• 9.370.364 stemmen

Durchs Wilde Kurdistan (1965)

Avontuur | 103 minuten

Genre: Avontuur

Alternatieve titels: El Salvaje Kurdistán / Wild Kurdistan / The Wild Men of Kurdistan

Oorsprong: Spanje / West-Duitsland

Geregisseerd door: Franz Josef Gottlieb

Met onder meer: Lex Barker, Marie Versini en Ralf Wolter

Gesproken taal: Hongaars en Duits

Plot Durchs Wilde Kurdistan

Vrijheidsstrijder Ahmed, de zoon van de sjeik, wordt gevangen genomen. Kara Ben Nemsi (Lex Barker), die de vertrouweling is van de Turken en Koerden, krijgt daarvan te horen. Samen met zijn vriend Hadschi Halef Omar (Ralf Wolter) gaat hij erop uit om Ahmed te redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kara Ben Nemsi

Mütesselin

Scheik Mohammed Emin / Scheik Kadir Bei

avatar van stephan73

stephan73

Kleurrijke, avontuurlijke film uit de pen van Karl May.

De vergelijking met Winnetou is snel gemaakt, want dezelfde elementen komen ook hier in voor. En, helaas, net als in de Winnetou films zijn de comic-relief acteurs niet echt geslaagd.

Ook duurt de film, met 2 uur, echt te lang. Jammer want als hij een half uur korter was geweest, was hij (voor mij) een stuk beter te bekijken.

Lex Barker is goed gekozen voor de hoofdrol, en ook de muziek is zeer goed.

Al met al een hele krappe voldoende.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

@stephan73:

Inderdaad, de komisch bedoelde scènes van de film zijn niet best.

Vooral die van Sir Lindsay en zijn butler.

Die zijn er echt teveel aan.

Zonder die overbodige scènes zou de film ook wat korter zijn geweest, wat hem ten goede zou zijn gekomen.

Maar met de opmerkingen van Kara Ben Nemsi's sidekick, Hadschi Halef Omar moet ik toch wel vaak lachen.

Die zouden als komische interludes ook ruim voldoende zijn geweest.

Misschien leuk om te weten dat Gustavo Rojo, die in deze film de rol van Ahmed El Corda speelt (en ook in het vervolg 'Im Reiche des silbernen Löwen') oorspronkleijk de eerste keuze was voor de rol van Winnetou, in de Karl May westerns.

En het profiel had hij er zeker voor moet ik zeggen.

Er is wel iets vreemds dat mij opviel tijdens de vuistgevechten in dit verhaal.

Kara Ben Nemsi, die in feite dezelfde persoon is als Old Shatterhand (en Karl May) heeft veel meer moeite om zijn tegenstanders uit te schakelen.

Old Shatterhand kon met één klap (meestal tegen de slaap) zijn vijanden buiten westen slaan.

Vandaar zijn bijnaam.

Maar hier schijnt hij die vaardigheid niet te bezitten.

Filmisch is het natuurlijk wel aantrekkelijker om een langer gevecht te laten zien.

avatar van Dk2008

Dk2008

Zondag 21 oktober Duitsland 2 (ZDF) 13.45 - 15.25

avatar van frolunda

frolunda

Vermakelijke Duitse Karl May verfilming zoals ze er zoveel gemaakt hebben in de jaren zestig.Tegenwoordig ziet het er allemaal een beetje gedateerd en oubollig uit maar voor een regenachtige zondagmiddag blijven dit leuke films.Lex Barker is goed in zijn rol.