• 9.374.560 stemmen

The Eagle Has Landed (1976)

Oorlog | 135 minuten

Genre: Oorlog

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: John Sturges

Met onder meer: Michael Caine, Robert Duvall en Donald Sutherland

Gesproken taal: Duits, Tsjechisch, Spaans, Engels en Pools

Plot The Eagle Has Landed

"The daring World War II plot that changed the course of history."

1943. Een vermoeide Winston Churchill probeert wat tot rust te komen in een Engels dorpje. Intussen krijgt Heinrich Himmler de boodschap 'de adelaar is geland'. Dit bericht houdt in dat een groep Duitse paratroepers veilig in Engeland is geland. Hun opdracht luidt de Britse premier te ontvoeren. Alles verloopt zonder incidenten. De in Poolse uniformen gestoken Duitsers worden in de Engelse gemeenschap opgenomen. Tot op het ogenblik dat een Duitse soldaat omkomt bij een reddingsactie en het duidelijk wordt dat de Polen in werkelijkheid Duitsers zijn.

Col. Kurt Steiner

Captain von Neustadt

Father Verecker

avatar van neo

neo

goeie oorlogsfilm.vond het vooral cool ,hoe het ze lukte om zo opgemerkt op dat eiland terecht te komen

avatar van FisherKing

FisherKing

Hele sterke oorlogsfilm, goede rollen van Sutherland en Duvall Zwanezang van John Sturges.

avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

Prima oorlogsfilm. Regiseur John Sturges levert wederom een prima film af.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Jongens, wat een slechte film was me dat hier!
Een belachelijk, kinderachtig plot en dito einde.
Een volstrekt idiote, ongeloofwaardige en geforceerde liefdeshistorie tussen Donald Sutherland en dat meisje.
Caines intrede in de film is één van de idiootste ooit uit de filmgeschiedenis : hij redt een vluchtend joods meisje, dat een minuut later wordt vermoord door de SS, waarop onze goede Duitser te keer gaat tegen de SS-officier.
Hadden ze nu meteen toch een bordje rond zijn nek gehangen met het opschrift "Ik ben een goede Duitser", dan hadden ze zich de moeite voor deze uitermate slechte scène kunnen besparen

Allemaal karikaturale personages.
J.R. himself komt een beetje de schlemiel uithangen ... het houdt niet op ...
Een draak van een film, zelfs Caine en Duvall suckten big time.
* 1 op 5 *

avatar van Stevo

Stevo

Geen topper. Het eerste uur is wat saai, daarna wordt hij wat beter. Ik vind het komische stuk van J.R. het beste stuk van de film. In ieder geval een slecht script, want aan de acteurs kan het hier niet aan liggen toch?

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Vond dit nog een goeie film.Mooi gespeeld.In begin was de film wel wat saai mar het verbeterd er wel.En einde was wel wat onvoorspelbaar vond ik.toch goed gedaan alles bij elkaar.

3.5sterren

avatar van RRT

RRT

Redelijk goede oorlogsfilm, met goede cast.

Film heeft redelijk goed tempo(toch 30 jr. oud).

Ondanks enkele wat ongeloofwaardige scenes, toch zeker de moeite waard.

avatar van lalaguna80

lalaguna80

Mooie film, met een zeer verrassend einde!! 3,5 *

Ik heb het boek ook...alleen nog niet gelezen. (maar ga ik zeker doen)

avatar van raymon

raymon

Best wel een goeie oorlogs film, had wel iets meer actie verwacht maar de actie die er was TOP! Goed verhaal en een goed einde maar je weet eigenlijk al hoe het zit als hij ......... vermoord. Goeie fim, moeite waard. een 3.5 tot 4.0

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Heerlijke ouderwetse oorlogsfilm. Het idee alleen al: duitsers die kunnen infiltreren op brits grondgebied. Zalige actie. Natuurlijk begint de zelfoppoffering van de duitsers cliché te geraken. Maar ik heb er van genoten.

Hm, ik had hier schijnbaar nog niet op gestemd.

Beetje jeugdsentiment, dit.

avatar van Leno

Leno

Redelijke oorlogsfilm met toch de nodige minputen. De storendste zijn de dialogen: die allemaal in het Engels zijn. Het storendste is dan nog wel dat iedereen een dom accent heeft, om aan te geven dat het geen Engelsman is. Allo Allo taferelen dus, alleen dan wel serieus bedoeld. Verder zijn alle personages brave helden; het had allemaal wel wat gedurfder gemogen.

Met name hierdoor, ook gezien de langdradigheid, wordt het nergens echt interessant.

Dat liefesplotje had trouwens ook wel achterwege gehouden mogen worden.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Inderdaad redelijke WOII film, maar nog lang geen klassieker! Daarvoor is het toch allemaal net niet spectaculair genoeg voor en de uiteindelijke clou ook iets te mager..

avatar van sju

sju

Leno schreef:

Precies, laat gewoon Duitsers Duitsers spelen en Duits spreken en Engelsen Engelsen. Verder steelt Michael Caine de show (maar lang niet zijn beste rol) en valt Donald Sutherland ook wel op in een niet heel bijzondere maar aardige oorlogsfilm.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Stomvervelende film. Ik heb geen enkel moment kunnen ontdekken dat ook maar enigszins de moeite waard was. Daarom niet afgezien en het laatste half uur gemist. 1*

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Goede oorlogsfilm met een uiterst mooi verhaal, hoe ze dat eiland binnensluipen is erg mooi gedaan!

