• 9.373.651 stemmen

Geregisseerd door: Menno de Nooijer en Paul de Nooijer

Met onder meer: Ricky Koole, Peter van den Eede en Menno de Nooijer

Releasedatum: 16 oktober 1997

Plot Exit

Exit is een flashback van een vijftigjarige man. Hij herinnert zich het moment waarop hij als jonge fotograaf bezig is met de realisatie van een tentoonstelling van eigen artistiek werk wanneer hij onverwacht een opdracht krijgt om een videoclip te maken. Het aanbod lijkt aanvankelijk de oplossing voor zijn financiële als ook zijn relatieproblemen, maar tijdens de voorbereidingen zorgt een niet verwerkt jeugdtrauma voor onverwachte complicaties, en dreigt alles op een fiasco uit te lopen.

avatar van Quido

Quido

Lekkere, boeiende en vaak ook fascinerende film. Prachtige beeldcompositites en visele trucjes. Het magere plot van de fotograaf die terugdenkt aan een gebeurtenis uit zijn jeugd die van invloed is geweest op zijn hele verdere leven wordt bijzaak door de verbluffende vormgeving. Het zijn vooral de vervreemde, prikkelende beelden en de thema's die de film aansnijdt die de kijker imponeren. De film heeft op deze manier meer te bieden dan men in eerste instantie zal doen vermoeden. Erotiek, kunst en kitsch; verleiding, leven en dood blijken dichter bij elkaar te liggen dan wordt gedacht. De manier waarop vader en zoon De Nooijer hun bevindingen aan de kijker presenteren is fascinerend, gedurfd en eigenzinnig, maar bovenal oogstrelend.

Deed me een beetje denken aan een mix tussen Van Warmerdam en Stelling (vnl. zoals we hem kennen van De Illusionist, De Wisselwachter).

avatar van gotti

Niet bijster boeiend, qua verhaal helaas. Visueel gezien ziet het er grotendeels wel mooi en interessant uit, maar het magere plot kan helaas niet bekoren.

avatar van Robi

Robi

Als ik het plot zo lees dan is de film voor mij niet helemaal overgekomen zoals hij bedoeld was. Voor mijn gevoel heb ik gekeken naar een film over een fotograaf die een muziekclip mag maken voor een Amerikaanse producer, maar liever kiest voor kunst dan voor commercie. Het is in ieder geval een kunstzinnige vage film met een hoop mooie decors en veel kleuren. Een bijbehorend vaag verhaal. Maar hij wist me wel te intrigeren. Ik heb toch wel wat met dit soort films. En de liefhebbers van de Golden Earring komen ook nog aan hun trekken in deze film.