• 9.372.317 stemmen

The Curse of the Screaming Dead (1982)

Horror | 91 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Curse of the Cannibal Confederates / Curse of the Confederate Cannibals

Geregisseerd door: Tony Malanowski

Met onder meer: Steve Sandkuhler, Christopher Gummer en Rebecca Bach

Plot The Curse of the Screaming Dead

"The South Shall Rise Again…and Again...And Again"

Drie jagers en hun vriendinnen ontdekken een vergeten slachtveld en begraafplaats uit de Amerikaanse burgeroorlog. Nadat één van de jagers de graven schendt en een dagboek steelt dat toebehoorde aan een legerofficier van het Zuiden, komen de troepen weer in actie.

Vascago

Poster ziet er wel erg gaaf uit, maar de score op Imdb doet weinig goeds vermoeden

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Je hebt low-budget films en je hebt no-budget films. Deze film hoort bij het laatste. Dit is een troma-film en dan weet je wat je kan verwachten, maar dit slaat alles! Als je de diepste kelders van de film wil ontdekken, dan moet je zeker deze film zien. Alles is bijna in het pikdonker gefilmd en de zombies zijn de slechts geschminkte die ik ooit gezien heb. en wat dan te denken van de opperzombie met zijn uitbundige schreeuw! Ja, deze film komt in mijn top 10 van slechtste films ooit. Een welverdiende 0,5!

Geweldige poster

Vascago

Film die bij mij net niet in de flop 10 zou belanden, maar idd wel heel erg slecht is.

Het 1ste half uur gaat het alleen maar om de 3 stelletjes en wat ze gaan doen. Als ze na een half uur een graf schenden komen de zombies te voorschijn. Vanaf dat moment wordt de film ook ineens heel erg donker. Waarschijnlijk om de zombies zo min mogelijk in beeld te vangen, want veel slechter heb ik ze nog niet gezien. Ik heb ook nog nooit eerder zombies zien ontploffen als je ze in het hoofd schiet. En niet zomaar een ontploffing. Nee, met zo'n fantastisch effect van een pc game uit het begin van de jaren 80 ook nog. Geniaal. Ik weet zeker dat ik het wel iets beter had gewaardeerd als ik lam was geweest. Misschien moet ik dit soort films toch alleen maar na een avond stappen gaan kijken.

Een zombie schrans partij was een nieuw dieptepunt in de film. Volgens mij hadden ze een bandje opgezet met klotsend water, want daar leek het meer op, terwijl het toch smakken moest voorstellen. En dat "smakken" liep totaal niet synchroom met het beeld.

Verder is het acteerwerk minder dan bij een toneelstuk van de Jostieband en is de soundtrack vreselijk irritant.

Bagger !!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Waarom kijken we hier toch naar Harry?

Vascago

Misschien omdat we het stiekem toch wel erg leuk vinden Guy

En in de hoop af en toe gewoon een toppertje tegen te komen.

Vascago

Nou Gus. Ik zag net Space Zombie Bingo!!! (staat niet op deze site en krijg hem er niet op) en die is nog veel en veel slechter. Plan 9 From Outer Space heeft dan betere acteurs, een beter plot en betere special effects. En de hoofdrolspelers heten hier: Major Kent Bentover, Barbie Que en General Herpes Simplex. LOL. Echt vreselijk.

dominion

Deze leek me nou net zo leuk

Vascago

Misschien vind jij hem ook wel leuk. Lol.

dominion

Ik zal het proberen maar dan wel als ik fucking melig en moe ben