• 9.370.487 stemmen

Hum Dil De Chuke Sanam (1999)

Romantiek / Muziek | 188 minuten

Genre: Romantiek / Muziek

Alternatieve titel: Straight from the Heart

Oorsprong: India / Hongarije

Geregisseerd door: Sanjay Leela Bhansali

Met onder meer: Salman Khan

Gesproken taal: Engels, Hindi, Hongaars en Turks

Plot Hum Dil De Chuke Sanam

"Straight from the heart..."

Sameer reist van Italië naar India om daar zangles te krijgen van de bekende zanger Darbar. Hij wordt aanvankelijk vijandig ontvangen door Darbar's dochter Nandini. Maar daar komt snel verandering is wanneer beiden verliefd worden op elkaar. Nandini's ouders hebben echter voor haar een huwelijk op het oog met de jonge advocaat Vanraj. Met een gebroken hart keert Sameer terug naar Italië...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van umbro01

umbro01

Prachtig!

*4,5

avatar van Social-Mask

Social-Mask

Mooie poster zeg! Komt ook niet zovaak voor .

Sanjay Leela Bhansali.. de maker van de 2 van mijn favoriete Hindi films Devdas en Black.. Saawariya heb ik niet gezien. Maar de man brengt altijd iets speciaals in zijn films waardoor ze een heuze belevenis worden, met name door de cheografie. En hoewel ik het niet verwachtte is het niet anders met deze film.

De film heeft hetzelfde verhaal als Dhadkan, of juist andersom. De films worden zijn wel wat anders, maar het komt ongeveer op hetzelfde neer. Het is ook niet echt heel goed geacteerd, ik bedoel het zijn de typische rollen. Salman als de wat luchtige, relaxte man, Ajay serieuze en erg lieve etc. Dus dat is niet wat deze film goed maakt. Het is het totale plaatje. Zo vind ik dat alles erg goed wordt opgebouwd en uitgewerkt. Ook kent de film in het begin echt hele grappige momenten. En niet vergeten muziek..want die is hier ook echt prachtig!

avatar van maxo922

maxo922

De poster is Japans btw. Niet dat het boeit, film zal vast mooi zijn. Ik kwam voor Hum uit 1991. Maar zit blijkbaar verkeerd. Idd wel mooie poster.

avatar van BBarbie

BBarbie

Mooi romantisch drama over een driehoeksverhouding met een voorspelbaar, maar niettemin fraai en tamelijk stichtelijk einde. De weelderige settings en kostuums en de mooie choreografie maken dit een genot om naar te kijken en laten je snel vergeten dat er eigenlijk maar een flinterdun verhaaltje achter schuilgaat. Het heeft er alle schijn van dat de film helemaal geschreven is rondom de wonderschone ex-Miss World Aishwarya Rai. Het is bepaald geen straf om daar drie uur lang naar te mogen kijken. Dat is trouwens in werkelijkheid niet Italië, waar het laatste deel van de film zich afspeelt, maar het prachtige Budapest (Hongarije).

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

BBarbie schreef:
maar ze kijkt wel de halve film vreselijk chagrijnig. Gelukkig kiest ze uiteindelijk voor de leuke man, die andere was een vervelende engerd. Eerste recentere Bollywood film die me maar matig beviel, enige nummer op niveau: "sour lemon".