• 9.372.440 stemmen

Alternatieve titel: The Fairy Godmother

Geregisseerd door: Michael Ritchie

Met onder meer: Martin Short, Mara Wilson en Kathleen Turner

Plot A Simple Wish

"Anabel made a wish. Murray made a mess."

De wensfee-in-opleiding Murray (Martin Short) wordt voor zijn eerste klus afgestuurd op een klein meisje (Mara Wilson). Haar wens is om haar vader in de hoofdrol van een Broadway-musical te zien. Helaas gaat de wens jammerlijk mis en komt een kwaadaardige ex-fee (Kathleen Turner) zich met de zaken bemoeien.

avatar van dj jordi

dj jordi

grappige film voor kinderen, 2*

avatar van timburton

timburton

Wat een verschirkkelijke kindefilm. Amerikaanse nonsens shit! 0,5

avatar van hinie

hinie

Gewoon een leuke kinderfilm.

Maar euh timburton, Ik zie dat je al zijn films maar een halve ster geeft. Waarom dat zo?

avatar van filmhater

filmhater

Leuke 'feel-good' film, zeker voor kinderen. Een aantal momenten zijn hilarisch zoals een schietgrage hick in Nebraska die per ongeluk in plaats van in een konijn (rabbiT) veranderd wordt in een reusachtige rabbi omdat een stuk van de toverstaf ontbreekt.

avatar van D-ark

D-ark

Ik moest laatst weer eens op mijn 6 jarig nichtje passen dus ik dacht waarom niet een Mara Wilson film. En tjah als je Matilda en Mrs. Doubtfire al gezien heb kom je snel uit op A simple wish.

En ja simple wish is een zooitje, maar wel een vermakelijk zooitje. Het script gooit je dood met grappen die voor de helft werken en vooral Martin Short die de helft van de tijd een beetje nutteloos aan het rondrennen is. Het is mislukt maar wel op een charmante en vermakelijke manier.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een redelijke familiefilm met Mara Wilson in de hoofdrol. De productie verliep niet bepaald vlekkeloos voor het destijds beroemde kindsterretje. Dit wegens de recente dood van haar moeder. Tot op de dag van vandaag kan Wilson zich weinig herinneren van de opnames, en had ze deze hele film eigenlijk nooit moeten maken. Ze was op dat moment te depressief, en zat in een diepe rouwperiode. Daarnaast had ze een haat-liefdeverhouding met Francis Capra, die in de film haar broer speelt. Jaren later zochten ze opnieuw contact met elkaar, en maakten het samen weer goed. Glenn Close, Anjelica Huston, Miranda Richardson, Helen Mirren, Whoopi Goldberg, Rene Russo, Kathy Najimy, Susan Sarandon, Jessica Lange, Olivia Hussey, Geena Davis, Bette Midler en Cathy Moriarty kwamen allemaal in aanmerking voor de rol van Claudia. John Leguizamo, Mike Myers, James Woods, Chris Rock, Steve Martin, Robin Williams, Jim Carrey, Eddie Murphy, Carlos Mencia, Drew Carey, Sinbad, Billy Crystal en Matthew Broderick werden overwogen voor de rol van Murray. Deborah Odell maakte met deze film haar acteerdebuut.

Een redelijke en onderhoudende film met de nodige elementen zoals avontuur en humor. Persoonlijk vond ik Martin Short veel te overdreven in zijn rol, maar bevat deze familiefilm ook wat leuke fragmenten.

2,5 *