Don't Go in the Woods (1981)
Genre: Horror
Alternatieve titel: Don't Go in the Woods... Alone!
Geregisseerd door: James Bryan
Met onder meer: Jack McClelland en Mary Gail Artz
Plot Don't Go in the Woods
"Everyone has nightmares about the ugliest way to die."
Vier vrienden trekken samen de bossen in om een weekendje te kamperen. Helaas blijkt er een moordenaar in de bossen rond te dwalen die het heeft gemunt op jonge kampeerders. Een aantal mensen waarschuwen het viertal om weer naar huis te gaan, maar de vrienden zijn vastbesloten om hun vakantie door niemand te laten vergallen.
Peter
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Slecht, maar wel vermakelijk. En die making-of op de DVD is erg leuk. 2*
Patat
Schaamteloze, amateuristische slashermovie die duidelijk wou inpikken op het succes van de veel betere "Friday the 13th"-films en "The Burning" die net voor deze release verschenen.
Een aantal jongeren dwalen doelloos rond in een berglandschap vol bossen en worden achterna gezeten door één of ander oermens die zonder enig motief elk levend wezen afslacht. Meer dan tien anonieme personages ondergaan hun noodlot, maar aangezien zij elk nog geen minuut screentime hebben voor hun dood kan je het eigenlijk niets schelen. Van enige karakterontwikkeling is er geen sprake. Evenmin van enige sfeer of creatieve ideeën.
Een zeer slechte slasher die vooral bekend is dankzij zijn "video nasty" status.
niethie
Op het eerste gezicht gewoon erg slecht.
Ontzettent slechte acteerprestaties, in het begin is de film gewoon niet te volgen, had dan ook het idee dat er flink in geknipt was (er komen een paar mensen in beeld, die naar een minuut al weer werden vermoord). Na een slechte eerste drie kwartier wordt de film wat leuker, en word het allemaal wat bloederiger. De moordenaar in de film ziet er echt erg belachelijk maar vooral erg lachwekkend uit, en dan heb ik het nog niet gehad over het geluid wat ie maakte. Voor de rest vond ik het einde dan wel wat verontrustender dan bij een hoop andere van dit soort filmpjes,
het kleine meisje wiens moeder was vermoord, en niet werd gevonden door de politie en in het laatste shot op de grond zat met een bijl te spelen, dit is misschien ook wat er is gebeurd met de moordenaar. Maar ik ga er waarschijnlijk weer veels te diep op in.
BwuceLi
Don't Go in the Woods 0,5/5
"Deliverance" door retards was mijn eerste indruk. Spijtig genoeg waren mijn volgende indrukken niet ver van dat sentiment verwijderd.
Terecht door "Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film" als een dieptpunt in het genre aangehaald.
Hoe deze film ooit het label "video nasty" heeft gekregen is mij een raadsel.
Bijna zo slecht als "The Last Slumber Party" en het bewijs dat de slasher film rond 1982 reeds helemaal op de terugweg was.
horrorjp
niet een hele supper film maar zeker wel de moeite waard om te gaan kijken vind
Die Hard,Willis
niet een hele supper film maar zeker wel de moeite waard om te gaan kijken vind
Inderdaad,als je van horror houdt is deze film heel erg vermakelijk maar niet meer dan dat.
De trommels worden na een tijdje irritant net zoals soms het gegil.
Het acteerwerk is niet al te best.
Maar wat verwacht je van een Low/No budget horrorfilm.
Die Hard,Willis
Ik verlaag hem toch een beetje,want 3,5* is toch wel erg hoog voor zo een redelijk slechte film..
mikey
Waanzinngige film! Het stomme (maar ook wel grappig) is dat je constant weer nieuwe slachtoffers krijgt voorgeschoteld die helemaal niets met het verhaal te maken hebben. let op de man in de rolstoel. Wel mooi is het kleurcontrast groen/rood. De filmbeelden waren in cannibal Italian style. mensen worden niet opgegeten hoor daarvoor is deze film teveel geinspireerd op The hills have eyes, maar ook door jaws!! Hoorde ik in de bijgevoegde docu. Hoezo Jaws? Nou onder het wateroppervlakte zie niets, en zo'n ervaring schijn je ook te hebben als je in het bos gaat wandelen.
De bodycount is prima in orde. Een groot probleem (trouwens) is de totale ongeloofwaardigheid van bijna alle karakters. En dat geldt ook voor de gebeurtenissen. Verder heb je ook geen idee waar zich het allemaal af moet spelen, waar de mensjes zich begeven, waar ze naar toegaan, hoe ze ergens komen, waarom ze iets vinden, etc.. maar dat heb je meestal met dit soort films. Nou ja, leuk.
Biglia
heerlijk toch
voor de liefhebbers!
Boeikens
Dikke prul.
Zelfs voor een B-movie extreem amateuristisch.
Totaal talentvrije acteurs, helemaal geen verhaal, veel slachtoffers maar fantasieloze en gorevrije moorden.
Die 80 minuten duurden tergend lang.
