• 9.372.718 stemmen

Genre: Sciencefiction / Horror

Geregisseerd door: Terence H. Winkless

Met onder meer: Robert Lansing, Lisa Langlois en Franc Luz

Plot The Nest

"Roaches have never tasted flesh... until now. She's just an appetizer."

De stille stad North Port heeft een kakkerlakkenprobleem. Sheriff Tarbell gelooft dat de experimenten die door INTEC Corp. worden geleid hiervan de oorzaak zijn. Zijn vrees wordt bevestigd wanneer Dr. Hubbard van INTEC ter plaatse komt. Maar ongenoegen en irritatie veranderen in angst en horror wanneer zij erachter komen dat de genetisch gemanipuleerde kakkerlakken bloed willen zien. Erger nog, de beesten veranderen in afschuwelijke dodende machines.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Elias Johnson

Shakey Jake

Mr. Perkins

avatar van djelle

djelle

Plezante b-horror uit the 80's! Krom en amusant verhaaltje, fantasievolle scenes, enkele geslaagde en verrassend smerige gore-fx, grappige dialogen en foute wetenschap... Leuke pulp voor een avondje amusement. Jammer dat het de juiste onderhoudendheid en tempo weer mist. (Zoals dit veel het geval is bij soortgelijke filmpjes) 3*

avatar van nathan_666

nathan_666

ligt het nu aan mij of is die kakkerlak op die poster die vrouw aan het ......

avatar van djelle

djelle

Vuile gedachten daar...

avatar van nathan_666

nathan_666

zieke gedachten indeed

avatar van damon

damon

leuke special effects (vooral wanneer die pa transformeert in een lopende insectenman-ding...

maar het verhaal heeft hier echt weinig om het lijf

ook heb je onnodig saaie acteurs

alleen voor de gorehounds dus 2,5*

avatar van Nieke

Nieke

Is deze ooit geremaked? Ik heb 'm ooit zeker gezien, maar dan met die vent van 'Bats' geloof ik... (Lou Diamond Reed of zo)

avatar van pompoen

pompoen

Als die vent veranderd in een monster-kakkerlak, da's pas plezant stukje horror.

Ik heb echt van deze film genoten, een 4.

avatar van Reinbo

Had hier vroeger een poster van, maar nooit gezien.

avatar van moviemike

moviemike

Routineuze, maar vakkundig in elkaar gestoken horrorfilm uit de jaren 80.

Niks in deze film is echt goed, maar de film bereikt zijn waarde en slaagt erin een leuk en amusant avondje horrorpulp voor te schotelen.

leuk detail: deze film speelt zich af op een eiland waar zich maximum 15 man bevind!

avatar van maurice74

maurice74

Niet te verwarren met het naar mijn mening betere They Nest, ook over kakkerlakken.

Hier zijn de beestjes genetisch gemanupileerd en zie je op het einde gelukkig wel iets meer dan bewegende grassprieten. Toch kon de film mij niet heel erg boeien.

avatar van jordandejong

jordandejong

Behoorlijk zwak filmpje....

Met het uitgangspunt dat The Nest heeft gecombineerd met het jaartal verwacht en hoop je al snel dat de film volgepropt zit met oversized kakkerlakken en cheesy effecten. Helaas blijkt dat wat teveel gevraagd want buiten één aardige scene waarin een kerel transformeert in een kakkerlak valt er hier buitengewoon weinig te beleven.

De characters/acteurs zijn kleurloos en enorm saai. Het verhaal had ik nog beter uitgewerkt want waar dit natuurlijk op z'n minst vermakelijk hoort te zijn is de film tergend langzaam en behoorlijk saai.

Weinig leuks aan dus, tenzij je een enorme antipathie hebt tegen kakkerlakken. Dan zit je hier goed want gedurende de film worden genoeg kakkerlakken op de meest eigenaardige manieren om het leven gebracht. Zo worden ze onder andere levend verbrand, kapotgeslagen, verbrijzeld en gefrituurd. Enig soort van vermaak blijft echter uit.

avatar van Reinbo

Geinige horrorfilm met cheesy 80's sfeertje en toffe effecten. Ze hebben duidelijk naar The Fly gekeken, maar dat mocht de pret niet drukken.

Leuk! 3,5*

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik ben altijd wel in voor een animalhorror, maar het is jammer dat je bijna altijd van een koude kermis thuis komt. Al snel blijkt dat kakkerlakken niet eng genoeg zijn om een film mee te vullen. Alleen tegen het einde aan wilt de film een beetje vermakelijk worden.

Grootste boosdoener is de werkelijk enorm saaie cast. Het zegt genoeg dat ik op moment van schrijven nog niet eens weet hoe de hoofdrolspelers heten. Saaie setting met kleurloze characters die geen enkele interessante dialoog kunnen voeren. Het voelde alsof ze door een dikke laag stof heen moesten bijten.

