• 9.373.596 stemmen

Geregisseerd door: Barbet Schroeder

Met onder meer: Sandra Bullock, Michael Pitt en Ryan Gosling

Releasedatum: 11 juli 2002

Plot Murder by Numbers

"The only flaw in their plan was her."

Wanneer het dode lichaam van een vrouw aangetroffen wordt, is het aan Cassie Mayweather en haar nieuwe partner Sam Kennedy om de dader te vinden. Het onderzoek leidt naar twee tieners, die een pact hebben gesloten om samen de perfecte moord te plegen. Er ontstaat een kat-en-muisspel tussen de jongens en de rechercheurs.

Cassie Mayweather

Asst. D.A. Al Swanson

Restaurant Manager

avatar van shayed

shayed

Toen ik deze trailer voor het eerst zag leek het me wel een goede film, maar dat bleek tegen te vallen. De film duurde te lang en was bovendien niet echt spannend. Er zaten enkele hiaten in het verhaal en de de film was af en toe nogal voorspelbaar.

avatar van don-the-jeweler

don-the-jeweler

uhm tsja ik vond het wel goed maar ik had gisteren dan ook bad company gekeken dus misschien ben ik een beetje bevooroordeeld (die film was dus niet zo )

anyway, ik vond het een klein beetje een standaard film. het duurde een klein half uurtje voordat de film echt op gang kwam, daarna was het best een leuke film. aanrader? mwah, niet goed niet slecht. ik geef hem een 7 uit 10 oftwel 3,5 sterren.

avatar van sydney

sydney

hmm. Ik heb deze film afgelopen week in Engeland gezien. Nu moet ik vooraf even melden dat ik Sandra Bullock fan ben en misschien niet echt objectief ben. Maar ik vond het een goede en spannende film. Het is in ieder geval geen kopie van andere crime films. Het script is origineel.

avatar van iman

iman

Deze film was misschien 10 jaar geleden... leuk en vermakelijk geweest... nu is het gewoon 1 van de 1000 slechte thrillers die allemaal op elkaar lijken...

avatar van Ericinho

Ericinho

Ik heb deze film een paar weken als 'sneak preview' gezien. Naast dat het plot af en toe grote sprongen maakt, de karakters maar oppervlakkig worden uitgewerkt en er naar hartelust van cliches gebruikt wordt gemaakt, is het ergste vergrijp dat de film echt geen moment spannend wordt. Op zich is de thematiek interessant, maar desondanks weet de regiseur er toch een 13 in een dozijn film van de maken.

avatar van EmDee

EmDee

Ik heb deze film een paar weken als 'sneak preview' gezien.
duurt die film zo lang?

avatar van iman

iman

het scheelt weinig

avatar van Ericinho

Ericinho

Oeps

een paar weken geleden bedoel ik.

Blijft bij dat ik de film te lang vindt. Al zijn het dan geen weken

avatar van knuffeltje

knuffeltje

Ik snap jullie allemaal toch nie zenne

Die film was zalig.

Het verhaal was goed uitgewerkt en de acteurs waren geweldig neergezet vooral door Michael Pitt en Sandra Bullock

avatar van Jordy

Jordy

Ik vond 'm ook matig, vooral de persoonlijke probleempjes van Bullock hadden er wel uitgeknipt mogen worden. De rest van de film was wel redelijk...

avatar van daan

daan

Vond de film in het eerste deel leuk, goed van opbouw, maar na de pauze is het echt bedroevend slecht. De ontknopping is verre van spannend, en ik liep dan ook niet met een tevreden gevoel uit de (turkse) bioscoop.

avatar van Sparkle

Sparkle

Vlot amusement - vond het helemaal niet te lang duren; maar enkele dingen (wie de film heeft gezien, weet waar ik het over heb) hadden ze mogen knippen. Spanning vind je niet - merendeel door de opbouw van de film - en hier en daar gaat de film volledig de mist in. Typisch voor deze film vond ik ook het "hoe meer je erover nadenkt, hoe meer gaten je vindt" - gevoel. Och ja, 't is beter dan sommige andere Bullock vehicles.

avatar van Armin

Armin

Vond er niet veel aan en Bullock vond ik verre van overtuigend. (Vind ik trouwens bij al haar "recentere" werk). **

avatar van Brinta

Brinta

Wat een zwakke film.
ff een paar spoilers gebruiken.
Dat stukje met die laarzen die op het tapijt stonden.. zo zwart als dat tapijt was... Als Sandra aan dat balkon hangt aan het eind.. lekker gammel totdat ze omhoog getrokken wordt. Dan zie je het ineens niet meer bewegen.
Deze film is echt brak. En het is niet eens een crimifilm tussen de 1 en de 1000. Het is nummer 1 in die lijst.

