• 9.371.747 stemmen

Genre: Komedie / Thriller

Geregisseerd door: Allan Arkush en Joe Dante

Met onder meer: Candice Rialson, Mary Woronov en Rita George

Plot Hollywood Boulevard

"The street where starlets are made!"

Een gierige filmproducent is voortdurend op zoek naar nieuw talent voor zijn slechte b-films. Hij opent een castingbureau zodat hij de hele dag de mooiste vrouwen van Amerika over de vloer krijgt die er bovendien alles voor overhebben om een ster te worden.

Candy Wednesday / Candy Hope

Eric Von Leppe

Duke Mantee

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Erg leuke Hollywoodsatire over het maken van exploitation films. De film heeft een enorme vaart en staat geen seconde stil. Niets wordt au serieux genomen hierin en daardoor is het een enorm leuke zit.

avatar van yeyo

yeyo

Iemand maakte een weddenschap met Roger Corman dat hij geen feature length film zou kunnen maken voor 60 000 dollar. Deze gaf het budget aan twee van zijn vaste editors (Dante en Arkush) en lanceerde zo meteen hun carrière.

Het low budget gehalte spat er alleszins vanaf. Zeker iemand die wat bekend is met het genre zal enorm veel stock footage en rekwisieten (Frankenstein's kar van Death Race 2000!) herkennen. Dat kan echter de pret niet drukken, want Hollywood Boulevard is een enorm vermakelijke satire die de draak steekt met werkelijk elk aspect van de drive-in cinema. Al is het enorm aangedikt en over-the-top, toch lijkt er een kern van waarheid in te zitten. Erg inventief van Dante en Arkush om zo vroeg al een zelf-reflexieve film over het genre te maken.

avatar van Mescaline

Mescaline

Lekkere vage humor en een plot die eigenlijk helemaal nergens heen gaat!
Grappige actie scenes en zelfs nog wat blood and guts
Vermakelijk spul zonder twijfel! Het helpt als je de film niet geheel nuchter ziet.

Ik twijfel tussen 3 en 3,5, maar vooruit laat ik het voordeel van die twijfel geven.
3,5 dus!