• 9.372.934 stemmen

Geregisseerd door: Hideo Gosha

Met onder meer: Kanako Higuchi, Tatsuya Nakadai en Masahiro Motoki

Gesproken taal: Japans

Plot Kagerô

Orin is, net zoals haar voor haar ogen vermoorde vader was, gokker van beroep. Ze reist naar Kumamoto op het eiland Kyushu om mee te doen aan een prestigieus gok-toernooi waarmee ze een gebouw terug kan winnen dat eigenlijk aan haar pleegfamilie toebehoort. Eenmaal aangekomen wordt ze op vijandige manier benaderd door Tsunejiro, één van haar gevaarlijkste tegenstanders. Tsunejiro herkent Orin, en bekent enkele dagen later dat hij degene is die haar vader heeft vermoord.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Als de voortekenen en -aankondigingen niet bedriegen verschijnt deze Gosha film ook nog dit jaar bij FilmFreak/Koinobori. Aangezien hier de Panorama hoes prijkt op de site, zal dat ook wel een 1-op-1 transfer worden zoals ook met Three Outlaw Samurai gebeurde. Zo wordt dit goede nieuws gelijk teniet gedaan met een domper(tje). Zie ook Tracked

avatar van Peake

Peake

Prima transfer van FilmFreak/Koinobori. De film is minder rauw en broeierig dan Gosha's oudere werk maar draagt stilistisch duidelijk zijn stempel met mooie vertolkingen van Higuchi en Gosha's huisacteur Nakadai en een onverwacht spectaculaire finale.

avatar van BBarbie

BBarbie

De charmante Kanako Higuchi is in mijn ogen miscast als de professionele kaartspeler, die zich in yakuza-kringen begeeft om het onrecht dat haar stiefbroer is aangedaan recht te zetten en en passant de moord op haar vader te wreken.

Nog afgezien van het feit dat ik het kaartspelletje niet heb kunnen doorgronden, een matige film in vergelijking met de andere werken van regisseur Hideo Gosha, die ik gezien heb. Hij probeert dat enigszins goed te maken door een gewelddadig einde aan het verhaal te breien, maar dat past voor geen meter bij de rest van de film en komt de geloofwaardigheid van de film niet ten goede.

De lesbische seksscène in het begin heeft geen enkele relatie met het verhaal en lijkt enkel bedoeld om de box office te spekken.

avatar van Flavio

Flavio

Ik kan Gosha zeer waarderen, maar heb tot nu toe alleen jaren 60 werk van hem gezien, en een film uit begin jaren 70. Dit is wel een paar treetjes lager op de filmladder. Nog wel enigszins vermakelijk, maar zelfs dat niet bijzonder. Eigenlijk toch wel erg matig, ook Nakadai kan de boel niet redden.

Mijn nieuwsgierigheid naar later werk van Gosha is er niet groter op geworden.