• 9.372.468 stemmen

Beröringen (1971)

Alternatieve titel: The Touch

Oorsprong: Zweden / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Ingmar Bergman

Met onder meer: Elliott Gould, Bibi Andersson en Max von Sydow

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Plot Beröringen

Een eenzame doktersvrouw wordt verliefd op een Amerikaanse getraumatiseerde archeoloog. De liefde is wederzijds. Haar man is een irritant begripvolle man. Met de archeoloog beleeft ze hartstocht. Dan komt het moment dat ze moet kiezen tussen passie of zekerheid.

avatar van starbright boy

Met dank aan kappeuter voor de poster. Een van de bekendere Bergmans die er nog niet opstond.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik wacht met smacht op de DVD hiervan.

Waarom eigenlijk ? Aan de imdb beoordelingen te zien is dit een van de mindere Bergman films.

avatar van FisherKing

FisherKing

Tja, door erg weinig mensen gezien aldaar. Toch hoor ik veel goeds over deze film, zijn de twee comments daar best wel positief en vind ik geen enkele Bergman film tegenvallen. (tot nu toe)

Je hebt alleen het goede werk gezien waarschijnlijk. De man heeft niet alleen maar toppers gemaakt, daar ben ik van overtuigd.

De film wordt toch vrij unaniem de grond in geboord. Ook door top voters.

Dan zegt mij zo'n comment niet zoveel. Bij elke film, hoe slecht ook, heb je enthousiaste comments.