Genre: Drama / Thriller
Canada / Duitsland
Geregisseerd door: Uwe Boll
Met onder meer: Jürgen Prochnow, Michael Paré en María Conchita Alonso
Plot Heart of America
"When pushed too far the VICTIMS of violence seek REVENGE!"
Het is de laatste dag voor de leerlingen van de "Riverside High School". Al enkele jaren worden de vrienden Daniel en Barry door medestudenten zowel mentaal als fysiek misbruikt. Ze hadden nooit het lef om van zich af te bijten. Vandaag op de laatste schooldag nemen ze bloedig wraak op hun belagers. Deze gewelddadige laatste dag op school zal voor altijd zijn sporen nalaten.
Harold Lewis
Mrs. Jones
Ms. Weinberg
Becky Schultz
Quentin
Jurgen Prochnow is nou niet echt een B acteur.
(zonde natuurlijk) Michael Paré daarin tegen is toch wel echt een B-acteur.
*knip*
Helemaal mee eens, ik vond het voor eenmalig wel een leuke film, maar daar blijft het ook bij, leuke opening van de film (Volgens mij wilde de regisseur de complete intro in één shot hebben, en heeft daarom erg domme dingen gedaan; vader doet de deur open (zonder reden) zodat de camera naar binnen kan, en word later dichtgemaakt.)
Over de personage's en filterdunne verhaallijnen:
1) Je hebt die jongen met dat meisje, meisje is in verwachtig.. Geen flauw idee wat hun 2 in deze film voor een rol hebben (misschien het enigzins 'zielig' maken dat de 'vader' doodgeschoten word?). Hop, eruit ermee (zou ik zeggen).
2) De leraar die eerst keihard is tegen enkele studenten, en dan hardop in de klas gaat uitleggen hoe jammer hij het vind en fout hij geweest is (uiteraard zieliger te maken: hij word namelijk ook neergeschoten).
3) Het meisje wat (soft/hard ?) drugs genomen heeft, waarschijnlijk om problemen te vergeten? Beetje vaag, maar nog enigzins begrijpelijk. De camerabewegingen en goedkope muziek maken het tot ware shit shot's voor mij (persoonlijk).
De rest heeft allemaal wel een goed doel in de film vind ik, zoals de vader van die jongen, de moeder van die ene jongen (knappe moeder trouwens ;- ) . Ook vind ik dat je veels te weinig meekrijgt van de gebeurtenissen, je moet het doen met een 15 minuten aan 'flash-back's', met een "verkrachting" (als je het zo noemen kan? Deed mij eerlijk gezegt niets), het pesten van de 2 jongens was wel goed gebracht, en leefde ook nog wel mee ja, een van de betere stukken uit de film (maar nog was de regisseur ietwat te braaf, waardoor de film meer een school-documentaire geworden is dan een heuse speelfilm, vind ik. Het hoeft beslist geen 'Hollywood-spektakel' te zijn, maar ook geen Teleac/Klokkenhuis filmpje te zijn : P
Dan de uitspraak "Ik laat ze voelen, wat wij hebben moeten voelen al die keren" vind ik niet rechtkomen, poem paf: dood, op 1 slachtoffer dan welke eerst nog een kleine preek tehoren kreeg. Ik vind dat de regisseur ook goedkope wegen genomen heeft om het verhaal wat dramatischer te maken (zoals die leraar wat ik eerder noemde, de 'vader' figuur die plots rondloopt met een zwangere vriendin (en wat voor een..), zelfs de leider van de pesters krijgt medelijden en heeft zoiets van "Nu is het genoeg, we kappen met die onzin". En uiteraard het einde nog, vader die het nieuwsbericht op de tv tehoren krijgt..
Op de pesterij na deed de zin "Ik verloor die dag mijn enigste vriend" deed me ook wel iets, niet veel, maar iets. Zeker leuke film om een keer te kijken, ik persoonlijk irriteerde me aan wat punten, en vind de film ook erg overgewaardeerd hier. Ik geef hem 2 sterren.
ricky2612
zag hem in de videotheek staan, en had er nog nooit van gehoord. Samen met mijn vriendin gekeken, die vroeger ook gepest is, en die kon het soms gewoon niet aanzien (de kijkers zullen waarschijnlijk weten om welke scene's t dan gaat)
Al met al hele aardige film, met erg sterke boodschap erin.
Albert S
Aangrijpende film over pesten op school.
