• 9.370.277 stemmen

Evils of the Night (1985)

Horror / Sciencefiction | 84 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: Mardi Rustam

Met onder meer: Aldo Ray, Neville Brand en Tina Louise

Plot Evils of the Night

"They Thought They Were Alone"

Seksueel actieve tieners worden gekidnapt door automonteurs die hen naar buitenaardse wezens brengen. Deze wezens voeden zich met het bloed van de tieners om zo langer in leven te kunnen blijven...

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Deze samenvatting is hilarisch!

avatar van jordandejong

jordandejong

Lijkt me echt weer een belachelijke film.

avatar van jordandejong

jordandejong

Rare domme filmmet een belachelijk plot.

IIk ben hem gaan kijken omdat Mardi Rustam hem regiserden, en ik hem kende als producer van Tobe Hooper's Eaten Alive.

Het begin is eigenlijk een porno film. Later word het iets spannender door de rare kop van Neville Brand. Er zitten vrijwel geen gore momenten in en de special-effects zijn om te huilen.

Maar omdat er nog een paar leuke stukjes tussen zitten

een 1.5*

avatar van perceived

perceived

Belachelijk plot inderdaad, maar wel erg leuke eighties trash. Nice one!

avatar van mikey

mikey

Ha ha dat ruimteschip uit Star Wars in de poster.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Tja de plotomschrijving geeft alles weg behalve dan dat we niet te zien kregen hoe de aliens zich voeden met het bloed van de aardbewoners. Dan zou het alsnog een goede film hebben kunnen opgeleverd.

Niet dat dit een slechte film was, had zeker veel potentieel maar de film wilde misschien iets teveel op 2 paarden wedden.

Het eerste gedeelte is vooral de bekende tiener zomerpret: zon, zwemmen, plagerijtjes en natuurlijk seks en bloot (zelfs 2 maal full frontal). Het lijkt de perfecte opzet voor een standaard slasher. Maar de tieners worden niet gedood - althans niet meteen - maar ontvoerd door twee oudere nogal creepy garagisten. We krijgen vervolgens een inkijk in de experimenten van de aliens (zien er als gewone mensen uit, dames dragen een sexy jurk en hakken). Dit gedeelte wat ik zelf het interessantste vond bleef echter teveel op de vlakte. Het is uiteindelijk teveel de niet erg competente garagisten tegen de potentiële bloeddonoren die voor het laatste half uur uitmondt in een echte slasher. Enkele goede kills krijgen we dan wel, maar het einde is weinig spectaculair en ook nogal abrupt.

avatar van Theunissen

De filmposter beloofd veel (o.a. zombies en "Star Wars" m.b.t. de "Millenium Falcon" ), maar "Evils of the Night" is niet meer dan een draak van Horror / Sciencefiction film en combineert bijna elk horrorstereotype uit de jaren 80 met elkaar. Het hoogtepunt in deze film is nota bene jaren 80 pornoster Amber Lynn. En dat niet vanwege haar acteerprestaties (de overige cast doet het overigens niet veel beter), maar omdat ze tenminste een aantal keren naakt te bewonderen is. De film begint als gedachteloze onzin en wordt gaandeweg steeds slechter.

Een groep tieners die in het bos aan de rand van een rivier kamperen, wordt ontvoerd door een tweetal automonteurs, te weten Fred (Aldo Ray) en Kurt (Neville Brand), en worden verkocht aan vampier-achtige buitenaardse wezens, te weten Cora (Tina Louise), Dr. Zarma (Julie Newmar) en Dr. Kozmar (John Carradine), in een ziekenhuis, die van plan zijn hun bloed af te tappen zodat ze langer kunnen leven.

Ondanks het plot dat het draait om buitenaardse wezens (het zijn gewone mensen in glanzende en opzichtige pakken, die waarschijnlijk genomen zijn uit een opslag van een B-film sciencefiction film uit de jaren 50), is "Evils of the Night" niet meer dan een hele domme en slechte slasher film. Tijdens de opening van de film zien we een buitenaards ruimtevaartuig (wat meer lijkt op een discobal) landen op de aarde en om verborgen te blijven, gebruiken de buitenaardsen een paar domme en oude monteurs om hun vuile werk te doen en dat in ruil voor rijkdom. Tijdens één uitwisseling zie je dat ze maar een handvol kwartjes krijgen in ruil voor de ontvoerde tieners en daarmee willen ze dan met pensioen

De eerste circa 25 minuten van de film zijn nog een beetje vermakelijk en dat omdat je daarin tenminste nog wat naaktheid te zien krijgt. Zo zie je al vrij snel (na circa 2 minuten) de vrouw Crystal Breeze volledig naakt en als deze gaat neuken met haar vriendje (gespeeld door Shone Taylor), wordt deze gewurgd tijdens het neuken. Niet veel later belanden we aan het strand van een rivier en zien we hoe Jody Swafford en Traci Escobar elkaar insmeren met zonnecrème, terwijl ze topless zijn. Daarbij kijkt een zekere Eddie (Jerry Butler) stiekem toe vanuit de struiken en als zijn vriendin Joyce (Amber Lynn) dat ontdekt, wordt ze boos op hem. Maar echt boos is ze ook weer niet, want als het avond wordt, gaan ze samen naar een oud huis en daar vrijen en neuken (Eddie overigens met zijn broek aan ) ze dan met elkaar en daarbij zie je dan Amber Lynn een aantal keren volledig naakt.

