Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Barbet Schroeder
Met onder meer: Sandra Bullock, Michael Pitt en Ryan Gosling
Releasedatum: 11 juli 2002
Plot Murder by Numbers
"The only flaw in their plan was her."
Wanneer het dode lichaam van een vrouw aangetroffen wordt, is het aan Cassie Mayweather en haar nieuwe partner Sam Kennedy om de dader te vinden. Het onderzoek leidt naar twee tieners, die een pact hebben gesloten om samen de perfecte moord te plegen. Er ontstaat een kat-en-muisspel tussen de jongens en de rechercheurs.
Cassie Mayweather
Asst. D.A. Al Swanson
Ms. Elder
Restaurant Manager
shayed
Toen ik deze trailer voor het eerst zag leek het me wel een goede film, maar dat bleek tegen te vallen. De film duurde te lang en was bovendien niet echt spannend. Er zaten enkele hiaten in het verhaal en de de film was af en toe nogal voorspelbaar.
don-the-jeweler
uhm tsja ik vond het wel goed maar ik had gisteren dan ook bad company gekeken dus misschien ben ik een beetje bevooroordeeld (die film was dus niet zo
anyway, ik vond het een klein beetje een standaard film. het duurde een klein half uurtje voordat de film echt op gang kwam, daarna was het best een leuke film. aanrader? mwah, niet goed niet slecht. ik geef hem een 7 uit 10 oftwel 3,5 sterren.
sydney
hmm. Ik heb deze film afgelopen week in Engeland gezien. Nu moet ik vooraf even melden dat ik Sandra Bullock fan ben en misschien niet echt objectief ben. Maar ik vond het een goede en spannende film. Het is in ieder geval geen kopie van andere crime films. Het script is origineel.
iman
Deze film was misschien 10 jaar geleden... leuk en vermakelijk geweest... nu is het gewoon 1 van de 1000 slechte thrillers die allemaal op elkaar lijken...
Ericinho
Ik heb deze film een paar weken als 'sneak preview' gezien. Naast dat het plot af en toe grote sprongen maakt, de karakters maar oppervlakkig worden uitgewerkt en er naar hartelust van cliches gebruikt wordt gemaakt, is het ergste vergrijp dat de film echt geen moment spannend wordt. Op zich is de thematiek interessant, maar desondanks weet de regiseur er toch een 13 in een dozijn film van de maken.
EmDee
Ericinho
Oeps
een paar weken geleden bedoel ik.
Blijft bij dat ik de film te lang vindt. Al zijn het dan geen weken
knuffeltje
Ik snap jullie allemaal toch nie zenne
Die film was zalig.
Het verhaal was goed uitgewerkt en de acteurs waren geweldig neergezet vooral door Michael Pitt en Sandra Bullock
Jordy
Ik vond 'm ook matig, vooral de persoonlijke probleempjes van Bullock hadden er wel uitgeknipt mogen worden. De rest van de film was wel redelijk...
daan
Vond de film in het eerste deel leuk, goed van opbouw, maar na de pauze is het echt bedroevend slecht. De ontknopping is verre van spannend, en ik liep dan ook niet met een tevreden gevoel uit de (turkse) bioscoop.
Sparkle
Vlot amusement - vond het helemaal niet te lang duren; maar enkele dingen (wie de film heeft gezien, weet waar ik het over heb) hadden ze mogen knippen. Spanning vind je niet - merendeel door de opbouw van de film - en hier en daar gaat de film volledig de mist in. Typisch voor deze film vond ik ook het "hoe meer je erover nadenkt, hoe meer gaten je vindt" - gevoel. Och ja, 't is beter dan sommige andere Bullock vehicles.
Armin
Vond er niet veel aan en Bullock vond ik verre van overtuigend. (Vind ik trouwens bij al haar "recentere" werk). **
Brinta
Wat een zwakke film.
ff een paar spoilers gebruiken.
Dat stukje met die laarzen die op het tapijt stonden.. zo zwart als dat tapijt was... Als Sandra aan dat balkon hangt aan het eind.. lekker gammel totdat ze omhoog getrokken wordt. Dan zie je het ineens niet meer bewegen.
