Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Thekla Reuten, Kim van Kooten en Thom Hoffman
6,4 (321)
Gesproken taal: Nederlands
Plot Bella Bettien
"There's no such thing as coincidence. Everything is meant to be. One thing leads to another. Always..."
Bettien, een leuk en spontaan meisje, staat op het punt om met haar vriendje Paul een eigen zaak te beginnen in het Spaanse Mallorca. Hun plan wordt echter wreed verstoord. Maar Bettien is vastbesloten om de droom uit te laten komen. Ze vertrekt helemaal alleen naar Mallorca en verlaat alles wat haar lief is. In Mallorca maakt ze kennis met een nieuwe wereld, de jetset, een voor haar onbereikbare wereld. Maar wel erg intrigerend. Toch blijkt die wereld helemaal niet zo onbereikbaar te zijn, wanneer ze een zekere Alberto Morientes ontmoet, die haar introduceert in leven vol glitter en glamour. Wanneer Alberto door omstandigheden Mallorca moet verlaten, moet ze noodgedwongen mee naar Colombia.
Bettien
Moeder
Frans van Rijn
Velibor
Demetrio Altafini
Wat een bedroevend slecht verhaal. Heel ongeloofwaardig, alle goede bedoelingen ten spijt.
Kansloos, om met zo'n scenario een goede film te maken. 1*
Moeten jullie nou eens zien, welke quotes op de officiele website staan. Zie http://www.bellabettien.nl
Onbegrijpelijk, alsof zij een andere film hebben gezien.
Wat is er dan precies geloofwaardig en wat niet? Niet dat ik het zo'n goeie film vindt, maar 'ongeloofwaardig script' is een beetje vreemd als het waar gebeurd is.
hugohei
Nee, dat is niet zo. Dat de feiten (in grote trekken) kloppen, wil niet automatisch zeggen dat de film geloofwaardig is. Het gaat om de keuze van de feiten (wat laat je zien en wat sla je over) en om hoe je die feiten presenteert.
Een voorbeeld van ongeloofwaardig is de scène waarin Bettien voor het eerst 'het stuur overneemt'. Tijdens een onderhandeling met een keiharde drugsbaas neemt ze ineens kalmpjes het verhaal over, stelt eisen, doet voorstellen [de details weet ik even niet meer] en wandelt weg.
Dat is leuk om te zien, maar onzinnig. Dat hoort in een sprookje thuis. Drugsbaron is ook een vak, en niemand praat zomaar mee met een meedogenloze boss. Waar haalt ze het lef en de vakkennis vandaan ? Dat wordt nergens toegelicht. Dus : ook al is het zo gebeurd (wat ik niet geloof) - het roept bij de kijkers grote twijfel op.
Ja, dat bedoel ik dus : Hoe moet ik nu weten wat wel of niet waar gebeurd is? Dat zij als Nederlands meisje zaken regelt met allerlei grote drugsbaronnen is op zichzelf ook niet erg aannemelijk, maar wel gebeurd. Wat ze dan precies gedaan heeft en (nog belangrijker)hoe precies weet ik niet. Hoe kan ik weten of zij niet echt die gesprekken heeft overgenomen?
hugohei
Er is een James Bond-film waarin iemand Bond een vlinder uit het Braziliaanse oerwoud laat zien, en hij noemt onmiddellijk de latijnse naam. In dat soort sprookjesfilms pik je dat. James Bond heeft niet jarenlang met z'n neus in de boeken gezeten. Die weet meteen alles - zoals-ie ook altijd meteen weet hoe allerlei vlieg-, voer- en vaartuigen bestuurd dienen te worden.
Maar Bella Bettien is geen sprookje. Je wilt iets horen over karakters en motivering en achtergrond.
'Hoe kan ik nou weten...' vraag jij je af. Maar dat is juist wat er mis is. De makers van een film moeten ervoor zorgen dat jij je niet allerlei hinderlijke dingen zit af te vragen, maar VAN DE FILM GENIET.
Bij Bond is dat vrij makkelijk : de kijkers moeten in een zorgeloze stemming worden gebracht, zo van : hang de logica maar aan de kapstok.
Bij BB moet er hard aan gewerkt worden om het onwaarschijnlijke verhaal acceptabel te krijgen. En dat lukt (vaak) niet in de film.
Jos2
Thanks Hugo. Goede uitleg. Enkel: het lijkt nu een beetje of je zegt dat een scenario schrijven voor een Bond relatief makkelijk is. Dat is natuurlijk niet zo. (Alhoewel ik denk dat je dat ook niet bedoelde te zeggen)
Quido
Regisseur Hans Pos heeft met een bescheiden budget een goede prestatie neergezet. Het toch wonderlijke verhaal (een Nederlandse in Maffialand) wordt kracht bijgezet door mooie shots en scenes. Goede acteerprestaties, vooral Thekla Reuten speelt haar rol overtuigend. Al met al heb ik me zeer vermaakt tijdens het kijken naar deze film. 3.5*
Dustyfan
De eerste keer vond ik dit een fascinerende film. Toch weet ik nu, na nog een keer kijken, niet meer waarom. Het acteerwerk irriteerde me en het verhaal kwam me nogal overdreven over.
Toch kan ik me wel ergens vaag herinneren dat de echte Bettien inderdaad begin jaren '80 de voorpagina's heeft gehaald, al kan ik me het exacte verhaal niet meer voor de geest halen. Ik weet nog wel dat ze een stuk molliger was.
Weet iemand van jullie hier nog wat van?
neo
Goed geacteerd, maar af en toe nogal tja onlogisch en ongeloofwaardig. 2.5 sterren
Vond deze film erg vermakelijk. Het fascinerende verhaal over een vrouw (bijna) aan de top in de mannenwereld boeide me van begin tot eind en ik stoorde me dan ook nauwelijks aan de ongeloofwaardigheid van het verhaal (als dat er al was). Thekla Reuten zet trouwens de rol van Bertien M. erg goed neer (dit was ook één van de betere rollen uit de film).
Quido
Ik vraag me af wat zo ongeloofwardig is eigenlijk? Ik hoor er hier meer over, dus niet alleen Neo.
Jaydee999
Ja en er zitten veel positie fouten in. Kijk nog maar eens goed naar de dvd. Zit zelfs een dubbele scene in.
Zodra Bettien verteld dat ze Monique heeft uitgenodigd en zegt dat ze in een hotel zit zie je die jongen (even zijn naam kwijt) al zijn geld uit zijn broekzak pakken, dan het volgende shot oppeens zegt bettien Ja in een hotel ja en pak ie weer zijn geld.. erg grappig..
maar verder een steen goede film.. petje af.. er zijn dus toch nog goede Nederlandse films met mooi acteer werk!
Quido
Zijn er wel meer de laatste jaren en vroeger ook trouwens, maar die dubbele scene: Heb je die ook gezien toen de film op tc was? Ik kan me het niet meer herinneren. Of is het gewoon een fout op de dvd?
No way. Slecht op alle fronten. Ik hou het op 1 ster. En dan ben ik vriendelijk.
Webby
Mee eens, maar hij haalt het bij lange na niet bij de toneelversie.
Op het doek kwam ie wat mat en afstandelijk over.
93.9
Tja, je kunt toch moelijk het verhaal spannender maken, het is ten slotte gebasseerd op een waargebeurt verhaal.
Ben er echter ook niet echt kapot van.
2 en hlave dan maar.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'