Vandaar dat ik Amber Lynn ook het hoogtepunt van de film vond en Amber Lynn is voor mij zeker geen onbekende, want in de jaren 80 / 90 huurde ik wel eens in de videotheek een pornofilm met haar (ik was destijds overigens meer een fan van pornoster Nina Hartley ). Na circa 25 minuten houdt het dan op met de pret, want daarna zien we Amber Lynn niet meer in het verhaal (men heeft haar gewoon uit het script geschreven) en ook zien we geen naaktheid meer (alleen nog maar via boekjes, die Fred en Kurt lezen, en posters in de autowerkplaats) en draait het vooral om de ontvoering van de tieners door de automonteurs, die de tieners daarna afleveren bij de buitenaardse wezens in een ziekenhuis. Zodra de automonteurs zich bij de tieners voegen, verandert de hele film van toon en wordt het het alleen maar slechter en irritanter.

Dan zie wel een drietal moorden en een beetje bloed, waaronder een doorboorde maag van een tiener (de irritante Connie gespeeld door G.T. Taylor) door een boormachine (die Kurt in zijn handen heeft), een auto op een hydraulische lift die Kurt plet en tiener Nancy (gespeeld door Karrie Emerson) die in stukken wordt gehakt door Fred met een bijl en waarbij je op een gegeven moment een bebloede en afgehakte arm op de grond zit liggen. Fred is tevens het laatste slachtoffer in deze film, want als hij aan het vechten is met de onnozele tiener Brian (David Hawk), wordt hij door de buitenaardse wezens vanuit hun ruimtevaartuig doodgeschoten (met een groene stralen) als deze vertrekken van de aarde. Vlak daarna als Brain en Heather (Bridget Holloman) in een auto stappen, is de film gelukkig ook na 84 minuten afgelopen.

De ontvoering van de tieners door de automonteurs was ook best onnozel, want steeds als ze een paar tieners ontvoeren en afleveren, ontsnappen de tieners en worden ze daarna weer opgepakt of neergeslagen door de automonteurs. En dat gebeurt een aantal keren en ook weet geen enkele tiener echt te ontsnappen. Een tiener, te weten Nancy, weet uiteindelijk wel uit het ziekenhuis te ontsnappen, maar voor haar loopt het helaas wel slecht af. Het meest lachwekkende aan de automonteurs is als ze drie tieners, te weten Connie, Brain en Heather, hebben vastgebonden aan een paal in hun autowerkplaats en Kurt zich wel gaan vergrijpen (omdat hij opgewonden raakt van de foto's in een Playboy magazine) aan de vrouwen. Dat gebeurt helaas niet (anders zagen we misschien weer wat naaktheid) en loopt alleen maar uit op een teleurstelling voor Kurt en Connie, omdat die daarbij namelijk gedood worden.

De buitenaardse wezens in deze film waren overigens ook lachwekkend, zo zie je regelmatig twee lesbische buitenaardse wezens als bewakers rondlopen door de gangen van het ziekenhuis, die dan voorval veel aandacht voor elkaar hebben maar die ook soms een mens doodschieten als deze probeert te ontsnappen. Dat doodschieten doen ze dan met een ring om hun vinger, welke voorzien is van vier groende leds en daarmee schieten ze dan groene stralen die de mens doden. Het was best lachwekkend om te zien. En de drie buitenaardse wezens die je het meeste in beeld krijgt te zien, te weten Cora, Dr. Zarma en Dr. Kozmar, praten vooral veel onzin m.b.t. het aftappen van het bloed van hun slachtoffers om hun eigen leven te verlengen. Het leukste aan de buitenaardse wezens was dat de vrouwen ervan er tenminste sexy bijliepen (en dan vooral m.b.t. hun benen in combinatie met hun schoeisel).

De cast in deze film is dramatisch slecht (hetzelfde geldt voor hun dialogen) en met name de tieners waren vervelend en irritant en vooral David Hawk in de rol van Brain, die het graag wilt doen met Connie en Heather, maar die steeds door hen voor schut wordt gezet. Van de vrouwelijke tieners die een hoofdrol spelen, en dan doel ik op Karrie Emerson, Bridget Holloman en G.T. Taylor, valt ook geen naaktheid te zien, maar dat wordt gelukkig wel nog enigszins gecompenseerd door andere vrouwen, waaronder dus Amber Lynn. Helaas is er geen naaktheid te zien van Tina Louise, ondanks dat ze destijds 51 jaar was, maar ze was vroeger wel een mooie vrouw.

Al met al is "Evils of the Night" gewoon een draak van een Horror / Sciencefiction film die het aankijken niet waard is, tenzij je een fan bent van pornoster Amber Lynn. Dan kom je namelijk nog enigszins aan je trekken in de eerste circa 25 minuten. Maar beter kom je aan je trekken door het bekijken van een pornofilm van haar (ze is overigens nog steeds actief in de pornowereld). Vanwege haar geef ik de film wel nog 1,0* als punt, want zonder haar zou het 0,5* zijn geworden.

avatar van Noodless

Noodless

Een slap horrorwerkje ondanks de leuke plotbeschrijving want je krijgt op geen enkel moment iets te zien van de aliens die zich voeden met het bloed van de tieners. Nu die aliens zijn blijkbaar gewoon mensen. Het eerste halfuurtje is wat spelen met wat naakt, zwemmen en seks. Overigens niet goed in beeld gebracht en te donker. Daarna komen de automonteurs meer in de picture i.p.v. de aliens die zorgen voor een paar kills die weinig voorstellen. De film lijkt ook een paar scènes te missen want sommige overgangen zijn niet duidelijk. Precies dat er soms een aantal seconden geknipt is. De slotscène is onbevredigend. 3/10