In het begin vind ik het wat verwarrend omdat iedereen die onderwerp is in deze film in de gezinssituatie wordt gevolgd. Naderhand komen deze personages bij elkaar en onstaat er een wat grimmige sfeer.
De climax ontstaat pas op het laatste moment van de film.
Toch is er een opbouwende spanning. Je weet niet wat er gaat gebeuren.
Over het algemeen genomen wel goed geacteerd.
xangadix
Daar ben ik het niet mee eens. Ik vond Elephant veel stijlvoller en dreigender.
Kom op jongens...
Dit is toch meuk... Bah... Veel verhaallijntjes, filterdun natuurlijk die door mekaar heenlopen, niet volledig uitgewerkt worden.... Acteren is niet best, BAH, wat een product zeg... En dat noemen ze nog film ook. Nee, mijn stem bij herzien verlaagd naar een welverdiende 0,5 (en om proberen het gemiddelde wat omlaag te trekken, want dit verdient dit Uwe Boll product niet..). Enigste positieve wat ik dit moment bedenken kan is dat de film een einde had..
Meer 'interessant' dan goed. Belabberde cameravoering, veelal storende muziek en standaard drama verhaaltjes erom heen om het verhaal compleet te maken. De film kende wel enkele redelijke stukjes, maar het had zoveel beter gekund. Meer interessant dan goed dus.
Purmerend
Waarom die vriend van dat zwangere meisje nou dood moest? Waarschijnlijk op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. 3*
grungywout
Veruit het beste dat Uwe Boll heeft gemaakt. Dat wilt echter nog niet zeggen dat het goed is, integendeel. Boll blijft maar aantonen dat hij als regiseur niet het grootste licht is.
Modar
Ik vond dit een interressante film, dit was de eerste film die ik zag over dit onderwerp, en het greep me toch wel enigszins aan. Misschien omdat het nu ook van dichtbij gebeurd (denk aan het terracollege) ga je er misschien wel meer over nadenken....
ik geef deze film 3 sterren.
Chr.s
Zeer foute film gebasseerd op die highschool murders. De muziek is echt klote, evenals de beelden, het acteerwerk, euhm..kan eigenlijk geen plus punten verzinnen.
0,5* snel vergeten.
Elephant
Bounty boy
Deze film is leuk, spannend en indrukwekkend.
Ik ken films die leuk en spannend zijn, maar toch ben je ze 5 minuten na afloop alweer helemaal vergeten. En zo zijn er ook films die je wel aan het denken zetten, maar die niet echt spannend of amusant zijn. Het bijzondere aan deze film is dus dat hij het allemaal heeft.
Nadat ik deze film had gezien, besloot ik meer films te gaan kijken waarin het onderwerp van deze film behandeld wordt. Daarom heb ik gisteren 'the Elephant' gekeken (dat is dus een kijktip voor degenen die Heart of America net zo leuk vonden als ik) maar deze film haalde het m.i. bij lange na niet bij Heart of America.
Hierna ga ik trouwens Bang, bang, you are dead kijken, dat is dan dus de derde film in het rijtje 'dramatische schooldag films'. Ik ben benieuwd welke
ik nou uiteindelijk de beste ga vinden, in elk geval vond ik Heart of America dus stukken beter dan the Elephant (zal straks een kleine recensie over Elephant schrijven, waarin ik me nader verklaar).
LOTR-lover
Een keiharde film over het zo toenemende geweld op scholen. Het is intrigerend om te zien hoeveel sommige leerlingen moeten verdragen voordat uiteindelijk, en logischerwijs, de stoppen doorslaan. Een film om eens heel goed over na te denken!
iilSe
ARGH waarom hebben ze deze film nou niet bij de videotheek!
Elephant word hiermee vergeleken, (negatief/positief, scheelt me niet:P) en dat is voor mij een teken dat ik hem moet zien! Vind het onderwerp interessant en vond Elephant een goed film
Een Uwe Boll film die warempel een goed niveau haalt
Vond deze film best indrukwekkend. Hoe krijg je leerlingen zover dat ze zich laten gaan met wapens op een school...ongelooflijk. Trieste is dat dit geen fictie is, maar overal gebeurd. En soms barst de bom dan eens en is het te laat. Beklemmende film!
