• 9.370.314 stemmen

Geregisseerd door: Melanie Anne Phillips

Met onder meer: Dan Lunham, Terri Berland en Diane Borcyckowski

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot The Strangeness

"Where Most Nightmares End The Strangeness Begins."

Een groep ontdekkingsreizigers onderzoekt een verlaten goudmijn. Als ze vast komen te zitten in de mijn, en een mysterieus monster hen besluipt, zijn ze aan hun lot overgelaten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stephan73

stephan73

Middelmatige monsterfilm.
Bijna de hele film lijkt te zijn geschoten zonder enige vorm van verlichting (behalve de lampen die de acteurs op hun helmen dragen). De reden zal wel zijn dat de film zich grotendeels afspeelt in een verlaten mijn, maar toch... het is geen gezicht. Ook het tempo is enorm traag en maakt het een stuk moeilijker om deze film uit te zitten.
Gelukkig is er dan nog het monster, een stop-motion animatie die eruit ziet als een penis met een vagina erop.

Alles bij elkaar haalt deze film net geen voldoende, maar hij was leuk genoeg om gezien te hebben!

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Het label Code Red bracht enige tijd geleden de film The strangness uit op dvd, rijkelijk aan extra's. Als liefhebber van monsterfilms heb ik onlangs de titel aangeschaft en afgelopen zondag gekeken...met een klagend monster in dezelfde kamer: Stephan73.

Tijdens het kijken van de extra's, NA de film al gezien te hebben, krijgen we boodschappen van meerdere oud-medewerkers van de film mee. We worden gecondoleerd, gewaarschuwd voor saai matriaal en: "get a life!"
Men is er trots op meegewerkt te hebben aan de film, maar vind
het resultaat enigzins twijfelachtig.

Eén van de mensen die bij de special features aan het woord komt is Melanie Ann Phillips, de regi........hmmm, op de hoes staat toch echt geregisseerd door David Michael Hillman.
Stephan73 en ik waren even het spoor bijster, maar hadden
een eventuele oplossing voor dit mysterie die uiteindelijk klopte:
de heer Hillman heeft de film geregiseerd en is niet lang daarna
getransformeerd tot mevrouw Phillips (fouder of the world's first transgender support web site in 1994):

Transgender Support Home Page - heartcorps.com

Nog iemand met enkele anekdotes is Chris Huntley, de man
verantwoordelijk voor de muziek en de visuele effecten.
Het is vooral erg grappig wanneer ie verteld dat ie, in de tijd van het maken van The strangness, nog niet uit de kast was gekomen en dat zijn onderdrukt gevoelens hoogstwaarschijnlijk tot uiting kwamen tijdens het scheppen van het monster.
Het uiteindelijke ontwerp heeft enorm veel weg van een dikke penis met tentakels, met een bek die flinke gelijkenissen toont met een vagina.
Lachend verteld ie verder dat het monster bij
één van de eerste ontwerpen ook een balzak meedroeg.

Kortom: de extra's zijn nog leuker dan de film zelf!

Maar de film zelf is zo slecht nog niet. Het resultaat, met het hebben
van een enorm laag duget, is op sommige momenten prachtig te noemen. The strangness begint traag en bezit over het algemeen weinig gore, maar naarmate de film vordert bouwt het sfeertje prima
op en dat is met name te danken aan de muziek. Ik moest door het monotone erg aan Carpenter denken. The thing kwam als eerst in me op, mededoor het raakvlak als monsterfilm met stop-motion.

De film is erg donker, maar niet meer dan logisch daar het zich
constant afspeelt in een verlaten mijn, deels geschoten op locatie
met daarnaast het gebruik van sets die er overigens zeer realistisch uitzien. Net als met alles bij deze film, geldt ook hierbij dat de 2e helft aanzienlijk beter te pruimen is!

Uiteindelijk heb ik me prima vermaakt en is deze film een aanbeveling voor elke monsterfilm-liefhebber die niet al te hoge eisen stelt als het gaat om tempo en gorigheid!
Blockbusterliefhebbers: neem een enorme bocht om dit produkt heen!

3,5 Ster met kans op verhoging bij een herziening.

Die Hard, Willis, ik zou willen zeggen: kopen dit werkje!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Duidelijk een low budget film als ik zie hoe het monster er uitziet en voortbeweegt. Ook de momenten dat je het in actie ziet zijn op 1 hand te tellen. Erg donker gefilmd omdat de film zich voor het grootste deel in de grot afspeelt. Het is allemaal wat traag en niet erg bijzonder. Karakterontwikkeling is er nauwelijks, wel de gebruikelijke conflicten tussen personages met verschillende belangen. De schrijver vond ik best nog wel interessant, maar uiteindelijk is er niets echt goed uitgewerkt ondanks dat er toch voldoende speelduur was naar mijn mening.

avatar van perceived

perceived

Aardig misbaksel en toch bleef ik kijken. Met ogen die steeds kleiner werden en na confrontatie met het monster opeens zelfs helemaal waren gesloten.