Genre: Avontuur / Komedie
Met onder meer: Danny Glover, Ray Liotta en Denis Leary
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 12 oktober 1995
Plot Operation Dumbo Drop
"A Top-Secret Mission Of Gigantic Proportions!"
Tijdens de Vietnamoorlog gebruikt het Amerikaanse leger een klein dorpje als beschutting om het Ho Chi Minh-pad in de gaten te houden. Als wraak voor hun steun aan de Amerikanen vermoordt het Noord-Vietnamese leger de voor de dorpsbewoners heilige olifant die ze gebruiken bij ceremonies. Kapitein Sam Cahill, die op het punt staat naar huis terug te keren, en kapitein T.C. Doyle, die hem gaat vervangen als liaison van het dorp, stellen een team samen om een nieuwe olifant naar het dorp te transporteren. Ze moeten echter opereren onder tijdsdruk, persoonlijke conflicten, transportproblemen en met tegenwerking van het Noord-Vietnamese leger.
Capt. Sam Cahill
Colonel Nguyen
Lt. Quang, NVA
Colonel Pederson
Macmanus
Wel overdreven dat hij in de fop top 100 staat ik kan wel 100 slechtere films opnoemen
Moviestar
Zit één leuk stukje in vond ik verder is het een erg saaie film.
jeroenh4l
voorstukjes zagen er leuk uit zal vrijdag wel ff gaan kijken op sbs
Angrod_Pallanén
Wat een kl*te film! Echt, de zoetsappigheid en het ongeloof spatten van het scherm af en zijn een doorn in het oog. Het verhaal is leuk, maar zó onrealistisch en à la Disney in beeld gebracht dat het een lange zit was. De muziek was nog wel te doen, maar het was juist de muziek die het (zoals altijd) aandikte. Vietnam was niet een plek waardoor je kan banjeren met een olifant. Sowieso, de karakters staan me niet aan (k*t joch) en de voorspelbare (cliché) ontwikkelingen zijn zoals al eerder gezegd k*t. Als ik ooit nog zo'n film zie dan word ik een anti-disney-live-action. Want ze zijn één pot nat (het heeft lang geduurt, maar nu besef ik het).
Thorak
Wat had je dan verwacht van een Disney film???
film-gek
aardige film het is echt een film waar je een goed gevoel bij krijgt als je m ziet (typisch disney) zitten wel mooie landschap beelden bij en de stukken in het dorp zijn ook wel leuk
Purmerend
Voor mij was dat dit stukje:
Dat het jochie iets over de historie van de olifant verteld over dat er vroeger als eerst witte olifanten waren. En dat dan Harvey (die bangerik) gaat vertellen dat hij liever had gehad dat de zwarte olifanten er het eerst waren.1,5*
madelon28
Het is een goede film, met af en toe wat humor.
De moeite waard om te kijken.
*3*
Matthis
Voor mij is deze film een beetje jeugdsentiment. Hij ligt nog steeds thuis op een VHS en af en toe heb ik gewoon zin om hem weer eens te zien.
matthijs_013
Film kon me weinig boeien. Dat het slecht geacteerd was, wordt nog geeneens gemerkt door het veel te saaie verhaal zonder ook maar een beetje humor erin. Hoe kan een kind dit soort films nou leuk vinden? Ik heb me kapot verveeld.
boekenutje
Vietnam was niet een plek waardoor je kan banjeren met een olifant. .
Het is nochtans gebaseerd op een waargebeurd verhaal zoals je hier kunt lezen.
Zelf vond ik nog geen mis filmpje, niet goed niet slecht.
joojoo7
Leuke film voor jong en oud! Goed acteerwerk en een leuk verhaal, 3 sterren!
Mariami
Niet ZO slecht als iedereen uitmaakt. Ik kan zulke films wel appreciëren, door de film niet al te serieus nemen. De film behoudt wel wat memorabele scenes dus vandaar 3,5 en voor een vreemde reden trekken films in de jungle mij sterk aan
Vind ze leuk.
van duijn
Een van mijn meest favoriete jeugdfilms. Nog steeds vind ik hem best grappig en acteerwerk is ook wel netjes neergezet.
Gang_Star
In mijn jeugd vond ik deze film nog wel leuk, maar hedendaags.... Nee... Deze actie?/Komedie, eerder familie/komedie kan me niet meer bekoren met de flauwe humor.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

The Greatest Game Ever Played