• 9.373.705 stemmen

The Truth about Jane (2000)

Geregisseerd door: Lee Rose

Met onder meer: Ellen Muth, Stockard Channing en RuPaul

Plot The Truth about Jane

Jane is 15 jaar oud en zit op school. Ze komt er achter dat ze lesbisch is en wordt verliefd op Taylor. Haar omgeving reageert heel afstandelijk. Haar klasgenoten hebben er moeite mee om haar als een normaal meisje te behandelen en haar moeder ontkent Jane's geaardheid gewoon en gaat er vanuit dat het tijdelijk is en vanzelf overgaat.

avatar van U-96

U-96

• 2066 stemmen

Dit lijkt op een extreem matige el-cheapo namaakversie a la Fucking Åmal. Het akteerwerk is ronduit slecht, en vooral de personages zijn érg matig in beeld gezet.

De ouders van Jane waren echt vreselijk! Dat Jane bekende dat ze lebisch is, vingen zij net op alsof ze bekende dat ze elke dag bejaarden in elkaar slaat ofzo. Wat een ouders zeg! Pffff....
Die moeder al helemaal: "Ze moet een man krijgen, ze moet kinderen krijgen. Ze hoort nu een vriendje te hebben." Gatverdamme, alsof iedereen maar dezelfde 'richting' moet kiezen. Slaat echt helemaal nergens op. Ik bedoel, wat is er mis mee als je dochter lesbisch is, en niet met 'de rest' meegaat ??

Vooral het einde was vreselijk, met dat PFLAG. Zo ontzettend overdreven!

Maar zoals ik de film in het algemeen bekijk; het verveelde geen moment, er zaten interessante scenes in, en het was gewoon een vermakelijke film. Een film hoeft (voor mij) niet altijd kwalitatief 'goed' te zijn om vermakelijk op mij over te komen.

*2.0* Slecht akteerwerk en erg matig uitgewerkte personages. Toch komt 't niet in de buurt van bagger.

avatar van Ayano

Ayano

interessant hoe die lerares engels die toevallig ook lesbisch was steeds weer uit het niets kwam opduiken om haar over haar jeugdervaringen te vertellen, als jane zich rot voelde:P beetje vaag. Verder vond ik het thema enzo wel boeiend, maar een beetje overdreven allemaal.

avatar van italian

italian

U-96 schreef:

De film wil juist laten zien dat lesbisch zijn nog niet door iedereen geaccepteerd wordt ! Integendeel zelfs!
zou je moeder dan de eerste keer wanneer je het vertelt vriendelijk antwoorden" Volg je eigen hart maar, jongen."

ik heb deze film op school gezien, in stukken, maar ik heb hem toch gezien
alles wordt volgens mij realistisch in beeld gebracht al kan het is soms wat overdreven en toevallig zijn maar dat is om de kijker toch te kunnen boeien. zonder janes uitspattingen en liefdesscenes zou het best saai zijn...
acteerwerk niet denderend maar zeker niet slecht.

avatar van filmcollector

filmcollector

Ik vond de film goed, heb mij er zeker niet bij verveeld en gewacht op de reclameblokken om een dringend plasje te doen.

Het filmeinde was min of meer voorspelbaar maar het totaal weerspiegeld wel hetgene een jongere moet meemaken als zij of hij ontdekt dat zij "anders" zijn.

Vooral de reactie van de moeder was onbegrijpelijk, bij een ander mag het wel (haar vriend de homo) maar niet bij haar.

Moeder denkt enkel aan zichzelf en haar "dromen" voor haar dochter. Als ze met haar neus op de feiten word gedrukt dat ze op die manier haar dochter totaal zal verliezen bind ze in. Over de gehele lijn egoistisch en totaal eigenbelang.

De vader doorgaat die gehele hetse en ik had de indruk dat hij er totaal niet zo zwaar aan tilde. Hij was meer ontevreden over het feit dat zijn dochter laat uitging wat hij voor een jong meisje toch niet zo denderend vond.

Over "acteerprestaties" laat ik mij niet uit, ik vond het lesbische meisje Jane echter wel héél goed. De manier waarop ze gezichtsuitdrukkingen gebruikte (vooral het gebruik van haar ogen!) vond ik dikwijls subliem.

Ik heb van de film genoten, vond hem min of meer realistisch en geef toch 4,5

avatar van Theatertje

Theatertje

Film die ik gezien heb, maar meteen weer vergeten (diezelfde nacht nog wel). Blijkbaar heeft de film geen indruk achtergelaten bij mij. Daaruit kan ik enkel concluderen dat deze film niet de moeite, noch de tijd van het kijken waard is.

avatar van BlueSword

BlueSword

mooie film! de film raakte mij dus wel en ik vind het erg goed in beeld gebracht, natuurlijk ziet het er wel beetje goedkoop uit allemaal maar daar had ik totaal geen last van, erg realistisch en zielig, acteerwerk was ook wel minder, zoals die ouders maar ellen muth deed het helemaal niet slecht en kwam bij mij goed over.

3.5* (ligt dicht bij een 4.0*)

avatar van Mescaline

Mescaline

Ben allang op zoek naar the truth about jane drama film van 2000..

Weet iemand waar ikdeze film kan kopen..?

avatar van Paøsk Inaüke

Paøsk Inaüke

Leuk en ontroerend, maar niet bijzonder. Vanwege jammer einde toch een 2* in plaats van 2,5*