• 9.371.633 stemmen

Geregisseerd door: Osman F. Seden

Met onder meer: Kemal Sunal, Semra Türel en Reha Yurdakul

Gesproken taal: Turks

Plot Bekçiler Krali

Saban is een eerlijke surveillant die een strijd begint in de nieuwe wijk waar hij werkt tegen de winkeleigenaren die extreem hoge prijzen voor hun producten vragen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Cicero

Cicero

Goede film, met zeer klassieke scenes. Voor al de scene van de groenteboer, waarin Kemal Sunal de prijsbordjes op de groentes omdraait en merkt dat er aan de achterkrant veel hogere prijzen geschreven staan.

Of de scene waarin hij een bezoek brengt aan de slager, die op het punt staat om een kat te slachten. :D:D

(3,5)

avatar van Cicero

Cicero

Pardon, mijn excuses voor mijn 1e post. Ik heb deze film vannacht bekeken, en het bleek dat dit ik deze film verwarde met een andere, genaamd ''Uckagitci''.

Deze film echter, viel me enigzins tegen. Het was minder humor en meer drama, vooral politiek geladen (wanneer niet?).

Kemal Sunal is een oprechte en standvastige diender, die het aan de stok krijgt met corrupte winkelieren, geldbeluste fabrikanten en andere oplichters. Niettemin weet hij vele problemen in de grote wijk op te lossen en het volk voor zich te winnen, totdat hij door een bedrieglijke fabrikant voor de rechter wordt gesleept en zelf van corruptie wordt beschuldigd. Uiteindelijk zegeviert het recht en komt alles goed.

Er was maar 1 scene waar ik om moest lachen, en dat was de scene waarin een vrouw op straat bevallen wordt en Kemal Sunal zegt: ''Mooi zo, Turkije heeft soldaten nodig''. Een jonge tiener roept dan als reactie : ''En wat als het een meisje wordt?'' , waarop Kemal Sunal weer antwoord : ''Dan zorg ik dat jij later met haar trouwt.''

Verder zeer matig, eerder slaapverwekkend dan komisch. (2,0)

avatar van matador24

matador24

Deze film bracht de problemen van het volk destijds perfect in kaart. Film met een enorme knipoog