• 9.498.776 stemmen

Mickey's Twice upon a Christmas (2004)

Animatie / Familie | 68 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Mickey's Mooiste Kerst

Geregisseerd door: Matthew O'Callaghan, Carole Holliday en Theresa Cullen

Met onder meer: Wayne Allwine, Tony Anselmo en Bill Farmer

Plot Mickey's Twice upon a Christmas

In deze film probeert Donald Duck het plezier van het kerstseizoen te weerstaan. Mickey en Pluto proberen hem een lesje te leren over de kracht van vriendschap.

Mickey Mouse (stemrol)

Donald Duck (stemrol)

Goofy / Pluto (stemrol)

Blitzen (stemrol)

Daisy Duck (stemrol)

Elf #1 / Elf #2 / Grouchy Man / Donner (stemrol)

Max Goof (stemrol)

Santa Claus (stemrol)

Narrator (stemrol)

Minnie Mouse / Huey / Dewey / Louie (stemrol)

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Slechte 3d, stompzinnig zoet en een verkrachting van de personages.

avatar van ibendb

ibendb

Het spijt me, maar ik kan maar niet over deze afschuwelijke animatie heenkomen.

Mickey's Twice Upon a Christmas is in alle opzichten inferieur. Het is vreemd om te zien hoe deze geliefde personages worden verbasterd door 3D-animatie uit de vroege jaren 2000. In plaats van me vrolijk te maken, werd ik er een beetje verdrietig en ontmoedigd van.

De verhalen zijn erg zwak en ongeïnspireerd. Ze lijken nooit een reden van bestaan te hebben. De meeste zijn bekende kerstverhalen die we al eerder hebben gezien.

Het enige wat dit niet afschuwelijk maakte, waren de af en toe erg grappige woordspelingen en grappen.

avatar van Dk2008

Dk2008

Mickey's mooiste Kerst

Wel fijn te lezen dat het 3D animatie betreft maar wat een verschrikking zeg heel wat anders dan Mickey's Once upon a Christmas (Film, 1999) . Toch is deze film ook al uit 2004 dus niet bepaald recente computeranimatie. Verhaaltjes zijn ook heel modern maar als moraal komen ze op hetzelfde neer. Iedereen maakt fouten maar als je dat toegeeft komt het wel weer goed.

Eerste verhaaltje Belles on ice is nietszeggend. Eigenlijk nooit eerder meegemaakt dat Katrien en Minnie elkaars rivalen zijn. Het tweede verhaal Christmas impossible gaat nog enigszins. (Net als Sinterklaas) De Kerstman ziet alles, dus gedraag je, anders kom je niet op de lijst en dat betekent eind van het jaar geen cadeautjes. Dagobert heeft nooit wat gekregen en Kwik Kwek en Kwak besluiten naar de Noordpool te gaan en hun naam zelf op de lijst te zetten.

De volgende twee verhaaltjes Christmas maximus/Donald's git kon ik ook niet zoveel mee.

Het laatste verhaal Mickey's dog-gone Christmas met Pluto en Mickey die is wel leuk. Al is deze combinatie meestal wel goed. Mickey is boos op Pluto, nadat deze de Kerstspullen heeft vernield en daarom loopt Pluto weg en komt bij de rendieren van de Kerstman.

(Mijn (voorlopige) stem is gebaseerd op het tweede en laatste verhaal)

avatar van Dk2008

Dk2008

Met verschrikking valt wel mee, ik had het erger verwacht. Erg mooi is het niet maar het is te doen. Eerste verhaal blijft wat minder, Goofy ben ik meestal ook niet zo weg van. De andere 3 verhaaltjes zijn best leuk. Donald blijft altijd grappig dat in deze film niet anders en Mickey is eigenlijk ook altijd wel ok. Na 57 minuten begint de aftiteling.