Deze film is echt brak. En het is niet eens een crimifilm tussen de 1 en de 1000. Het is nummer 1 in die lijst.
Inderdaad Armin.. die Bullock vind ik ook slecht spelen in haar recentere werk.
Dat iritante stemmetje van haar ook. Bah!
Kan voor mij zo in de prullenbak. DOEI!
doubletake
elke film met sandra is bagger man laat ze iets anders gaan want dit was weer eens het bewijs dat ze niet in staat is om te acteren.
Hotnikkels
Op zich vond ik het wel een leuke film.....niet echt denderend maar leuk om een keer gezien te hebben.
Goezzzz
Het acteerwerk was zeer bedroefend...zucht. De Muppets komen overtuigender over. En dan heb ik ook nog de nare eigenschap dat ik koste wat het kost een film moet afkijken. Weer twee uur van mijn leven verknoeit. En toch was het verhaal wel aardig...misschien over een jaartje een remake met de Muppets!!!!! Krap nog twee sterren omdat miss Bullock in deze film wat karakter overeenkomsten had met miss Piggy.
Linda
Wilde net een stukje schrijven maar zie dat Goezzzz me al voor was met ongeveer precies wat ik wilde zeggen dus ik sluit me daar helemaal bij aan
Alleen dat van de remake met de Muppets zie ik niet zo zitten
Brightie
aardig maar niet verbazingwekkend...het einde was zeer voorspelbaar..
Pivaro
Vind het geen goede film. Zitten teveel onlogische of rare dingen in. Kan iemand mij vertellen waarom de film "Murder bij numbers" heet. Ik weet niet wat het met nummers te maken heeft.
De term 'Murder by Numbers' heeft niet zoveel met nummers te maken, maar betekent meer iets als 'Moord volgens het boekje'.
petey
- 1901 berichten
zoiets als die tekeningen die je maakte toen je een kind was en je een lijn trok tussen genummerde punten. Dus van 1 naar 2, van 2 naar 3, etc.
Mattie
Ik denk tevens dat de term murder by numbers ook te maken heeft met de willekeurigheid van het uitzoeken van het slachtoffer. Ik vond het een matige en voorspelbare film, de daders waren al in hetbegin van de film bekend, maar dat wist natuurlijk alleen Sandra Bullock, die ondanks haar schorsing het toch op eigen houtje oplost. Een concept wat we al zo vaak hebben gezien
melanietje
Dit vond ik verre van het kaliber wat Sandra Bullock kan. Een hele slecht voorspelbare film..Ik hou al niet van voorspelbare films. Deze film is zo langdradig en het acteurwerk vind ik ook verre van goed.. Deze film krijgt van mij 1/2 ster !
wackyboy
Ben het eigenlijk wel eens met de meeste negatieve kritieken hier, op deze film. Maar tegelijkertijd moet ik ook toegeven dat ik wel kan genieten van dit soort dertien-in-een-dozijn films. Lekker gemakkelijk vermaak voor de zondagmiddag. Zag een van de jongens later terug in Bully; ik vond hem wel een goede acteur.
Redlop
De film is bijeengegraaid materiaal uit films die wel spannend en origineel waren. Die Justin had iets Donnie Darko fakerigs vond ik.
Maar uiteindelijk heeft een gemiddelde aflevering van Columbo nog meer suspence.
als Richard die GSM van Bullock afpakt en dan de angst van Bullock daarna...? Waar slaat dat op? Zij is een police-detective op zoek naar een moordenaar en hij een HAVO-leerling. Wat een totale onzin
GhotYou
Rare film met een titel waarmee ik 't verband niet echt zie, al had ie, vooral op 't laatst een paar hele spannende momenten. Nou, heb 'm gezien, maar zal 'm waarschijnlijk snel vergeten.
xxmarianxx
leuke film goede acteurs. Ik vond het einde wel onverwachts. ik hou wel van dit soort films!!

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan