• 9.370.422 stemmen

Genre: Sciencefiction / Drama

Geregisseerd door: Greg Pak

Met onder meer: Tamlyn Tomita, James Saito en Vin Knight

Plot Robot Stories

"Everything is changing... Except the human heart."

Een film met vier korte verhalen over mensen in een wereld van robots. De verhalen zijn: "My Robot Baby," waarin een stelletje eerst een robot-baby moet verzorgen, voordat ze een echt kind adopteren ; "The Robot Fixer," waarin een moeder probeert een band te krijgen met haar stervende zoon, door zijn verzameling speelgoedrobotjes compleet te maken; "Machine Love," waarin een robot-kantoorklerk ontdekt dat ook hij liefde nodig heeft; en "Clay," waarin een oude beeldhouwer moet kiezen tussen een natuurlijke dood of digitale onsterfelijkheid.

avatar van Gorro

Gorro

Ik keek erg uit naar deze verzameling van vier verhalen die een mogelijke toekomstbeeld schept van de integratie van robot/AI in onze samenleving. Meer dan 20 awards sleepte de film al binnen, maar hij heeft mij niet geheel weten overtuigen. Het eerste verhaaltje over een robotbaby als test voor een echte vond ik totaal niet boeiend. De rest was iets beter en eindigden elk op een mooie emotionele toon, maar al met al een erg matige collectie. Machine Love was mijn favoriet van de vier. **½

avatar van Zavo

Zavo

Ik vond The Robot Fixer de beste. Wat betreft Machine Love, een robot die achter een computer zit te werken (met een scherm uit 1970) vind ik echt te belachelijk, zelfs als het een humoristisch filmpje is.

avatar van tovenaar

tovenaar

Zavo schreef:

Haha, dat was precies wat ik ook zei toen ik de zaal uit liep .

avatar van pjotr

pjotr

Poeh, wat is dit een vlakke film - ik ben blij dat ik deze uitputtingslag niet vorig jaar op het Festival van de Fantastische Film heb moeten leveren alvorens ik de Night of Terror in ging.

Het vermoeiende van Robot Stories is is dat er geen klap gebeurd: de plotbeschrijving van de verhaaltjes hierboven dekt al de gehele lading.

Bovendien is het acteerwerk van het niveau amateur-dorps-toneel. Het camerawerk en de gekozen muziek zijn op soapniveau. En dan zijn er nog een hoop storende factoren zoals bijvoorbeeld dat stomme robot-ei en de met viltstift bijgekleurde haargrenzen van de robot-kantoorklerk uit Machine Love.

Kent iemand trouwens dat speelgoed wat dat jongetje verzamelde uit het tweede verhaal?

Ik heb er vroeger ook ooit twee actiefiguurtjes van gehad maar ik heb geen idee hoe dat spul ook alweer heet.