Caine speelt goed en het vuurgevecht op het laatst is ook erg goed.

avatar van mgschutze

mgschutze

Als je nagaat dat de film al 30 jaar oud is, vind ik het zeker een voor toen een goede film. Hij is voor nu ook zeker de moeite van het kijken waard.

Echt een klassieke oorlogsfilm, waarin de duitsers nog engels praten een ongeloofelijk verhaal is bedacht.

Maar het sprak me toch wel aan

een 3,5*

avatar van Struan

Struan

Goede oorlogsfilm, die zeldzaam zijn maar snel beter worden.

Toegegeven, er zitten veel cliche's in en slechte dialogen. Maar deze Engelse film zorgt ervoor dat je met de Duitse para's meeleeft. Best gedurft, 30 jaar geleden.

Daarom 3,5

avatar van wesbrina

wesbrina

Ik vind dit best een goede film hoor !

Goed geacteerd, en het verhaal is best nog goed verzonnen vind ik .

Verder vind ik in het dorp een goede sfeer hangen

En op het einde had ik zoiets van "Het zal toch niet ? "

avatar van Baggerman

Baggerman

Struan schreef:

Inderdaad, een beetje een 'Das Boot'-effect. Wel een goede oorlogsfilm, zoals Sturges er wel meer heeft afgeleverd! Blijft vermakelijk!

avatar van gotti

Niet onaardig. Komt helaas een beetje moiezaam op gang, maar als het eenmaal loopt, loopt het ook wel lekker. Jammer van het Engels alleen; zoiets doet toch altijd iets af aan het geheel. De cast is er niet minder om overigens...

avatar van _Lennard_

_Lennard_

Heerlijke film.

Het is me inderdaad opgevallen dat de Duitsers half Engels / half Duits spreken ("jawohl" etc.), dat is nogal storend, laat ze gewoon 100 % duits spreken.

Een ander minpuntje is dat ze aan het begin van de film niet erg discreet zijn met het plan om Churchill te ontvoeren: Bij de boot waar Stein op staat, staan ook een aantal 'toekijkers', toch wordt hardop het plan omschreven.

Twee pluspunten zijn de goede camerastandpunten (je ziet hier en daar wel schaduwen van de camera's en crewleden, maar dat mag de pret niet drukken) en de goede gevechtssimulatie voor die tijd.

Al-met-al geef ik de film 4 sterren.

avatar van Dk2008

Dk2008

Goede film en sterke contrast na het gedoe met het waterrad.

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

Wat een rare film met een goede kant.

De film slaat nergens op, is nooit gebeurd maar tog is die leuk.

Waarom zou ik niet weten, het blijft spannend in de film misschien ligt het daaraan.

Omdat het nauw weer niet een top film is krijgt hij tog 2.5 sterren!

avatar van dacate

dacate

Het eerste uur was een saai stuk,, alleen maar praten,, daarna werd het wel leuker en kwam er ook wel wat meer actie in. Wel opzich een moeilijke film,, ik snapte het eigenlijk niet,, waarom zouden duitsers met elkaar in duitsland engels gaan praten??

avatar van dionj

dionj

dacate schreef:

Zoals hier al aangegeven was het eerste stuk veel gepraat, maar er is helaas geen enkele dreiging of spanning of iets dergelijks. Ook merk je niet de wanhoop van de duitsers, want dit speelt zich af bijna aan het einde van de oorlog. Donald Pleasence zet een humoristische Himmler neer, iets wat niet erg geloofwaardig is.

Naarmate de film vordert wordt het steeds beter.

De film is heel apart en komt over of het allemaal maar zomaar is gefilmd.

Ook is het verhaal niet bijster geloofwaardig. En er zit een hele beklemmende sfeer die men ook bij The Great Escape zag.

Positieve kanten: Een heel bekende en sterke cast die erg goed acteren in deze film. Er zitten toch enkele sterke scénes in. De film is aardig maar niet goed genoeg.

Verwacht echter geen avontuurlijke, actierijke of emotionele oorlogsfilm.

avatar van The Oceanic Six

Aardige maar zeker niet briljante topper. Het verhaal was sterk, de uitwerking op sommige momenten zeker niet. Het kwam wat te geforceerd en flauw over soms. Maar ik heb me er zeker mee vermaakt.

avatar van DIE Jeroen

DIE Jeroen

Wat een barslechte film!

Hoe ongeloofwaardig dat die ene onder zijn kleren nog es een duits uniform zou dragen!

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Nog maar es bekeken. Blijf ik al bij al toch een van de betere oorlogfilms vinden. Lekker ouderwets maar toch verveelt ie niet.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Eerst vond ik deze film verschrikkelijk. De film een tijd geleden voor de 3e keer gekeken en hij is in een woord: FANTASTISCH!

Het is niet de beste oorlogsfilms maar het heeft alles wat een oorlogsfilm nodig heeft:

Origineel verhaal

Goede acteerprestaties

Héél veel actie

Uniformen

Realiteit (past niet precies maar heeft het toch wel).

Super film, heb er van genoten!