• 9.370.997 stemmen

Tower of Evil (1972)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Horror on Snape Island / Gruwel op het Duivelseiland / Beyond the Fog

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jim O'Connolly

Met onder meer: Bryant Haliday, Jill Haworth en Mark Edwards

Plot Tower of Evil

"One way in, no way out"

Archeologen zijn ervan overtuigd dat er een schat verborgen ligt in de grotten onder de vuurtoren van het afgelegen Snape Island. Maar het gerucht gaat dat het spookt, en bezoekers van het eiland worden op gruwelijk wijze afgeslacht door een ronddolende gek.

avatar van huismeester

huismeester

Ik ben op zoek naar deze film (Horror on Snape Island ) weet iemand misschien hoe ik daar aan kan komen. Uiteraard tegen vergoeding

avatar van Menni

Menni

Bestellen? Is gewoon op dvd verkrijgbaar..

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Daar hebben we trouwens een forumtopic voor.

avatar van Smoochy

Smoochy

Deze stond vroeger altijd voor Fl. 99,95 op koopvideo in de Wehkamp gids. Net als The Keep. War blijft de tijd, hahaha.

Mac Hammer Fan

Hij is te koop in de States of bij Axelmusic.

Low budget horror, maar wel effectief. Ik heb er best van genoten. Eigenlijk wel een bloederig geval voor begin van de jaren zeventig. Goed ondersteund door de stevige vertolking van Bryant Halliday.

Nederlandse titel bij bioscoop-release: "Gruwel op het Duivelseiland".

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Op sommige punten werkelijk verschrikkelijk slecht en met veel onnodig bloot, maar dankzij een paar leuke gore-momenten (van de trap af rollend hoofd, rottend lijk in stoel), redelijk spel en een aardig einde toch wel vermakelijk. > 3*

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Heb Horror On Snape Island op een Video Screen VHS. Prachtige hoes, was al bang of de film zich hier aan kon meten.

Maar de film is evenals de hoes ontzettend tof!

Het door mist omgeven Snape Island is erg sfeervol, de moorden en de overige effecten zijn fantastisch, en dat voor begin jaren 70!

De characters zijn leuk, en tegen het einde aan wordt de film alleen maar leuker en leuker!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Verkoop je de tape niet?

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

brucecampbell schreef:

Verkoop je de tape niet?

Nee, ik verkoop geen enkele van mijn tapes.

Mac Hammer Fan

Twee vissers en hun zoon worden onweerstaanbaar aangetrokken tot het mysterieuze duivelseiland, dat gedomineerd wordt door een bouwvallige vuurtoren. Hun bezoek zal tot een ontstellende ontdekking leiden. Eerst vinden ze tussen de rotsen het verminkte lijk van een jongeman. In de vuurtoren werd een vrouw onthoofd en in een schuur treffen ze een man aan die met een zwaard werd doorboord. Dat is nog maar het voorspel tot een steeds verder schrijdende, adembenemende horrorfilm. Want voor alle nieuwe bezoekers van het eiland, op zoek naar een schat die zich in de grotten zou bevinden, staat de dood en de gruwel op de loer.

"Horror on Snape Island" is ondanks het feit dat het met beperkte middelen gemaakt is een geslaagde griezelprent, die de kijker op veel spanning en een waar moordfestijn trakteert. Ik heb er van genoten.

Nu ook voor een zacht prijsje beschikbaar in Engeland.

Al vond ik de hoes van de Amerikaanse DVD toch een stuk beter.

Mac Hammer Fan

Toch nog even dit: zowel de US als UK DVD versie zijn widescreen maar helaas non-anamorphic.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Mac Hammer Fan schreef:

Helemaal mee eens. Ik heb zojuist deze vermakelijke horrorprent voor de eerste keer gezien en was zeer verrast. Deze film heeft alle elementen die een horrorfilm moet hebben. De special effects en make-up waren uitermate goed voor die tijd. Van mij een 3.5 en gaat zeker nog wel een keer de herziening in.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Sfeervolle slasher helaas met twee gezichten. Het begint meteen al spannend waarbij een stel vissers op onderzoek gaan op een eiland. Ze komen tot lugubere ontdekkingen. Er is ook behoorlijk wat naakt. We krijgen de herinneringen van een overlevend slachtoffer, allemaal lekker sfeervol. Wanneer een andere groep dan op onderzoek uittrekt neemt de film plots gas terug, is er nauwelijks spanning, idem wat het naakt betreft. De kills zijn ook nogal inspiratieloos. Zelden gezien zo een sterke eerste helft die door een zwakke 2de helft wordt gevolgd.