• 9.372.679 stemmen

Billie Turf Haantje de Voorste (1981)

Familie | 90 minuten

Genre: Familie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Henk van der Linden

Met onder meer: Raymond van Haaf, Jan Kruyk, Frans Keulen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 8 juli 1982

Plot Billie Turf Haantje de Voorste

Billie Turf is leerling op het internaat Dennenheuvel. Volgens zijn onderwijzer Kwel is hij onbetrouwbaar, een nietsnut en een leugenaar, die alleen aan lekker eten kan denken. Door zijn onbehouwen gedrag bij allerlei activiteiten, zoals de training voor de sportdagen, het wassen van een auto, het visuitstapje met zijn onderwijzer, komt Billie steeds weer in conflict met de leiding van het internaat, wat hem telkenmale dezelfde straf oplevert: poetscorvé en zonder eten naar bed. Slechts bij het bemachtigen van eten is hij vindingrijk en slim. Zijn goede inborst blijkt tenslotte als hij samen met Jossie, een nichtje van de directeur, de ontvoerde leerling Kareltje en het betaalde losgeld weet te achterhalen.

avatar van Boy28

Boy28

Die stemmen in de film zijn niet echt,wat de originele versie eigenlijk? Ook in de Dik Trom films ?

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

De strip heb ik samen met Bessei turf erg veel gelezen vroeger , was erg leuke strip toen

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Hilariche films,
toch als kind heb ik mij kreupel gelachen hiermee.
Vooral een scene, denk deze film,

dat er een test is en diegene met de meeste punten mag met de leraar op visuitstap.
dan heb je zo een situatie:

Vraag: Wie stond aan de leiding bij de Duitsers in WO II?
Billie Turf denkt: Iedereen weet dat dat Einstein is,
ik schrijf Hitler op

avatar van Chantalle

Chantalle

Ik Heb Ze Alledrie Op DVD..

Dus Als Er Iemand Is Die Ze Ook Wil Hoor Ik Het Wel..

avatar van robertus65

robertus65

Ik vond deze tweede film van Billie Turf minder dan de eerste. Minder leuke grappen.

avatar van Friac

Friac

Een leuke jeugdfilm waar veel jeugdherinneringen aan vast hangen. Toen ik een jaar of 6/7 was werd deze eens uitgezonden op de toenmalige BRT, en als kind was ik helemaal gek van de Billie Turf-films.

Vanavond heb ik nog eens naar deze film gekeken, en ik vond hem nog prima meevallen na al die jaren. Leuke humor voor dit type film en een goede Jan Kruyk in de rol van Meester Kwel (toch erg aangenaam om hem bezig te zien in elk geval; het is ook zo'n leuk typetje).

De overgang tussen de grappen tussen Turf en Kwel met de ontvoering van Kareltje gebeurt wel érg bruusk, alsof er plots twee verschillende films aan elkaar worden geplakt. Persoonlijk vond ik het eerste uur ook veel leuker om naar te kijken dan het 'spannende' laatste halfuur, dat ik eerder overbodig en geforceerd vond.

avatar van robertus65

robertus65

Die indruk had ik ook wat betreft de ontvoering, maar de film die ik zag duurde 80 minuten, waarschijnlijk zijn dus 10 minuten weggeknipt.

Ik bied de 3 films op VHS aan op Ebay voor 2EUR.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Nou, ik heb ze nu alle drie gezien en vond ze alle drie wel aardig.

Alle drie ook gemiddeld een 3 sterren gegeven en ga mij nu weer meer begeven op het gebied van de Britse humor die ik toch leuker en smaakvoller vind dan onze eigen Nederlandse humor.

Toch een alleraardigst project, deze Turf films!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Iets minder dan 'Billie Turf het Dikste Studentje ter Wereld' (1978) omdat het script totaal willekeurig toewerkt naar een actievolle climax. Al is het hier leuk hoe de 'nieuwe' Billie Turf (Raymond van Haaf) steeds in situaties komt waarin meester Kwel (Jan Kruyk) wordt afgestraft voor zijn te strenge gedrag. De hoogtepunten zijn wanneer Turf/Kwel tot elkaar veroordeeld zijn tot een visuitstapje en een onfortuinlijke confrontatie in de keuken van het internaat. De clue van de grappen is van begin tot eind te voorspellen, maar het blijft toch elke keer weer een pretje als er iemand op zijn falie krijgt. Laat ik die derde film ook maar kijken, want meer van hetzelfde is in deze trilogie eigenlijk een positief punt.