Vascago
Goeiedag wat een film
Superslechte slasher. Dramatisch acteerwerk en een soundtrack om van te huilen. Bij vlagen toch nog een glimlach op mijn gezicht omdat er een paar zulke slechte of wazige dingen gebeurden dat ik er niets anders bij kon doen dan glimlachen. Zoals dat gedoe met die gast in de rolstoel. Totaal niets met de rest van de film te maken. Geniaal slecht. Mja 1.5 ster voor die glimlach dan.
mayhemblik
Zo tenenkrommend slecht dat ik er in beide voeten kramp van kreeg.
Weet trouwens iemand of de briljante film muziek ooit op plaat is uitgebracht en zo ja waar ik die kan krijgen?
kirk douglas
niet te geloven zo een bagger hoe kan zoiets ooit uitgebracht zijn.
mayhemblik
Ik raad de ''acteurs'' van deze film aan om toch asjeblieft alleen de bossen in te gaan, hoe eerder hoe beter!!
Drs. DAJA
Toen in 1980 Friday the 13th een enorm succes werd kwam er een stormvloed aan campslashers die (vaak met een laag budget) dachten dat succes wel fijntjes over te kunnen doen. Dit leverde films op zoals Just Before Dawn en The Burning die haar trendsetter absoluut voorbijgingen aan kwaliteit en films die nog niet hoestend in de schaduw mochten staan zoals Don’t Go in the Woods. Want deze film is een amateuristisch bralwerkje. Wat doen in vredesnaam al die mensen, gezinnen en zelfs moeders met kinderen in dat bizar wilde stukje natuur? Vooral bijzonder omdat we het idee dienen te krijgen dat onze drie tieners ver van de beschaafde wereld zijn… Het is maar een bijzaak in dit niet kloppende zooitje waarin iemand eenzelfde getooneerde gil onafgebroken kan voortzetten vanaf het moment dat ze bang is voor een moordenaar buiten tot het moment dat ze in een brandende wagen de berg af wordt gedonderd. Don’t Go in the Woods is een aaneenschakeling van ongeloofwaardigheden en kun je moeilijk hoger waarderen dan een sympathiek initiatief.
movie acteurs
Everyone has nightmares about the ugliest way to die.
Deze film krijgt van mij net een 2,5. Voor de rest was dit een verschrikkelijke slasher film.
De muziek was werkelijk verschrikkelijk en irritant. De effects waren ook om te janken. En opeens kwamen er ook nog andere personages die niets toevoegden.
Wat je ook wel merkt bij die jaren 70/80 slashers is dat er soms een paar mooie dames in zitten, maar hier zaten een paar lelijke vrouwen.
Krijgt nog een 2,5 omdat ik dit weer moet herzien. Ik denk niet dat deze score na herziening blijft.
bladonis
Haha! Geweldig genoten van deze slasher! Wat je voor een appel en een ei al niet in mekaar kan draaien!!
Vier jonge kampeerders trekken de bossen (eigenlijk zijn het 'bergen', maar kniesoor..) in voor een rustig weekendje backpacken. Hun pleziertochtje wordt ruw verstoord als een machete zwaaiende, 'speren' gooiende maniak aan een bloeddoorweekte strooptocht begint, alles en iedereen doormidden hakkend die het ook maar dúrft een voet in het bos te zetten!!
Niemand acteert goed in deze film, maar dat betekent óók dat niemand er écht bovenuit steekt! Maar toch, het wérkt in zijn knulligheid! De goede bedoelingen druipen ervan af!
En dan de 'actie'! Sommige bloedscenes zijn op zich nog best wel grappig gedaan. De effecten, zijn -als je bedenkt dat ze blijkbaar nog geen geld hadden om zelfs maar één acteur van te betalen!- nog best aardig uitgevoerd. De papiermaché hoofden zien er toch lekker ranzig uit? Jammer genoeg ziet de 'Big Bad' er niet uit, en lijkt meer op een dronken zwerver dan op een 'machete zwaaiende maniak'.
MAAR dat mag 'm de pret niet drukken! De kills zijn zóóóó grappig! het camper-stelletje dat wordt afgeslacht. Het dametje blíjft maar zeuren, zeiken en gillen, terwijl vriendlief -buiten beeld- vakkundig wordt gefileerd! Dán wordt de camper belaagd, waarna die pardoes de afgrond wordt ingeduwd! De vogelspotter! De rolstoeler! Het oudere natuurgenietend echtpaar! Het in vliegende vaart onthoofde rolschaatsmeisje!
Uitschieters zijn:
-Ingrid die, terwijl d'r vriendje de puntige stokken/'speren' van de Maniak moeiteloos ontwijkt, blíjft uitroepen 'Peter! Peter! Peter! Peter! Peter! Peter!' BrilJANTE dialogen! De speren die op hun worden afgegooid zijn zó grappig!