darkRomance
Achter deze film zit wel een boodschap om over na te denken.
Het verhaal komt erg traag op gang met veel onnodige passages en het einde kwam veel te plots.
Maar in het algemeen toch goeie film.
HoRRoR-Freak23
zeer indrukwekkende film, laat zien hoe erg het geweld (nog steeds) op scholen is in amerika 4*
too-sweet
Indrukwekkend is het juiste woord voor deze film. Zet je aan het denken.
Echt goed of erg slecht is de film niet.Dus een middelmaatje.
Dat zou normaal 3 sterren zijn,maar door de boodschap die de film mee geeft ( m.i.z. belangrijke boodschap) krijgt de film van mij een half sterretje meer.
Dus 3.5*
kenjy
Hopelijk was dit niet de bedoeling om elephant te evenaren want dan is het niet echt gelukt. Doch is Heart Of America voor mij een matig tot goede film maar niet elephant-like. Elephant is meer een meeslepende film terwijl heart of america een film is die je ontspant. Ik vind de soundtrack best goed, hij past wel bij de film ( p.o.d) maar dat is meer smaak. Heb hem enkele keren gezien en vond de tweede en derde keer beter dan de eerste. Misschien een tip voor de mensen die deze een '' echte kutfilm '' vonden.
mikey
Heel wat verteerbaarder dan Elephant. Beetje cheesy, dat wel (en Duits). Het plot is altijd hetzelfde in films met deze thematiek (highschool shootings): in tienerland is het zo vreselijk dat er ongelukken dreigen te gebeuren. Deze film is geen uitzondering. Elephant neigt naar een raar soort esthetiek, deze lijkt op een Duitse televisiefilm en dus wordt hierin de nadruk gelegd op de soapie (en extreme) tienerdrama.
Het klinkt erger dan het is, want deze film is qua camp en dramatiek best het bekijken waard. De verhaallijnen zijn tevens okay met elkaar verweven. 3.
tonniedorrie
Zal m is gaan kijken morgen of vanavond maar nog meer films in dit rijtje zijn
Klass 2007 die vond ik heel goed ik ga hem is vergelijken als ik deze heb gezien.
tonniedorrie
Vond deze ook heel goed , netzoals klass 2007 gaat eigenlijk over hetzelfde gegeven .
Nu word ook eens de andere kant belicht van waarom deden deze jongens dit .En dit gebeurde nadat ze jarenlang afgetuigd en uitgescholden waren.
Als je een hond een maal teveel slaat ............
Makz
Boeiend verhaal maar matig geacteerd.
Natuurlijk wel indrukwekkend en dat soort dingen, maar het kon mij niet echt erbij houden..
*2,0
Platoon815
Miss wel slecht gefilmd maar toch nog niet zoooo slecht geacteerd en echt aangrijpend met een duidelijke boodschap.
Baldur
Deze film viel me zwaar mee aangezien die geregisseerd is door Uwe Boll. De beelden en de montage zijn niet altijd even geweldig, maar ik vond de 'verhalen' die bij elkaar komen en de hele sfeer eromheen zeker wel goed neergezet. Zoals genoemd, best aangrijpend.
Stenie
Ik heb deze film vol bewondering gekeken. Het toont duidelijk hoe kinderen door gedrag van anderen tot zo'n daad in staat zijn. Je ziet dan ook hoe een onschuldige omstander onder het mom van 'verkeerde tijd op de verkeerde plaats' overijdt en zijn zwangere vriendin achterlaat. En ook dat één van de treiteraars te laat tot inkeer komt.
En met name dat op het einde het nieuws in beeld komt, dat jongens tot zoiets in staat zijn door media, televisie. En dat is precies hoe wij het nieuws vaak zien en ook denken: waarom doet iemand zoiets? Deze film maakt duidelijk dat er meer achter zit dan even een geweer pakken en in het wilde weg schieten.
Ik vond de film zeer de moeite waard en hij verdient wat mij betreft 4 sterren.

Disney+ onthult releasedatum voor tweede seizoen van bejubelde dramaserie 'Rivals'

‘Marty Supreme’ breekt record: succesvolste A24-film ooit wereldwijd

Horrorverhaal 'The Mist' van Stephen King krijgt na 19 jaar een nieuwe verfilming

Ruim 630 miljoen smaakt naar meer: 'F1 The Movie' krijgt officieel een vervolg

Roadracers