De kakkerlakken weten niet zoveel schade aan te richten, een gelukt shot buiten beschouwing gelaten. Pas wanneer de transformatie plaatsvindt heb je weer het idee naar een foute jaren '80 film te kijken die met een knal hoort af te sluiten. Maar tien minuten vermaak tegenover zeventig minuten verspilde tijd is veel te weinig.

avatar van mikey

mikey

Deze film lijkt heel erg op voorganger Frogs en het latere Arachnophobia, ik denk dat deze film zelfs het blauwdruk was voor die film. Die eerste film was niet best, Arachnophobia is superieur aan zijn voorgangers omdat de kruipers aanvallen. Ze zijn echt bedreigend.

Hier gooien ze wat kakkerlakken op de grond en mensen schijnen daar dood aan te gaan. Heel suf, het slaat kant nog wal.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Vieze creepy crawlies kakkerlakken in jaren 80-horror die volgens de bekende formule te werk gaat. Eerst wat overlast, dan de eerste slachtoffers en vervolgens de all-out-kakkerlak-invasie. Uiteindelijk gooien we daar nog een gigantische schep bovenop, maar vooruit de FX zijn leuk dit keer.
Door te veel op formule te drijven blijft het achter bij genre-klassiekers als Squirm, Bug (1975) en Slugs.

avatar van ChrisM

ChrisM

Teleurstellend

Muiek

Nl DVD van WB is kwaliteit full screen lijkt VHS rip (miss licht gecorrigeerd)

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Op een beperkt bevolkt eiland komen dieren en mensen aan een gruwelijk einde: hun huid wordt compleet weggevreten. Het blijkt dat vraatzuchtige kakkerlakken de boosdoeners zijn. Een uit de hand gelopen experiment is hiervan de oorzaak. Complicaties treden nog op als blijkt dat de genetische gemanipuleerde kakkerlakken moeilijk te verdelgen zijn: ze zijn zelfs immuun voor een dodelijk gifgas.

Matige griezelfilm waarin de speciale effecten naar het einde toe echt karikaturaal worden. Eng is het trouwens nooit. Het oogt ook allemaal déjà-vu want de voorlopers “Squirm” en “Bug” waren toch wat effectiever. De personages zijn kleurloos en de vertolkingen zijn mat. De zeldzame humor werkt ook al niet. De versie die ik zag was weliswaar in 16:9 formaat maar toch niet haarscherp. Geen echte miskleun, maar wel slechts een matig filmpje.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Helaas, niet onze griezelfilm.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Zat te twijfelen over het cijfer na het inzinken ervan maar de film bleef me niet bij, waardoor ik The Nest het nadeel van de twijfel gaf. Waar deze film van kan profiteren is de interne smerigheid qua effecten. Op dat gebied hebben ze er flink op los lopen smeren en spuiten, maar tegenover de saaie inhoud kan dat nauwelijks stand houden.

Het zijn de personages die deze film de das omdoen, want voor zo'n enthousiaste praktische aanpak kan de film maar weinig uithalen op inhoudelijk niveau. De stad is compleet kleurloos en een groot deel van de aanpak ook. Toch wel jammer dat er zo weinig scenes in zitten buiten de smerige scenes om die indruk maken, want bijna allemaal zijn ze behoorlijk saai te noemen.

Kon er verder ook maar weinig mee. Het concept dat niet veel meer is dan wat kwaadaardige kakkerlakken die dood en verderf zaaien vormt enkel een kapstok om wat lichamen uit elkaar te trekken. Daar zelf is niet veel mis mee. Liever een directe horrorfilm dan zo'n langdradige. Jammer genoeg moet deze film er uiteraard een hoop bijzaken in betrekken die het als resultaat alleen maar moeilijker behapbaar maken.

Kabbelt zich wat voort en kan alleen profiteren van wat smerigheid. Dat kon ik nog wel waarderen waardoor het cijfer niet heel laag is, maar alle poespas die om de gore beelden heen zit kon me niets bommen. Jammer dat deze film er ook zo veel van heeft waardoor de indruk uiteindelijk vooral kleurloos is, en dat is uiteraard jammer.

avatar van clubsport

clubsport

Het begint best veelbelovend, de karakters worden goed geintroduceerd maar al vrij snel als de spanning moet worden opgebouwd gaan verschillende karakters zich raar gedragen en daalt het niveau van de film naar het goedkopere b segment .

De gore effecten zijn verder redelijk goed te noemen maar dat is dan 1 van de weinige pluspunten die er te vermelden zijn .

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Deze typisch jaren 80 horror pulp kwam ik tegen op 1 van mijn vele harde schijven en had hem net als vele andere oude films ooit gedownload in het verre verleden. They Nest is voor mij best te doen en mij met de kakkerlakken en hun moordlust dus best vermaakt. Voldoende bloed en Gore, maar het acteren is ondermaats. Voor 1 keer leuk, dus weer gedeelte.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

<Invasie van vleesetende kakkerlakken. Niet briljant, spannend is het niet, en zowel acteurs als dialogen zijn niet van hoog niveau, maar je krijgt voldoende horror-beeldmateriaal om na afloop best tevreden te zijn van dit werkje. De FX crew lijkt toch tijd en liefde in hun werk gestopt te hebben. Het einde is meer over-the- top dan ik verwachtte. Voor het verhaal moet je het niet kijken want slaat nergens op. Deze film werd later geremaked onder de titel They Nest...