• 9.372.934 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Roeg

Met onder meer: Anjelica Huston, Mai Zetterling en Jasen Fisher

Releasedatum: 14 december 1990

Plot The Witches

"Saving the world from witches is a tall order for a boy they've turned into a mouse!"

De jongen Luke, sinds kort wees, wordt door zijn grootmoeder Helga meegenomen naar Engeland. In het hotel waar ze verblijven is een groep heksen ingetrokken, die een plan smeden om de wereld van alle kinderen te verlossen. Luke en zijn oma proberen dit uit alle macht te voorkomen. Naar het boek van Roald Dahl.

avatar van Jos2

Jos2

Wie Potter leuk vond moet dit maar eens kijken.

avatar van BS

BS

naar het boek van Roald Dahl.Goed boek en een leuke verfilming ervan.Lang geleden dat ik hem gezien heb maar zo rond kerst wil hij nog wel eens opduiken.Knap gemaakt en goed gespeeld.Oke het is voor de wat jongere maar ik vind het leuk omdat hij spannend is.3.5 ster

avatar van Blindfold

Blindfold

Één van de betere kinderfilms van de jaren 90.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik ben het helemaal met Blindfold eens. Ik weet zeker dat er heel wat kinderkes slapeloze nachten hebben gehad na het zien van deze film!

avatar van Armin

Armin

Prachtige heksenfilm voor jong en oud. ***1/2

avatar van jacom

jacom

leuke kinderfilm

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Echt een film die me als klein jochie slapeloze nachten heeft bezorgd. Heb in ieder geval beroerd geslapen toen ik deze voor het eerst zag. Toch is de film ook op latere leeftijd nog steeds erg sterk, hoewel dan wel op ander gebied. De sfeer is voortreffelijk, de make-up effecten erg goed en Huston speelt uitmuntend. Goede verfilming van één van Dahl's grote meesterwerken.

Enkel jammer van het einde.

4 sterren.

avatar van Hemdale

Hemdale

Ik heb dit nooit geen enge film gevonden want het is helemaal geen horrorfilm... maar ik heb de film vroeger in de bioscoop gezien en ik vond het een hele leuke film en nu nog!

avatar van empirekees

empirekees

Geweldige film, goed geacteerd en leuke effecten, ook een erg goed boek van Roald Dahl trouwens!

avatar van yosemite44

yosemite44

bijna zo goed als het boek, zeker zo eng! prima film...

avatar van FisherKing

FisherKing

Pas weer eens gezien. Erg vermakelijk 4*

avatar van Moviestar

Moviestar

Best een leuke film met een leuke bijrol van

Rowan Atkinson. 3*

avatar van lngrid

lngrid

Goede film, maar eeuwig zonde dat ze het eind van het boek in de film hebben aangepast. Halve ster aftrek daarvoor.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Prachtige film die ik in de afgelopen jaren vaak heb gezien. Vooral dat in het Engelse hotel heeft echt iets. Een film die je als kind zijn toch eens gezien moet hebben.

Snoepie

Wat een fantasie heeft die Roald Dahl toch!

Heel erg leuke film

avatar van caroline

caroline

Vind dit echt een goede film, goed gemaakt, en absoluut een aanrader als je van dit genre houdt....

Ik heb alleen een vraagje...

WIE HEEFT ENIG IDEE WAAR IK DEZE FILM OP DVD KAN KOPEN, OF BESTELLEN????

Ik zou dan echt super blij zijn!

mail dit dan ff naar [email protected]

groetjes caroline

avatar van Wouter

Bij dvdboxofficice voor 10,75 euro. Mail is onderweg.

avatar van Gabriel

Gabriel

ik vond deze film vroeger zooooooo eng

avatar van tess

tess

Als dit een kinderfilm is dan ben ik Sinterklaas. Toen ik deze als kind zag heb ik er enorme nachtmerries aan overgehouden!

avatar van Menghini

Menghini

Echt prima film. Ik ben het eens dat het zo af en toe niet voor kinderen geschikt is (enge beelden), maar het is een leuk verhaal. Jeugdsentiment! Ik heb hem toen hij uitkwam heel vaak gezien... Nog steeds is het leuk: 4*

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Ik vind dat het kwa enge beelden nog erg meevalt.

avatar van Menghini

Menghini

U-96 schreef:

Ik vind dat het kwa enge beelden nog erg meevalt.

Hangt er vanaf wie de persoon is die hem kijkt... Laat ik het zo zeggen: ik kan het mij voorstellen dat men zegt dat er te enge beelden in staan, vooral voor jonge kinderen...

avatar van Wouter

Prima film voor kinderen.

avatar van Boudewijntjuh

Boudewijntjuh

Vond deze film vroeger echt heel eng ben hem nu nog eens voor de gein aan het kijken

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Blijft gewoon een leuke vermakelijke film om naar te kijken. Maar wat werd de film (net op RTL 5) op een lompe manier afgebroken zeg.

avatar van Boudewijntjuh

Boudewijntjuh

Vond hem inderdaad best leuk om weer eventjes te zien te hebben. RTL5 stopte hem inderdaad heel abrupt. vond de effecten ook helemaal niet slecht

avatar van FisherKing

FisherKing

Komen hier ook nog eens users met een beetje normale nick ????

avatar van hugohei

hugohei

Leuke film voor kinderen. Parental guidance is bij eerste kijk soms geen overbodige luxe - het is heerlijk griezelen als er iemand in de buurt is om in te kruipen - maar bij herkijk wordt het plezier steeds groter, en de grappen (wreder en) grappiger.

De film groeit mee, bij wijze van spreken.

avatar van GerwinF

GerwinF

FisherKing schreef:

Komen hier ook nog eens users met een beetje normale nick ????

Mijn nickname valt toch wel mee??? Btw de film zo lang geleden gezien toen vondt ik 'm leuk. Weet niet of ik nu nog steeds dezelfde score zou geven.

avatar van feanaro surion

feanaro surion