Inderdaad Armin.. die Bullock vind ik ook slecht spelen in haar recentere werk.
Dat iritante stemmetje van haar ook. Bah!

Kan voor mij zo in de prullenbak. DOEI!

avatar van De Knip

De Knip

Wel aardige film, viel niks tegen...

***

avatar van doubletake

doubletake

elke film met sandra is bagger man laat ze iets anders gaan want dit was weer eens het bewijs dat ze niet in staat is om te acteren.

avatar van Hotnikkels

Hotnikkels

Op zich vond ik het wel een leuke film.....niet echt denderend maar leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Goezzzz

Goezzzz

Het acteerwerk was zeer bedroefend...zucht. De Muppets komen overtuigender over. En dan heb ik ook nog de nare eigenschap dat ik koste wat het kost een film moet afkijken. Weer twee uur van mijn leven verknoeit. En toch was het verhaal wel aardig...misschien over een jaartje een remake met de Muppets!!!!! Krap nog twee sterren omdat miss Bullock in deze film wat karakter overeenkomsten had met miss Piggy.

avatar van Linda

Linda

Wilde net een stukje schrijven maar zie dat Goezzzz me al voor was met ongeveer precies wat ik wilde zeggen dus ik sluit me daar helemaal bij aan 2 sterren

Alleen dat van de remake met de Muppets zie ik niet zo zitten

avatar van eve

eve

goede film heb er echt van genoten van deze film

avatar van Brightie

Brightie

aardig maar niet verbazingwekkend...het einde was zeer voorspelbaar..

avatar van Pivaro

Pivaro

Vind het geen goede film. Zitten teveel onlogische of rare dingen in. Kan iemand mij vertellen waarom de film "Murder bij numbers" heet. Ik weet niet wat het met nummers te maken heeft.

Pivaro schreef:

De term 'Murder by Numbers' heeft niet zoveel met nummers te maken, maar betekent meer iets als 'Moord volgens het boekje'.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

zoiets als die tekeningen die je maakte toen je een kind was en je een lijn trok tussen genummerde punten. Dus van 1 naar 2, van 2 naar 3, etc.

avatar van Mattie

Mattie

Ik denk tevens dat de term murder by numbers ook te maken heeft met de willekeurigheid van het uitzoeken van het slachtoffer. Ik vond het een matige en voorspelbare film, de daders waren al in hetbegin van de film bekend, maar dat wist natuurlijk alleen Sandra Bullock, die ondanks haar schorsing het toch op eigen houtje oplost. Een concept wat we al zo vaak hebben gezien

avatar van melanietje

melanietje

Dit vond ik verre van het kaliber wat Sandra Bullock kan. Een hele slecht voorspelbare film..Ik hou al niet van voorspelbare films. Deze film is zo langdradig en het acteurwerk vind ik ook verre van goed.. Deze film krijgt van mij 1/2 ster !

avatar van wackyboy

wackyboy

Ben het eigenlijk wel eens met de meeste negatieve kritieken hier, op deze film. Maar tegelijkertijd moet ik ook toegeven dat ik wel kan genieten van dit soort dertien-in-een-dozijn films. Lekker gemakkelijk vermaak voor de zondagmiddag. Zag een van de jongens later terug in Bully; ik vond hem wel een goede acteur.

avatar van Redlop

Redlop

De film is bijeengegraaid materiaal uit films die wel spannend en origineel waren. Die Justin had iets Donnie Darko fakerigs vond ik.
Maar uiteindelijk heeft een gemiddelde aflevering van Columbo nog meer suspence.
als Richard die GSM van Bullock afpakt en dan de angst van Bullock daarna...? Waar slaat dat op? Zij is een police-detective op zoek naar een moordenaar en hij een HAVO-leerling. Wat een totale onzin

avatar van GhotYou

GhotYou

Rare film met een titel waarmee ik 't verband niet echt zie, al had ie, vooral op 't laatst een paar hele spannende momenten. Nou, heb 'm gezien, maar zal 'm waarschijnlijk snel vergeten.

avatar van xxmarianxx

xxmarianxx

leuke film goede acteurs. Ik vond het einde wel onverwachts. ik hou wel van dit soort films!!