• 9.371.645 stemmen

Geregisseerd door: Jaime Rosales

Met onder meer: Àlex Brendemühl, Àgata Roca en María Antonia Martínez

Gesproken taal: Spaans

Plot Las Horas del Día

Abel is de eigenaar van een boutique in een van de voorsteden van Barcelona. We volgen hem in zijn normale dagelijkse activiteiten. Het lijkt het portret van een normale man. Niets is minder waar. Abel vermoordt brutaal willekeurige onbekenden. Las Horas del Día toont het portret van een man voor wie er geen verschil is tussen een moord en een avondje stappen.

Te zien op IFFR!

avatar van Kenshin

Kenshin

Een aantal leuke dialogen en die realistische wurgscene's waren ook wel aardig, voor de rest een ontzettend saaie film.

avatar van titan

titan

Zware tegenvaller. Door een ernstig gebrek aan plotontwikkeling en spanning wordt het al heel gauw erg saai. 1,5*

avatar van tovenaar

tovenaar

Damn! Saaaaaiiihaaaaaaaiiiii . Bleh, wat een saaie klote-film. Zo leeg als de pest... stoegh.

avatar van Mik

Mik

Het afgelopen half jaar heb ik op school een aantal spaanse lessen gehad. 0 tot 20 tellen, de dagen van de week enz.. je kent het wel.

Deze film is zo enorm leeg, de dialogen gaan zo enorm nergens over en zijn zo simpel dat ik het met mijn ultiem gebrekkige spaans zelfs volledig kon volgen (leuk om een beetje te oefenen maar dit zegt dus veel over de inhoud van deze dialogen en dus de inhoud van de film). Dit alles was dus niet bevorderend voor het cijfer dat ik aan deze film ga geven.

1 ster. Want helaas bestaan er nog veel slechtere films!

avatar van Goodfella

Goodfella

Helemaal eens met het bovenstaande. Ik begrijp niet waarom dit is gemaakt. Mooi pleidooi voor de zinloosheid van het bestaan, dat het een kutfilm oplevert moet je dan maar voor lief nemen.

avatar van electic

electic

Een drol van een film. Niet meer en niet minder. Het eindigt met hetzelfde shot als dat het begint. En in de tussentijd gebeurt er bijzonder weinig. Eigenlijk zo weinig dat je je op het eind afvraagt waar de tussenliggende scenes in godsnaam voor nodig waren.

avatar van grijp79

grijp79

Hmm, ik verbaas me toch wel een beetje over het kortzichtige commentaar op deze film. Het is inderdaad geen traditionele Hollywood film over een seriemoordenaar, daarvoor kun je beter naar Seven, Copycat of Hannibal kijken.

De leegte in de film geeft de leegte weer van het dagelijks leven van de hoofdpersoon. Ik vind dat effectief gedaan. Naar mijn inschatting is dit een veel realistischere weergave van hoe het leven van een moordenaar er uit kan zien.

Zeker geen meesterwerk, maar een drol van een film vind ik te makkelijk. 3,5 sterren

avatar van Lexi

Lexi

Heel vreemd dat deze saaie film uit 2003 plotseling, anno 2008, verhuurd kan worden als dagfilm van 4,50 EUR. De achterkant van het doosje zet je compleet op het verkeerde been. Hoofdpersoon Abel is helemaal niet aardig tegen de zeer weinige klanten die hij heeft, althans, niet in de versie van de film die ik net zag. Hij is tegen niemand aardig. Het is een dooie pier en een eikel. Net zo goed laat hij op geen enkele manier merken dat hij zijn 'vriendinnetje verafgoodt'. Maar het ergste was de omschrijving: "En dan blijkt dat hij heel goed is in moorden - maar niet zo secuur in het verwijderen van zijn sporen". Dat beloofde wat!

Nou, ik weet niet wie dit heeft mogen schrijven, maar die persoon heeft zeker nooit de film gezien en waarschijnlijk de Spaanse persmap in handen gehad zonder vertaling en zonder ooit Spaanse les te hebben gehad. Maar wel een goede marketingopleiding...

avatar van 3525chrisd

3525chrisd

Ik sluit me volledig aan bij grijp79: de leegte, emotieloosheid en totaal gebrek aan empatisch vermogen zijn heel goed weergegeven. Leerzaam...

3 en 0,5 erbij om de film op te waarderen.

verschrikkelijke saaie film......slecht eind......tijdverspilling

avatar van dimi303

dimi303

We zijn wel wat gewoon maar hier heb ik mij toch door moeten worstelen. Een lege huls die misschien het troosteloze bestaan van het hoofdpersonage weergeeft. Het lijkt wel of hij het op zijn heupen krijgt door de dagelijkse gesprekken die hij voert waardoor hij stoom moet afblazen door te moorden. Wat ik trouwens echt heel flauw uitgevoerd vond. Had toch iets anders in gedachten maar zeker geen Hollywood film.