Genre: Drama / Romantiek
6,2 (266)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 14 juli 2005
Plot Zwarte Zwanen
"If the passion is too intense..."
Vince is een onafhankelijke jongen die bijna nergens om geeft. Hij woont in een oude vissersboot aan de Spaanse zuidkust. Marleen is een intelligent maar dromerig meisje. Ze doet vrijwilligerswerk in een bejaardentehuis in een dorp in Zuid Spanje. Hoewel Vince en Marleen elkaar niet lijken te begrijpen, ervaren zij een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Er bloeit een gepassioneerde en onvermijdelijke liefdesaffaire tussen hen op. Maar op den duur begrijpen zij dat hun liefde voor elkaar hun beider ondergang zal betekenen.
Ik hoop dat dit een soort Nederlandse Lucia y el Sexo wordt!
De release staat gepland voor de herfst van dit jaar. Hopelijk premiere op het Nederlands Film Festival.
Exclusieve preview op MovieMeter!
(met dank aan producent Rolf Koot)

Bloompje
Understatement.
Ik weet het. Een vriend van mij, is er helemaal weg van.
Ik heb wel nog geen enkele film van haar gezien. Minoes staat nog altijd op mijn lijstje.
tovenaar
Hey, je mag toch geen plaatjes plaatsen bij een film! De moderators lappen de regels weer eens een keer aan hun laarsje
!
Diesel
Vind Carice van Houten helemaal geen knappe dame.
BoordAppel
Vind Carice van Houten helemaal geen knappe dame.
:O
Mohammed Chaara speelde eerder in Shouf Shouf Habibi.
Al bekend wanneer ie uitkomt?
Nee. De producent kon geen datum geven.
Te zien op IFFR:
28-01-2005 20:30 uur in Pathé 3
30-01-2005 13:00 uur in Cinerama 6
02-02-2005 15:30 uur in Lantaren 1
05-02-2005 22:30 uur in Venster 2
Bioscooprelease: 14 april 2005.
Koekebakker
Deze is geselecteerd voor het IFFR.
Inderdaad, maar opmerkelijk genoeg niet voor de Tigercompetitie, terwijl het voorzover ik kon vinden Bothofs tweede lange film is (als je de 60-minuten-durende tv-film Dwaalgast al mee wilt tellen).
Misschien willen ze maximaal 1 titel uit eigen land in de Tiger competitie hebben?
Koekebakker
Misschien, maar ik zie trouwens net dat ze in ieder geval ook Zelfbeklag heeft gemaakt, in 1993 al.
Koekebakker
Ow, zit het iffr fout dan? Want hier staat dat zij hem heeft geregisseerd.
Cyrus Frisch ooit in De Groene:
"Maar luister wie het zegt, ikzelf heb de saaiste film aller tijden gemaakt - Zelfbeklag. Erger dan dat bestaat er niet."
Iedereen die de film tot het einde zag kreeg een lot van de regisseur, waarna hij een prijs verlootte.
Koekebakker
Inderdaad, het iffr lijkt fout te zitten. Googlen op "Zelfbeklag" en "Frisch" levert veel hits op die bevestigen dat Frisch die film regisseerde. Het levert ook het door jou aangehaalde artikel in de Groene op.
Beste referentie voor Nederlandse films: http://www.nfdb.nl
Colette Bothof maakte in 1993 One Way Ticket To Oblivion en in 1996 The Attack. Hoewel beide korte films, denk ik dat je dan al te lang in het vak zit om voor aanstormend talent door te kunnen gaan.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Red Dust
Drama, 2004