• 8.846.200 stemmen

Releasedatum: 10 februari 1983

• Google Play Bekijk via Google Play
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot Firefox

"...the most devastating killing machine ever built... his job... steal it!"

1982. De Amerikaanse en Britse geheime diensten komen erachter dat de Russen een supersonisch vliegtuig hebben ontwikkeld dat zes keer sneller is dan het geluid en niet door radars kan worden opgemerkt, de MIG 31. Ze overwegen om het vliegtuig te stelen. Er is echter maar één piloot die in aanmerking komt voor deze opdracht die de naam "Firefox" meekreeg: Vietnamveteraan Mitchell Gant.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Mitchell Gant

First Secretary

General Brown

avatar van des1

des1

Haha, Amerikanen die een superieur technologisch vliegtuig van de Russen willen jatten. Niet alleen een raar en onwaarschijnlijk gegeven, maar ook de omgekeerde wereld. Het zal één van de films zijn waar good ol' Clint niet bepaald trots op zal zijn.

avatar van horizons

horizons

des1 schreef:

Denk dat de VS in de vorige eeuw heel graag een MIG25 of MiG29 in bezit had willen krijgen.

avatar van AJK

AJK

Kan me toch wel heugen dat ik dit een lekker filmpje vond toen in die tijd.3.5.

Zal het vanavond herbekijken ben benieuwd.

avatar van JanLo

JanLo

des1 schreef:

Dus jij denkt dat er alleen in Amerika superieur technologische vliegtuigen gemaakt werden. Dat lijkt me raar en onwaarschijnlijk!

avatar van pop

pop

Matig filmpje van Eastwood. Komt ook dat trucage behoorlijk achterhaald is. Er wordt hier en daar wat gejat van Star Wars. Let maar eens op die achtervolging van za planes in die berg canyon. Die scène komt vrijwel rechtstreeks uit de oude Star Wars doos.

Grappig om een keer te herzien, maar ook niet meer dan dat.

avatar van wood23

wood23

Dit is duidelijk een van de mindere films van clint Eastwood,hij begint wel aardig maar wordt naarmate hij vordert steeds saaier en langdradiger.

Het heeft de tand des tijds niet goed doorstaan.zeer abrupt einde ook

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Nog zo'n gave anti russen film om wat stoom af te blazen

avatar van Daniëlle73

Daniëlle73

De azijn was zeker weer in de uitverkoop.

Kom op deze film is uit 1982 en niet van nu.

Special effects waren niet zo goed als nu.

Dus van mij krijgt hij de 5 sterren....