• 9.373.064 stemmen

Alternatieve titel: The Lucifer Project

Geregisseerd door: Wayne Crawford en Harry Kerwin

Met onder meer: Wayne Crawford, Jason Evers en Roberta Leighton

Plot Barracuda

"You Can Almost Hear The Screams! as the water below becomes a CHURNING DEATHBED of FLASHING TEARING TEETH!"

In een geheim overheidsexperiment wordt er een agressieverhogend middel door het drinkwater van een stadje gemengd. Per ongeluk komt het middel ook in zee terecht waarna een school barracuda's verandert in menstende monsters die de badgasten belagen. Wanneer er zelfs doden beginnen te vallen, besluiten een marinebioloog en de lokale sheriff om hun eigen onderzoek te starten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mike Canfield

Dr. Elliot Snow

Liza Williams

Sheriff Ben Williams

Goverment Agent #1

Goverment Agent #2

Maggie Snow (as Bobbie Ellyne Kosstrin)

Bubba (as Jerry Rhodes)

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Net uit op DVD: Barracuda en Island fury.
Een drive in double feature op Darkskyfilms.
Compleet met trailers en reclame!

De titel Barracuda deed me vermoeden iets te zien te krijgen
als Piranha of Slugs. Een film waarin het titelbeestje
een aardige hoofdrol zou hebben. Barracuda maakt deze, min of meer, belofte niet bijzonder waar.
Ja, er zijn een paar van die vissen die aanvallen, maar over de
hele lengte van de film is het mij te weinig.

Het plot gaat meer over een uit de hand gelopen experiment
aan land, dan onder de zeespiegel. En natuurlijk is
de regering de uiteindelijke boosdoener. Deze boosdoener
is zo machtig, dat alle getuigen eraan gaan en het hele zooitje
in de doofpot eindigt.

Al met al een kijkervaring die met moeite een 3,5 ster
verdient. Leuk William Kerwin (Blood feast) langs te zien komen.

Island fury was ook een ervaring.....

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Eerst even over de dvd, Barracuda en Island Fury. Een Drive-In Double Feature, die ook echt een Drive-In Double Feature is. Compleet met de reclame over waar je pizza, hamburgers etc. kan kopen. Ook een aantal trailers voordat de eerste hoofdfilm Barracuda begint!

Dit kan je in ieder geval verzekeren van een leuke avond!

Barracuda is een film met eigenlijk 2 subplots. Een erg leuke dat wel!

Ook hier weer eens met FatMike, en ook van mij een 3,5*

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Staat Island Fury eigenlijk ook op de site ? Ook onder zijn andere titel: Please Don't Eat The Babies kan ik hem op de site niet vinden.

avatar van Zinema

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ik had eigenlijk een "after Jaws" film verwacht, zoals Piranha of Alligator.

Deze film gooit het echter over een heel andere boeg. Ja, we hebben wel agressieve barracuda's, maar het hele subplot dat men er omheen bedacht heeft krijgt veel meer aandacht.

Dit resulteert in een niet altijd even interessante misdaadfilm/detective waarin de lokale sheriff en een biologie student de waarheid proberen te achterhalen. Wanneer de daders bekend worden weet het einde ook niet meer te verassen.

De film heeft wel een leuke synth soundtrack, maar helaas weet men daar rondom niet enorm veel te bieden.

avatar van perceived

perceived

Met het sfeertje zit 't wel goed, er gebeurd echter veel te weinig. De barracuda-killer-scenes zijn nogal inherent aan elkaar wat er toe leidt dat ze meer tot een soort pauzefilmpjes verworden in plaats van actiemomenten. Al met al best nog een vermakelijke Jaws-TV-rip-off.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Eigenlijk ben ik het volledig eens met Richard_Voorhees, ik had ook gehoopt op een soort Piranha film maar eigenlijk zijn de barracuda's maar een klein deel van het plot. Het echte verhaal boeide me eigenlijk niet erg, teveel misdaad/mystery en te weinig monsterfilm. Beste gedeeltes zijn die met de barracuda's maar die zijn er gewoon te weinig.