Charlie Chan and the Curse of the Dragon Queen (1981)

Alternatieve titel: Charlie Chan en de Vloek van de Drakenkoningin

mijn stem
1,72
16 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Mystery
97 minuten

geregisseerd door Clive Donner
met Peter Ustinov, Lee Grant en Angie Dickinson

Er vindt een reeks van bizarre moorden plaats in San Francisco. In een acupunctuurkliniek overlijdt iemand op mysterieuze wijze en een musicus wordt doodsbenauwd voor zijn eigen gitaar. De politiechef vraagt; de inmiddels gepensioneerde; Charlie Chan de moorden te onderzoeken. Chan stuit op een groot aantal verdachten. Aan hem de taak om de enige echte dader op te sporen.

3 BERICHTEN 1 MENING
zoeken in:
avatar van Bakshi
0,5
0
Voorstel om de titel te wijzigen in "Charlie Chan and the curse of the Worst comedy-script of the century"

Op een begrafenis valt meestal meer te lachen dan bij deze ruim anderhalf uur durende brij van mislukte grappen.

avatar van frolunda
1,0
0
Als Poirot was ustinov uitstekend maar van deze bagger film wist zelfs hij niks te maken.Erg flauw en absoluut niet grappig,op wat voor manier dan ook.

avatar van Theunissen
1,5
0
Deze film zag ik bij toeval op de zender MGM en vanwege de bekende cast heb ik hem toen maar gekeken, maar eerlijk gezegd had ik dat beter niet kunnen doen want dit is gewoon een zeer matige komedie met ook nog eens heel veel flauwe en onnozele niet leuke humor.

Het verhaal van niets is gewoon te belachelijk voor woorden en hetzelfde geldt eigenlijk voor de uitvoering (o.a. een belachelijke paard en wagen race). De bekende cast (inclusief Michelle Pfeiffer in één van haar eerste rollen, in dit geval rolletje, op het witte doek) is deze enige reden om deze film nog te bekijken. Maar zoals gezegd kun je dat beter niet doen en je tijd beter besteden.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.