• 8.906.052 stemmen

Tomie: Anaza Feisu (1999)

Horror | 72 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Tomie: Another Face / 富江 アナザフェイス

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Toshirô Inomata

Met onder meer: Runa Nagai, Akira Hirai en Chie Tanaka

Gesproken taal: Japans

Plot Tomie: Anaza Feisu

"Three tales of terror featuring the girl who won't die... Tomie."

Tomie is een jonge vrouw die door haar minnaar werd vermoord nadat hij haar gruwelijke geheim had ontdekt. De film omvat drie verhalen met drie verschillende incarnaties van Tomie, die telkens eindigen met een moord. Maar zal Tomie de vicieuze cirkel kunnen doorbreken?

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van maxo922

maxo922

Hopelijk de slechtste van de serie...

Nou lijkt het me ook heel sterk dat er nog een slechtere film als deze gemaakt wordt, zelfs in de Tomie series.

Het amateurisme straalt van de film af. Het camerawerk is barslecht en het licht is eveneens geen feestje. De muziek is (op de OST na, die nog best geinig was) verschikkelijk en kan vergeleken worden met zo'n handleiding muziekje voor bijvoorbeeld in het vliegtuig. Acteerwerk is net zo slecht.

Het eerste verhaal is waarschijnlijk de beste (minst slechte). Hier en daar zit er nog wel van die kleine sfeermomentjes in. Dat was het dan ook wel weer. Voor de rest hetzelfde commentaar als hierboven.

Tweede en derde verhaal waren beide nog slechter. Vooral het tweede verhaal was erg langdradig en vooral erg lelijk. Het derde verhaal was net zo lelijk en saai eigenlijk.

Zonde om hier eigenlijk over te schrijven. Ik wilde vaak ook de film uitzetten en daarna gewoon een 0,5 geven, maar zo ben ik dan weer niet. Helemaal afgekeken en ben best trots op mezelf dat ik het heb volgehouden zonder een boze brief naar de regisseur te sturen.

Welverdiende * 0,5.

Nog steeds wel benieuwd naar de rest van de serie. Ik vraag me wel af hoe dit gedrocht aan een 5,5 komt op IMDB?

Random Tomie.

Ik heb al best wat Tomie films gezien, maar memorabel is de reeks nooit en heb ze ook nooit echt in volgorde gezien. Geen idee of het als reeks dus veel steek houdt, in ieder geval zijn de afzonderlijke film makkelijk apart van elkaar te zien.

Zo heel serieus of goed uitgewerkt is het ook allemaal niet. De Tomie legende wordt hier nogmaal bovengehaald, maar 72 minuten bleek zelfs nog te lang om er één verhaal van te maken, dus ditmaal gewoon 3 aparte verhaaltjes. Op zich niet eens zo heel slecht, zo zit er toch nog wat variatie in.

Voor het geweldige camerawerk, het acteerwerk of de sfeervolle muziek hoef je het niet te doen, toch weten vooral verhaaltje 2 en 3 nog wat sfeer op te wekken. Het helpt ook wel dat het allemaal best vlot is en niet nodeloos lang aansleept.

De Tomie reeks blijft iets apart. Er zit veel te weinig kwaliteit in het concept, maar op de één of andere manier zijn er toch tal van films ronds de Tomie legende gemaakt. Anderzijds, veel zullen deze films niet gekost hebben en die Japanse suspense deed het vroeger goed, los van kwaliteit.