer gebeurd er ook niet.

Het leukste blijft dan toch echt de titel.

1,5 sterren

avatar van stinissen

Kleine aanpassing en een geweldige poster , vinden jullie ook niet??

avatar van joolstein

joolstein

Deze film was niet wat ik verwachtte. Het is sowieso geen WIP-film. Volgens de regisseur baseerde hij het op een nieuwsbericht waarin een auto van een vrouw werd gevonden langs de kant van de weg, maar de bestuurster ontbrak, waardoor hij zich afvroeg wat er met haar was gebeurd. In het begin van de film zie je een vrouw in een soortgelijke situatie. Echter hierna lijkt wel erg veel op de film "Psycho". Dat neemt niet weg dat het bovengemiddeld beter was dan vele andere exploitatiefilms uit de jaren 70. Alhoewel het nog steeds geen geweldige film is. Veelal is kijken naar naïeve meisjes die vastzitten in een kelder. De twee broers; Frank en de mentaal zwakke John, wonen in een geïsoleerd huis samen met hun moeder en vermaken zich met ongelukkige jonge meisjes te kidnappen, gevangen te houden in de kelder (maar niet in ketens) en spelletjes verstoppertje en 'dokter' spelen. De film houdt zijn geweld (de film is geen bijzonder bloederige aangelegenheid) en naaktheid binnen de grenzen (behalve een verkrachtingsscène). Een onderscheidend kenmerk is een flashback-sequentie (nadat een van de meisjes is verkracht) waarin Frank wordt getoond met zijn moeder en we zien hoe hij door haar werd gedreven om te zijn zoals hij is. De film is overal net een beetje beter dan de andere low-budget exploitatiefilms omdat er iets beter acteerwerk was te zien en de cinematografie in handen was van Ronald Víctor García die ook werkte aan Twin Peaks. En ook de score was bijzonder; een lyrisch titelnummer, tijdens het "doktertje spelen", waar Johnny een veiligheidsspeld in de kont van Ginger (Suzanne Lund) steekt hoor je de melodie van "Mary Has A Little Lamb" of tijdens een achtervolgingsscène hoor je zang die "Run!" scandeert. Ja ik vond dit toch een redelijk solide film!

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

De originele titel is Abducted en de Schoolgirl in Chains is bedacht door een distributor die dacht daarmee het commerciële potentieel te verhogen. Zelfs al zijn er geen schoolmeisjes in te zien.

Natuurlijk is dit een nazaat van Psycho en je voelt ook de verwantschap met The Texas Chainsaw Massacre (de allerberoemdste nazaat) die een jaar later zou uitkomen. Deze Abucted bevat dan wel geen gore maar wel een goede opbouw van verhaal/spanning. Voor mij primeert sowieso dat laatste.

Naast de fysieke perikelen van de dames in gevangenschap is de film fascinerend omwille van de inkijk in een abusieve Amerikaanse familie. I.t.t. bvb. TCM wordt hier wel licht geworpen op de diepere niet zo fraaie relaties tussen ‘Mom’ en haar 2 zonen. Voor een grindhouse movie heeft dit toch wel prima acteerprestaties in huis, zeker ook van de 2 zonen. Regie en fotografie zijn bovenmatig goed: visueel gebeurt er af en toe wel wat met speciale lenzen, angles etc. De film heeft ook een goeie muziekscore.

Aangenaam verrast door de kwaliteit van dit stukje typische sleazy seventies women in peril horror.