• 9.370.308 stemmen

The House Where Evil Dwells (1982)

Horror | 88 minuten

Met onder meer: Edward Albert, Susan George en Doug McClure

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 2 september 1982

Plot The House Where Evil Dwells

"An ancient curse has turned their lives into a nightmare of lust and revenge."

Kyoto, 1840. Een samoerai betrapt zijn vrouw in bed met een ander en vermoordt hen beide en zichzelf. Heden. Een jonge Amerikaanse familie verhuist naar hetzelfde huis in Kyoto, Japan waar de moorden hebben plaatsgevonden. Wanneer ze gesetteld zijn, begint het huis te spoken...

avatar van Waku

Waku

Verrasende thriller.

De aardige setting maakt de film aantrekkelijker en mysterieuzer om naar te kijken.

avatar van ags50

ags50

Met hooggespannen verwachting gaan kijken. Begin was interessant, maar meteen na aankomst van dat Amerikaanse gezinnetje werd het voor mij oersaai. Spoken/geesten die voorheen elkaars tegenstanders zijn geweest spannen nu samen om de nieuwe bewoners naar het leven te staan? Hoe typisch westers/Amerikaans kun je het nog maken! Heb als het ware de minuten afgeteld tot het einde, dat was zoals ik al verwachtte.

avatar van stephan73

stephan73

Niet al te bijzondere spookfilm, die wel een uniek uitgangspunt heeft. Jammer weten de makers daar te weinig gebruik van te maken en blijft het bij wat standaard gespook.
De special effecten zijn ook niet erg boeiend, met uitzondering van de aanval van de bezeten krabben, die er lekker knullig '80s uitzien.

avatar van Vascago

Vascago

Weer zo'n geweldige poster. Op de list hiermee

avatar van Vascago

Vascago

Geweldige poster, prut film. Slechts het begin is nog aardig, daarna wordt het nergens ook nog maar enigszins leuk. De sfeer is nergens goed wat ook door de matige soundtrack komt. Acteerwerk kon er nog net mee door. Special effects zijn totaal niet noemenswaardig. Maar het allerergste is nog wel dat het nergens spannend of eng wordt, waar ik wel altijd op hoop in een spookfilm uiteraard. Het is zelfs slaapverwekkend saai en de schrikeffecten werken ook totaal niet. Jammer dit.

avatar van Collins

Collins

Niet al te best.

Gebaseerd op een toneelstuk dat weer is afgeleid van een roman. Misschien was het beter geweest om de roman als uitgangspunt te nemen voor deze film, die erg statisch en toneelmatig aanvoelt. De setting, het acteren en de gebeurtenissen zijn allemaal theatraal en strak vormgegeven. Geen frivoliteit of gewaagde zijsprong in verhaal en film te bekennen. Het oogt en voelt onaangenaam beknellend.

Het verhaal verloopt derhalve lekker overzichtelijk en is op voorhand heel gemakkelijk uit te tekenen van proloog tot epiloog. Het is een voorspelbaar toneelstuk.

Het andere vervelende aspect aan de film is dat het niet echt eng of spannend is. Er is veel opwinding en agitatie te bespeuren bij de personages, maar als kijker vraag je je vooral af waarop deze emotionele staat van zijn is gebaseerd.

Een aantal gebeurtenissen is in de dop trouwens best spannend en eng, maar ziet er in de uitwerking nogal sneu uit. Als een afgehakt hoofd (behoorlijk opwindend, toch?) heel erg lijkt op een onderdeel van een paspop is bij mij een lach dichterbij dan een grimas van afschuw. Geen reden tot paniek. De personages denken daar dus anders over.

De huiveringwekkende climax ontbreekt steeds. Er zijn veel van die scènes die in een grappige anticlimax eindigen. Het verhoogt de griezelfactor van scène en film niet bepaald. En dat zou toch de bedoeling moeten zijn.

Verder bevat de film niet veel noemenswaardigs of het zouden de weinig opwindende sexscènes moeten zijn die met overdreven zoetige romantische inslag en nodeloze uitgesponnenheid het spannende gehalte van de film nog meer verlagen.

Wel noemenswaardig zijn de (zwaard)vechtscènes. Die zien er wel goed uit en maken dat je even blij verrast opveert.

Leuk verhaal. Matige film.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Collins

Dank voor de waarschuwing

Goed dat ik je recensie nog even gelezen heb voordat ik de DVD wilde bestellen.

Geld bespaard.