• 9.375.067 stemmen

The Taking of Pelham One Two Three (1974)

Misdaad / Drama | 104 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titels: Pelham 1-2-3 / The Taking of Pelham 1 2 3

Geregisseerd door: Joseph Sargent

Met onder meer: Walter Matthau, Robert Shaw en Martin Balsam

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot The Taking of Pelham One Two Three

"We are going to kill one passenger a minute until New York City pays us 1 million dollars."

Vier gewapende mannen gijzelen een New Yorkse metro en eisen 1 miljoen dollar, die moeten worden geleverd in 1 uur, omdat anders de passagiers vermoord zullen worden. Lt. Zachary Garber van de New York City Transit Police moet samenwerken met de burgemeester, de eisen van de kapers en met de doortikkende klok, om zo de passagiers te kunnen redden en de kapers te straffen.

avatar van jackie

jackie

Goed gemaakte film.

avatar van Wouter

Mister Brown, Mr. White, etc. Klinkt bekend?

avatar van Ibrahim

Ibrahim

Deze film heb ik nog niet gezien, maar ik heb wel het remake gezien met Edward James Olmos en die was slecht gemaakt.

avatar van jay73

jay73

Ik heb er nog 'ns een nachtje over geslapen en ik verhoog m'n stem naar 4*.
Dit is een echte lekkere seventies-film die je volgens mij wel 10x kunt bekijken en dan blijft-ie nog goed.
En dat ondanks het wel erg voorspelbare einde. Dat de verkoudheid Mr. Green zou gaan opbreken, was halverwege de film al wel duidelijk. Toch vond ik het eindshot en de still waarmee de film eindigde, erg leuk!

avatar van rzasa

rzasa

jay73 schreef:

Ik heb er nog 'ns een nachtje over geslapen en ik verhoog m'n stem naar 4*.

Bravo! jay begrijpt het helemaal.

avatar van De Knip

De Knip

Heb deze film bij nader inzien al 2 maal gezien, paar maanden geleden was ie nog op BBC

HATSJOE!!!

Gezuntheit

Haha

avatar van Zavo

Zavo

Leuke film. Alleen één ding klopt niet:
Hoe wisten die agenten dat Mr. Green een ontslagen metrobestuurder was? Hij had net zo goed nog daar kunnen werken.

avatar van neo

neo

Heerlijke misdaadfilm met goed spel van Matthau en Shaw, goeie dialogen en lekker veel vaart. 4 sterren

volgens mij ging matthau op zijn instinct af, omdat het iemand moest zijn die veel van de dingen wist.

avatar van empirekees

empirekees

Leuke film, met een aardig verhaal.

Die kop van Walter op het laatst, geweldig.

avatar van speedy23

speedy23

Een eersteklas misdaadfilm gebaseerd op de bestseller van John Godfrey. David Shire zorgde voor de originele en onvergetelijke soundtrack vol typische seventies-deuntjes. Ook een zeer goede vertolking door een cast die blijkbaar zijn vak kende en verstond...

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Vandaag komt ‘The Taking…’ misschien verouderd over, is het verhaal in onze ogen cliché en hebben we het ondertussen allemaal al beter en vooral spectaculairder gezien (films als bv “Die Hard” en "Speed" vertellen een soortgelijk verhaal), maar toch weet hij erg te boeien door de goede vertolkingen van oa Robert Shaw en Walter Matthau, de goede muziek en vooral door het niet aflatende tempo waardoor er constant wel iets boeiends gebeurt.

Een invloedrijke film die men zeker eens moet bekijken als men de kans krijgt!

Ravenstein schreef:

Misschien spectaculairder, maar niet echt beter.

avatar van Quentin

Quentin

Ouderwetse suspensefilm, met sterke Shaw & Matthau, spannend tot op het laatst. 4,0*

avatar van Floris22

Floris22

Dit zijn dé films! Een dikke 5*! Walther Matthau is fantastisch en de autoscene op locatie zijn ook schitterend. Eén van mijn favoriete films, dat is zeker.

avatar van kijkert

kijkert

Prima film.

Juist de afwezigheid van overdreven spektakel maakt deze film goed en geloofwaardig.

avatar van Jonathan Crane

Jonathan Crane

Fantastische film. Druipend van 70's cool. Shaw, Balsam, Matthau en Stiller zijn geweldig. Briljant einde.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Jonathan Crane schreef:

Ik heb hier niks aan toe te voegen, ik ben simpelweg dol op die jaren '70 misdaadfilms.

avatar van Stevo

Stevo

Onderhoudende en spannende film met ook nog flink wat humor. In Amerika is de film waarschijnlijk niet te volgen, Zoveel gevloek moet weggebliept worden. Heerlijk opgefokte New-yorkse karakters.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Zéér mooie poster!

avatar van The Last

The Last

Komt een re-make van Tony Scott, met Denzel en Travolta.

avatar van dirkh

dirkh

Het was weer eens leuk om een film te zien met een jaren '70 sfeer en met veel spanning en humor. 3.5*

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Helaas niet echt mijn type film. Beetje voorspelbaar ook.

avatar van Flavio

Flavio

Als je dan toch gegijzeld wordt dan liever niet in New York, want nogal wat NY-ers nemen een gijzeling schijnbaar niet bepaald serieus en lopen alleen maar te schelden op de gijzelnemers ipv onderdanig op hun rug te gaan liggen om maar geen levens op het spel te zetten. In deze film dan.

Dat maakt de film ook meteen fris, er hangt een onheilspellend maar ook relaxed sfeertje in, en ik vond deze zeker in het begin een stuk minder voorspelbaar dan recentere soortgelijke films. Op het eind werd het toch allemaal wat conventioneler, al was de laatste scene natuurlijk weer geweldig.

Films als Speed of Hostage kunnen hier niet aan tippen.

Alleen het gesteggel over het miljoen vond ik een beetje ongeloofwaardig. Dat is voor een stad als New York toch een schijntje? Ook 35 jaar geleden lijkt me?

avatar van Darbie

Darbie

Voor de derde keer gezien en nog steeds geen seconde verveeld.

Inspector Garber tegen Rico over Mr. Blue (Robert Shaw die keurig Engels praat):

"Hij heeft een zwaar Engels accent, dat zal wel een nicht zijn"

The Last schreef:

Komt een re-make van Tony Scott, met Denzel en Travolta.

Inderdaad:

Taking of Pelham 1 2 3, The (2009)

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Ik heb net de trailer bekeken.. wat een stem heeft die Shaw toch he! Ik ben erg benieuwd naar deze film! Weet iemand waar ik 'm op dvd kan kopen?

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ik vind de originele versies van films uiteraard veel beter...vooral `t spel van Shaw en Matthau.

Ik vind dit ook 1 van de beste "gijzelneemfilms", samen met ...."inside man"...wel 1 van de beteren.

Ja.SPEED, en HOSTAGE, die films moet je niet met elkaar vergelijken, dat zijn ook weer films op zich.

Andere situatie, noem maar op.

Maar , dat ik deze vergeten ben, is ook een raadsel.

Schitterende film.

En ja, ik heb em al op dvd dus.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Typische 70s film, met veel simpele dialogen en sterk geforceerde twists. Garber zat er natuuuuuuuurlijk pal op, toen hij direct overtuigd was dat de kapers van de metro gesprongen waren . Voor de rest was deze film een frisse en lichte brok ontspanning, met zelfs een vrij komisch en origineel einde . Goede film in zijn genre en voor zijn tijd.

Maakt me wel benieuwd naar de remake.