• 9.373.958 stemmen

Geregisseerd door: Teresa Fabik

Met onder meer: Amanda Renberg, Björn Kjellman en Ellen Fjæstad

Gesproken taal: Zweeds

Plot Hip Hip Hora!

De 13-jarige Sofie (Amanda Renberg) drinkt teveel op een feestje en valt in slaap. De onvolwassen jongens van haar klas maken compromitterende foto's van haar terwijl ze dronken is, en delen later die foto's uit op school. Al snel heeft ze de reputatie van een makkelijk te krijgen meid, en haar twee beste vriendinnen, Amanda en Emma, proberen haar te ontwijken. Hoe komt Sofie uit de problemen?

Klotetitel, kloteplot.

avatar van FisherKing

FisherKing

Lijkt me ook.

Toch redelijk bezocht en gewaardeerd in Zweden.

avatar van tovenaar

tovenaar

Nou nou nou, kloteplot. Valt toch wel mee? Ik heb het weleens erger gezien hoor? Je zou hier best nog een aardig drama mee in elkaar kunnen knutselen (of dat gedaan is weet ik niet natuurlijk ).

Klotetitel, dat wel.

avatar van sydney

sydney

Volgens de Zweedse krant Expressen de beste (Zweedse) film sinds Fucking Åmål. Waarom word ik opeens zo benieuwd.

18 augustus komt de film uit op DVD in Zweden.

sydney schreef:

Volgens de Zweedse krant Expressen de beste (Zweedse) film sinds Fucking Åmål.

Niet al te beste krant, as je het mij vraagt. Wat dachten ze van Jalla! Jalla!, Tillsammans en Lilja 4-ever (Russiche co-productie meen ik, maar goed)...

avatar van gotti

Een Deens co-productie dus...

avatar van FisherKing

FisherKing

Tja, het blijkt dat ik een slechte film toegevoegd heb.

avatar van gotti

Ik twijfel (nog) niet aan de film hoor. Alleen de beste zweedse film sinds Fucking Åmål. Nee, die drie bovengenoemde film doen daar zeker niet aan onder...

avatar van as

as

wat negatief allemaal weer eens. En dat terwijl nog niemand de film heeft gezien.

avatar van sydney

sydney

as schreef:

Dat vind ik dus ook... heel voorbarig dit. Maar ik ben het ermee eens dat de kreet beste film sinds Fucking Åmål wellicht overdreven is. Maar toch eerst de film bekijken alvorens te zeggen dat je een slechte film hebt toegevoegd. Dank!

Ik kan niet oordelen over de waarde van de recensies in Expressen. De kwalificatie heeft me echter wel nieuwsgierig gemaakt.

avatar van starbright boy

gotti schreef:

Före stormen

avatar van wolfmanrene

wolfmanrene

Verrassend leuk. Gezien op het Filmfestival in Gent. De zaal een paar keer helemaal dubbel. Echt goeie 'coming to age'- film, soms op het randje, maar veel vaker precies de juiste toon.

avatar van wolfmanrene

wolfmanrene

En nog iets. Ik ga hier niet verklappen waar The Ketchup Effect precies op slaat, maar ik kan je verzekeren dat het een behoorlijk schokeffect is...

avatar van Ayano

Ayano

Deze komt volgende week (ik dacht op dinsdag) op een duits zender, om 0:00

avatar van EmDee

EmDee

Gezien op de Duitser gisteren.

Originele spraak en Duitse ondertiteling, dus meer dan oke!

Behalve drama bevat deze film toch ook weer een vreemdsoortige humor, al worden er wel de nodige clichees voor de dag gehaald.

Engelse titel slaat idd op een voor mij oude mop maar is met beeld wel erg grappig.

Halve ster extra voor de allerlaatste scene die daar nog even weer op terug komt.

avatar van Wick-eD

Wick-eD

Net de trailer gezien..

Wolfmanrene .. verklappen..!? Hahahaha!;)

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Waar kan je deze kopen?

avatar van niethie

niethie

Wat een laag gemiddelde zeg! Het leek allemaal wat extreem te beginnen, een beetje Larry Clark/Thirteen ''teens gone wild'' achtig geval maar dat is slechts schijn want hierachtig schuilt een vrij realistisch filmpje. Voor sommige zal het misschien wat over de top aandoen maar in mijn herrinering gebeurde dit soort dingen toch weldegelijk. Vroeger op school (zat ook in mijn brugklas periode rond de tijd dat dit uitkwam) liepen er genoeg van dit soort etterbakken rond. Maar ook de vriendschap van de drie meiden is vrij herkenbaar oa het harde onder elkaar of de beloftes die ze op de basischool aan elkaar deden om ze vervolgens niet meer na te komen. Die zelfmoordpoging was wel verrasend, het kwam totaal uit het niets maar gaf de film wel een positieve duw in de goede richting. Het einde vond ik ook erg mooi en deed me zelfs lichtelijk aan dat van Fucking Amal denken. Ook een feel good moment met een bepaalde overwinning van de hoofdpersonage(s) na al de eerdere ellende hier ook met een muziekje (Green Grass of Tunnel van Mum) eronder dat eigenlijk totaal niet past maar wel erg effectief werkt. Ondankt dit alles zijn er helaas ook wat negatieve punten. Bijvoorbeeld het acteerwerk wat niet onaardig was, maar het amaturisme wat er soms vanaf straalde deed de film niet altijd ten goede, neem bijvoorbeeld die jongen die een crush op Sofie heeft. Snap trouwens ook niet dat er op imdb bij genre's enkel komedie vermeld staat, ja oke die ene scene uit de titel is geweldig maar verder valt er toch maar weinig te lachen? Anyway hij is dan net niet zo sterk als de meeste van zijn genre genoten, degene die ik persoonlijk heel hoog heb zitten, maar het is zeker meer dan gewoon een aangenaam filmpje. Mag wel door meer mensen bekeken worden, vind ik. Er is naar mijn weten geen Nederlandse dvd van...

3,5 sterren

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Niethie, hoe ben je hieraan gekomen?

avatar van niethie

niethie