-Het mooiste is echter de dikste en vetste redneck sheriff sinds Buford T. Justice! Hoe hij op z'n dooie akkertje door de bossen drentelt, en tóch altijd éérder op de plaats delict aankomt dan zijn véél fitter uitziende hulpies! Echt, hoe hij de hindernissen neemt en door de stroompjes heenwaadt, als een hinde met extreem overgewicht! Niets krijgt hem van z'n pad af! Een -letterlijk- rots van onverzettelijkheid tussen de hysterische bende van zijn posse!
De dames zijn misschien NIET supermodel-mooi, máár dat maakt ze óók wel weer realistischer dan het gros van de America's Zoveelste Super Model- 24 in een dozijn wannabe's/'actrices' waar ze tegenwoordig blikken van opentrekken. Persoonlijk houd ik wel van die strakke lijfjes en die kortgekapte koppies! Alleen al voor deze 'dikke vinger tegen de Hollywood Plastic Fantastic en Botox-Maffia' verdient deze film een dikke kortgeknipte pluim!
Voor Ingrid en de gaafste volvette redneck sheriff 4 in het bos verstopte sterren! Ga ze maar zoeken!!
Le Edzel
Echt, werkelijk zo dramatisch dat ik heel de film zo'n beetje in een deuk lag.
De acteerprestaties opzich; nou het is niet eens een prestatie, willekeurige mensen van de straat geplukt en verteld 'doe maar zo hysterisch en zo debiel mogelijk'.
De killer himself; wat een figuur haha. Een kruising tussen een Viking, een bosjesman, een orang oetan, een zwerver en iemand met het syndrome van down. Misschien wel de slechte, maar tevens lachwekkendste killer ooit. Belachelijk figuur haha.
Verder; om de haverklap komen er ook opeens vreemde personen even voorbij in de film die vervolgens een speer naar zich toe krijgt geworpen o.i.d. door de viking.
De dikke agent was het enige 'positieve' nog aan deze film met zijn 'het zal allemaal wel'-uitstraling en zijn relaxedheid haha.
Ik had 'm slecht verwacht, maar werkelijk zoiets uitbrengen.. hoe halen ze het in hun hoofd. Ik zou, samen met wat vrienden en zonder budget nog beter werk afleveren.
Ondanks alles, heb ik me toch vermaakt. Juist doordat het zo absurd slecht was. Vandaar toch 1,5*. Dit is slechts vanwege de amusementswaarde en het lachwekkende. Verder verdient deze film niet meer dan een 0,5 - 1,0.
Mac Hammer Fan
Abominabel griezelgedrocht van de onderste plank met een verschrikkelijk slecht scenario (zonder de minste karaktertyperingen), lullige amateuristische vertolkingen en stuntelige speciale effecten. De muziek is in bepaalde passages bewust irritant, zo gezegd om de spanning erin te houden, een spanning die je zelfs met een vergrootglas niet kunt aantreffen.
Vergeet "So bad it is good". Deze is "So bad it is.... extremely bad."
Le Edzel
Nu ik de film nog eens door mijn hoofd heb laten gaan, en terug denk aan het zien van dit 'iets' wat een film moet zijn, heb ik mijn stem met een half punt verlaagd.
Man, man, man en dan te bedenken dat ik er €10,- (!!!!!) voor heb betaald.
yeyo
Man, man, man en dan te bedenken dat ik er €10,- (!!!!!) voor heb betaald.
Pijnlijk.
superhenkie
Alleen voor liefhebbers van extreem slechte horror films.
1 ster
the prowler
Zeer amateuristische slasher die al meteen zeer pover begint met enkele montagefouten in de 1ste 2 killscenes. Ook hebben we hier te maken met een stel derderangs acteurs die ons verwennen met compleet foute dialogen en zeer slechte acteerprestaties. Het eerste deel van de film is om snel te vergeten. Halverwege de film wanneer die Peter terug naar dat bos trekt om het overgebleven meisje te zoeken wordt de film iets beter. Zeker wanneer die dikke vette sherif zich er mee komt moeien. De film heeft een aardig hoge bodycount maar het spijtige is dat de meeste kills niet echt duidelijk in beeld gebracht zijn. Pluspunt zijn de extra's op het dvd'tje, die misschien nog leuker zijn dan film. 2,5* ster omdat hij zo lekker 'fout' is.
Vascago
Herzien en halve ster erbij op. Gelukkig genoeg drank erbij gedronken want nu vond ik het hilarisch.
bladonis
^--^ wist ik toch! Zie je nou wel, Bladonis heeft ALTIJD gelijk! Hij kríjgt 't bijna nooit. Maar hij hééft t heus wel 's...
Blik op nul, verstand op oneindig, en gáán met die pisang ambon! Of gewoon beginnen met bier, en dan je weg door het alfabet heenwerken - ook leuk.
Lekker licht verteerbaar wegkijkfilmpie toch? Ingrid is lachen. de vetste, redneckste sheriff OOIT is hi-LA-RISCH! En die moordende kruising tussen Bear Grylls en Catweazle is toch ook ok? Idd, helemaal als je begonnen bent met bier, en nu ongeveer bij de ouzo bent aanbeland

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film
Documentaire, 2006