• 9.375.261 stemmen

Met onder meer: Ben Stiller, Claire Forlani en William H. Macy

Releasedatum: 3 augustus 2000

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Mystery Men

"We're not your classic heroes, we're the other guys."

Het lukt The Shoveler, The Blue Raja en Mr. Furious, 3 superhelden uit Champion City, maar niet om de inwoners van de stad onder de indruk te krijgen, om van de grootste superheld, Captain Amazing, maar niet te spreken. Wanneer deze echter door zijn grootste vijand, Cassanova Frankenstein, ontvoerd wordt, moeten de 3 superhelden met andere helden samenwerken om de Captain en de stad te redden.

avatar van dttom

dttom

wel wat aardige stukjes.

avatar van neo

neo

Dit wordt echt zo'n cultfilm vermoed ik.

avatar van Blindfold

Blindfold

Er zaten best een paar leuke stukken in, maar het grote probleem was dat ie niet grappig genoeg is.

avatar van Mik

Mik

Maximaal 2 sterren. En 1 alleen al voor Claire Forlani, ik weet niet wat zij heeft, maar het bevalt me wel

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Met dit gegeven hadden ze toch wel een wat grappigere film mogen maken. Toch nog wel enkele grappige momenten, maar verder dan 2* kom ik niet.

avatar van Macmanus

Macmanus

Zag er maar eng uit deze film, snel weggezapt

avatar van tovenaar

tovenaar

Ach, als je meteen vanaf het begin accepteert dat dit enorm over the top is gemaakt, is het nog best leuk. Het had inderdaad wel een stuk grappiger gekund, maar door vooral Janeane Garofalo, Claire Forlani en William H. Macy was het nog wel leuk vermaak

avatar van EmDee

EmDee

tovenaar schreef:

Wow, ik zie die vrouw uit The Matchmaker steeds vaker terug. Zag haar laatst ook al in Dogma.

avatar van tovenaar

tovenaar

Yep klopt, alhoewel ze daar maar een heeel klein rolletje heeft. Leuk vrouwtje

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Enorm over the top en het ziet er allemaal erg fout uit. Maar toegegeven, ik heb me prima vermaakt. Dit komt mede door de leuke cast met een hoop bekende gezichten en het feit dat het allemaal niet te serieus genomen wordt.

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Een film voor wie altijd al heeft willen weten hoe het nou echt is om een superheld te zijn. Ok, de film heeft veel fouten. De plot is kinderachtig en voorspelbaar als de neten. Ook daalt het peil van de humor af en toe bedenkelijk (een superscheet als geheim wapen!?!). Een eerste voorwaarde is dan ook een melige stemming, anders wordt het niks. Maar Captain Amazing is hilarisch, net als de vele toespelingen op andere superhelden. ("Captain Amazing IS Lance Hunt!" "Wat?!? Maar die draagt toch een bril???") Een 3½ is misschien wat veel van het goede, maar what the heck: ik heb gelachen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Om de een of andere reden vind ik deze film nu een stuk leuker dan de eerste keer dat ik m zag. Nog steeds geen hoogvlieger maar een 3 kan er wel van af. Vooral Captain Amazing is erg grappig en de Not So Goodie Mob, die grap is de eerste keer echt keihard langs me heen gegaan.

Van dat nummer van Smash Mouth wordt ik trouwens best wel ziek, in hoeveel films is dat wel niet gebruikt zeg?

avatar van jedymaster

jedymaster

Leuke film met hier en daar echt grappige momenten.

avatar van IcU

IcU

Echt de meest onnozele, onzinnege nergens op slaande film die ik ooit heb gezien.

I love it!!

avatar van Leno

Leno

De film heeft zijn momenten en het eerste uur is prima vermaak. Daarna had ik het wel gezien en wordt de film naar het einde toe erg langdradig. 121 Minuten voor zo'n komedie is ook wel erg lang.

avatar van Tom Savini

Tom Savini

Veronica's vertaling van Captain Amazing: Kapitein Open Mond

avatar van Woutjinho

Woutjinho

ja domme vertaling, maar ik vind het een grappige film, echt onzin

de beste vertaling naar nederlands is bij Rocko's Modern life, Very Big Man = Super De Superman

vertalingen zorgen soms ook voor grappen die mislukt lijken

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Lekker onzinnig, en hij zit een stuk beter in elkaar als The Specials (2000) die een jaar later uitkwam maar zo'n beetje hetzelfde onderwerp had.

avatar van D-ark

D-ark

IcU schreef:

I love it!!

I love it ook maar een nadeel: Teveel X-men parodie

3.0

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Kel Mittchel en Ben stiller heeft heel leuk geacteerd. er waren ook een paar grappige momenten.. 3*

avatar van streeter

streeter

Ben Stiller heeft een hekel aan deze film. In de film speelt de acteur/comediant Artie Lange, die in de eerste 5 minuten dood gaat. Nadat de film uit was, spraken Stiller en Lange een keer. Stiller vertelde dat hij wou dat het hem had kunnen zijn die in de eerste 5 minuten dood ging.

avatar van Diesel

Diesel

Matige satire. De eerste halfuur is best aardig, daarna valt de film in herhaling. 2*

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

D-ark schreef:

I love it ook maar een nadeel: Teveel X-men parodie3.0
deze was voor x-men

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

streeter schreef:

Die wens heb ik bij iedere film met Stiller, die ik tot nu toe gezien heb (gelukkig nog niet veel), nog gehad.

Dus maar niet kijken vanavond.

avatar van DVD-T

DVD-T

Hele tijd geleden al gezien, ik vond hem toen erg leuk.Zometeen nog maar eens kijken.

avatar van Seifer

Seifer

Toen ik in de metro las dat deze film op TV komt vandaag, leek het me wel wat. Maar nu ik lees dat Ben Stiller in deze film zit, zie ik er toch maar van af.

avatar van Marintje

Marintje

Ik vond het nog best wel een redelijke film, een 2,5!

avatar van DVD-T

DVD-T

Nog steeds een erg leuke film, sterker nog ik vind hem steeds leuker worden wanneer ik hem zie.

Ik snap niet waarom Ben Stiller niets meer met deze film te maken wil hebben, want hij zet toch wel een leuke en sterke rol neer als Mr. Furious.

De film is eingelijk een ode aan de superhelden.Dit hebben de makers met een vette knipoog gebracht, want geef nou toe als je een karakter als de Blue Raja hebt die alleen met vorken kan gooien, een Engels accent aanneemt en bovendien niets van blauw in z'n kostuum heeft zitten kan je toch niet serieus nemen.En Mystery Men zit vol met dit soort leuke en kleurrijke karakters.William H. Macy steekt met kop en schouders boven de rest uit en doet echt goed z'n best om zijn karakter The Shoveller zo goed mogelijk neer te zetten.Geoffrey Rush doet het ook uitstekend als de badguy

Het verhaal slaat helemaal nergens op natuurlijk maar dat maakt helemaal niets uit want deze film is duidelijk meer als entertainment stukje bedoeld.Het bevat verder alle elementen die een superhelden film nodig heeft.Het camera werk ziet er mooi uit, de sets en de aankleding zien er ook fantastisch uit.En de special effects zien er, en zeker voor de tijd waarin deze film is gemaakt, prima uit.

Halfje erbij ,

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Hoe kan ik, als Ben Stiller fan, deze film niet gezien hebben!? Binnekort downloaden.

avatar van m1701

m1701

Van mij krijgt de film maar 2*

Het eerste uur vond ik erg slaapverwekkend

gebeurde niets leuks of spannends.

Zeker een van de slechtste films van Ben Stiller. Hij kan veel en veel beter.