• 9.370.360 stemmen

Vivre pour Survivre (1984)

Misdaad / Actie | 84 minuten

Genre: Misdaad / Actie

Alternatieve titel: White Fire

Oorsprong: Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Turkije

Geregisseerd door: Jean-Marie Pallardy

Met onder meer: Fred Williamson, Robert Ginty en Belinda Mayne

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot Vivre pour Survivre

"Extermination is the reward for the World's richest prize."

Bo en Ingrid overleven de moordaanslag op hun familie. Eenmaal volwassen werken ze in een diamantmijn en stelen een grote diamant. Ze krijgen het vervolgens aan de stok met criminelen die ook op de diamant uit zijn.

avatar van Waku

Waku

Heel voorspelbaar verhaaltje.

Williamson acteert nog enigzins op niveau.

Ginty valt echt door de mand.

Slap geheel.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Vroeger op VHS gezien maar weet niet meer of wij hem nog hebben. Ik weet wel dat de soundtrack aardig was. Het verhaal is zwak en simpel. Krijgt een 1,5.

avatar van stephan73

stephan73

Wat een heerlijke, bij tijd en wijle enorm botte, jaren '80 film. Precies trashy genoeg, voor mij, om hier voluit van te genieten. Ik snap de kritieken dan ook niet helemaal. Vooral omdat je hier te maken hebt met een stukje eurotrash om U tegen te zeggen.
Keihard geweld (bloedige kettingzaag gevechten, doorgesnede kelen en een man wiens kruis met een circelzaag wordt bewerkt), genoeg bloot en enorm foute momenten.

Robert Ginty heeft wel eens beter acteerwerk laten zien, maar hij past perfect in dit soort rommel. Ook Fred Williamson is weer een genot om naar te kijken.

Komt uit op Arrow

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Wow! De (shitty kwaliteit) trailer op youtube belooft wat zeg

• 11920 berichten

White Fire is een classic uit de vhs periode midden jaren 80. Althans de trailer en de cover waren veel belovend. Het was de tijd van The Toxic Avenger, Cut and Run en andere exploitatie films die het leven kleur gaven. Helaas bleek de film zelf toe enorm tegen te vallen. Alle hoogtepunten waren al in de trailer de revue gepasseerd en Robert Ginty vind ik een van e meest charismaloze acteurs die ik ken. Een soort Chuck Norris zonder zwarte band, maar met een hazenlip. Een zware onvoldoende kende ik de film toe.

Enfin, ik werd dus ook niet erg enthousiast van de aankondiging van Arrow dat ze deze op blu ray zouden uitbrengen. Anderen bleken dat wel, dus ik dacht: ach, laten we het eens in de herkansing gooien als ik m een keertje in de uitverkoop aan kan schaffen. En zo geschiedde.

Ik moet zeggen, het blijft een slechte film, maar ik heb me er wel meer mee vermaakt. Het kan natuurlijk ook het verwachtingspatroon zijn.

Maar goed, de idioot slechte openingsscene bevat wel een vlammenwerper en daarmee scoor je toch punten bij mij. Verder een idioot plotje, wat onfunctioneel bloot en behoorlijk wat hak en schietwerk. Met steeds wat geforceerde aandacht voor wat gore. Zou heb ik me mede dankzij Fred Williamson en wat exotische locaties best vermaakt.

3* maar geen hoogvlieger.

avatar van Vascago

Vascago

Middelmatig filmpje met slecht acteerwerk, maar af en toe wel leuke actie stukken.

Heb de film trouwens op YouTube bekeken en daar duurt ie 101 minuten ipv 84. Dus ergens klopt er iets niet.

Herzien

Het blijft een armetierige dubieuze actiefilm waarin Ginty zoals altijd uitermate sullig overkomt. Dat hij verliefd is op z’n zus maakt m nog bedenkelijker.

Maar ergens is het ook vermakelijk.misschien wel omdat het allemaal zo slecht is en het tempo er wel inzit.

3,5