• 9.371.710 stemmen

Geregisseerd door: Helmut Dietl

Met onder meer: Götz George, Uwe Ochsenknecht en Christiane Hörbiger

Gesproken taal: Duits

Plot Schtonk

"One of the first funny german look at its past."

Fritz is een vervalser van schilderijen en maakt een portret van Eva Braun. Aan zijn vriend Hermann vertelt hij over allerlei Nazi-materiaal dat hij heeft ontdekt. Hermann werkt voor een tijdschrift en betaalt flink voor die verhalen. Vanaf dat moment gaat Fritz aan het werk om "Hitler's dagboek' te schrijven. Naar een waargebeurd verhaal.

avatar van FisherKing

FisherKing

Film gebaseerd op de dagboek-vervalsingen van Konrad Kujau, die het weekblad Der Stern zo gek kreeg om de dagboeken te verkopen/publiceren.

Een journalist stuurde later, nadat alles aan het licht was gekomen, een briefje naar Der Stern, in het handschrift van A.Hitler :

Hierbij verklaar ik dat mijn dagboeken echt zijn.

Was getekend: AH

avatar van Ty_00n

Ty_00n

Dit is een enorm grappige film. Je moet wel wat Duits kunnen om ervan te kunnen genieten.

avatar van maurice32

maurice32

Ty_00n schreef:

Mee eens Ik ben een halve duitser

avatar van Movsin

Movsin

Vlotte komedie gebaseerd op een waar gebeuren van vervalsing, mij onbekend of niet bijgebleven.
Film begint alvast met een portie zwarte humor om daarna een bijna ongeloofwaardig verhaal op te dissen waarbij ge u afvraagt hoe in godsnaam men daar is kunnen inlopen. Doet natuurlijk niets af van het plezierige van de film waarin meerder scènes de kleinzierigheid en hypocrisie van de mens onderlijnen en hoe geld alle paden effent. (zelfs tussen de "dames Knobel"). Ge moet de film in feite los zien van de ware gebeurtenissen. Het vergroot de grappigheid van het geheel, dat onweerstaanbaar hilarisch is wanneer vriend Hermann in een laatste poging het boeltje te redden beweert dat Hitler nog in leven is .
Doet Götz George misschien wel wat aan overacting, we vergeven het hem, terwijl Uwe Ochsenknecht als de vervalser en Christiane Hörbiger goed in hun rol zitten. Veronica Ferres is ontzettend mooi.

avatar van Flavio

Flavio

Verhaal is best interessant, uitvoering niet helemaal mijn smaak. Acteurs blijven te veel hangen in typetjes.