• 9.371.057 stemmen

Frozen Scream (1975)

Sciencefiction / Horror | 85 minuten / 68 minuten (ingekorte versie)

Genre: Sciencefiction / Horror

Speelduur: 85 minuten / 68 minuten (ingekorte versie)

Geregisseerd door: Frank Roach

Met onder meer: Renee Harmon en Lee James

Plot Frozen Scream

"A Real Chiller!"

Een gestoorde wetenschapper verandert mensen in bevroren zombies die op hun beurt voor problemen zorgen en mensen vermoorden.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Iemand een idee hoe deze te kunnen zien?

avatar van djelle

djelle

Momenteel is er een full uncut versie beschikbaar vanuit Spanje op Ebay voor 2,52 euro. Goedkoop, en je kan met overschrijving betalen. Helaas wel een DVD zonder nederlandse ondertitels, maar die is (nog) niet bestaande.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Redelijk amateuristische horror-pulp, met name de acteerprestaties zijn om te huilen.

Verhaaltje over twee professoren die onvrijwillige proefpersonen helpen aan onsterfelijkheid blijft nog wel enigszins boeien - onsterfelijkheid in de diepvries lijkt me ook niet zo'n heel aantrekkelijk vooruitzicht overigens - af en toe komen de frozen zombies naar buiten om één of ander klusje te klaren (voornamelijk nieuwe slachtoffers zoeken).

Alleen interessant voor de ware horror-completist overigens, d'r zit wel iets gore in, maar het is toch voornamelijk dialoog.

Had misschien wat kunnen worden als het acteer-niveau en de productiewaarden wat hoger hadden gelegen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Gevonden op Ebay en na een spannende bieding strijd in de wacht gesleept. Super benieuwd naar deze film was ik nou ook weer niet. Ik was gewoon benieuwd of dit echt een bedroevend stukje film is wat het aan de ene kant ook is.
Tevens staat deze film in de video nasties lijst, maar wordt nu super hard afgekraakt en men vind het onbegrijpelijk dat deze film in die lijst staat. Ook schrijver/producer Marc Morris en regisseur Jake West van de video nasties docu beamen dat.
Triest dat je vroeger voor verkoop/verhuur van deze film je de gevangenis in moest. Gelukkig werd deze er na twee maanden uitgefloept.

Dit is knulligheid ten top, en 't is niet begrijpelijk of dit serieus bedoeld is. Met name ook de scene waar een man serieus loopt te vechten als een bewegende trekpop. Het begin zegt eigenlijk al genoeg. Uiteindelijk was het naar het einde toe nog enigszins vermakelijk. De knulligheid zorgde daar ook een beetje voor. Uiteindelijk is het verhaal niet eens zo heel slecht. Maar de film heeft wel een zwaar amateuristische "look" . Met name door het slechte camerawerk.
Wat betreft het gore: die is weinig aanwezig. Het zit er wel in maar stelt heel weinig voor. Op het einde moet er een injectie naald in iemands oog komen maar dat wordt weer niet zichtbaar gemaakt. Dit is geen "video nasty" maar meer gewoon "mild-horror". Niets mis met milde horror, maar ook de rest viel toch wel erg tegen en over het algemeen is het natuurlijk een waardeloze film.

Een heel kleine 2,0 dan maar.