• 9.378.415 stemmen

Met onder meer: Steven Seagal, William Forsythe en Gina Gershon

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Releasedatum: 25 oktober 1991

Plot Out for Justice

"He's a cop. It's a dirty job... but somebody's got to take out the garbage."

Agent Gino Felino wil net een partijtje honkbal gaan spelen met zijn zoon Tony als hij een telefoontje krijgt: zijn beste vriend Bobby Lupo is neergeschoten door Richie Madano, Gino en Bobby's vijand sinds ze kind waren. Terwijl Gino probeert om Madano op te zoeken, ontdekt hij het motief achter de moord.

avatar van IronHide

IronHide

Vind dit nog steeds een van de vetste filmcovers. Misschien wel een leuke voor in de hal. Leuke binnenkomer.

yeyo

Steven Seagal is één van de meest bekritiseerde acteurs aller tijden en meestal vind ik dat een tikkeltje buiten proportie. Al moet ik grif toegeven, na een lange tijd niets meer van de beste man gezien te hebben, slaagt hij er niet bepaald in om me te overtuigen. Hij heeft in deze film nogal rare streetwise / John Travolta maniertjes die geforceerd overkomen. Sterker nog, hij kan zelfs niet overtuigend lopen. Toch is zijn acteerwerk in alle knulligheid best sympathiek te noemen en zijn personage is ook leuk geschreven. Paar goeie one-liners en schitterend hoe hij telkens als een klein kind tekeer gaat (scène in de bar, scène in de club..). Het is alleszins een betere actieheld dan Chuck Norris.

Verder een degelijke actiefilm met een goed tempo en een overdreven sadistische bad guy. De setting wordt ook verrast goed gebruikt, ik ben altijd wel te vinden voor films die de groezeligheid van Brooklyn e.d. weergeven.

avatar van Quentin

Quentin

Zonet dronken gezien op vt4, wat een genot deze prent! Voor dat vreselijk voorspelbare einde met het hondje.

mikey

Belachelijke lage score van me.. straks nagaan of hij echt zo slecht was!

avatar van casualjaantje

casualjaantje

Goed uitgevoerd verhaal. Soms kwamen de vechtscènes engiszins ongeloofwaardig over, maar vermakelijk waren ze zeker.

Het einde is natuurlijk voorspelbaar en enigszins flauw

Vermakelijk.

avatar van mnrk

mnrk

Blijft nog steeds een heerlijke film van Steven Seagal .....

De actie is gewoon lekker en soms hard, maar dit past helemaal bij deze film.

mikey

Zoals het Parool terecht schreef afstompende film. Ik kon er maar 20 minuten weer van zien.

avatar van 606

mikey schreef:

Belachelijke lage score van me.. straks nagaan of hij echt zo slecht was!

Rare opmerking eerst zeg je dat je het een belachelijk lage score vind van jezelf en dan, vervolgens 20 minuten kijken en het parool gelijk geven kijk het gewoon eerst eens helemaal en oordeel dan pas.

1,5 is gewoon zwaar belachelijk.

avatar van scorsese

Oldschool actiefilm uit de gloriedagen van Steven Seagal. Het verhaal stelt niks voor, maar toch kijkt de film redelijk lekker weg. Geweldaddige schiet- en vecht-scenes met krakende botten en uitgeslagen tanden zien er nog goed uit. Steven Seagal is nooit bepaald een goed acteur geweest. En ook hier is hij eerder lachwekkend, vooral als hij ook nog eens in het Italiaans gaat praten. Maar eigenlijk maakt dat de film des te leuker.

606 schreef:

1,5 is gewoon zwaar belachelijk.

Nou dat dacht ik ook, het was alweer een lange tijd geleden.. Maar ik concludeerde na 20 minuten dat ik toen 't juiste aantal punten gaf. Ik heb hem zelfs vaker dan1 keer gezien. Het is een miskasel van een vent zeg. Soms is Seagal in een bepaalde film wel te pruimen maar hier hoop je echt op een afgrijslijke dood voor hem en zijn kung fu.

GuyB

Jammer, dit is zijn sterkste film en één van zijn meest charismatische verschijningen.

GuyB schreef:

en één van zijn meest charismatische verschijningen.

Oei.

mikey

Weet je, toen dat hondje uit die zak kwam, dacht ik oh ja het is voor dat soort publiek.

yeyo

Dan mag je nog van geluk spreken dat je het einde gemist hebt, dat was pas echt flauw.

Ik ken het einde.

GuyB

Groot verschil in smaak hier. Ik vond het einde namelijk perfect (passen in deze film).

avatar van 606

GuyB schreef:

Ik ook namelijk

yeyo

Het is een soort 'humoristisch' cliché dat ik gewoon ben van de allerflauwste, banaalste komedies. Past eigenlijk allesbehalve in een actievehikel.

GuyB

Film zit toch vol met humoristische momenten?

Zoals

- die pooier in het begin
- Seagal die Richie Madano vergelijkt met een wannabe-wiseguy
- Seagal die smeekt aan God om ooit nog die man die de puppy uit het raam gooide tegen het lijf te lopen, wat hij uiteindelijk ook deed
- "you wanna fuck"?
- Die anekdote van wanneer hij 9 was met zijn oom
- De beruchte barscène (anybody seen richie?!) waar heel wat humoristisch gedoe in gebeurt
- bodyguard: "How do i know that badge is real?", seagal "Don't i look like an honest guy? How bad do you wanna find out?"
- seagal tegen bodyguard2: "Tell her that i'm here and then get the fuck out of my sight" (de man die seagal iets later dus van de trap duwde)
- "The one with the nipples you could dial a phone with"
- I got a license for that, my dog ate it...

Bezorgde mij i.i.g. telkens een glimlach of meer, maar tegelijkertijd is de film érg hard en rauw, in het groezelige Brooklyn, begeleid door een sterke soundtrack.

mikey

Hopelijk probeer je niet mij te overtuigen.

GuyB

Wil gewoon aantonen dat het einde perfect in de film past.

yeyo

Natuurlijk zit er humor in de film, typisch bij dit soort actiefilms. Maar humor is geen eenduidig begrip. Ik heb het over een element dat normaal enkel voorkomt in hele slechte komedies. (het hondje plast op een slechterik)

avatar van The_CrY

The_CrY

Dit is één der meest overtuigende Seagal films. Geweldig hard en rauw. Seagal is in zijn jonge jaren toch het best.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Anybody seen Richie? Duidelijk één van de betere Seagals, inderdaad redelijk hard en rauw maar ook met wat komische momenten. Het blijft toch nog steeds leuk om dit soort geteisem helemaal in elkaar gebeukt te zien worden door één man, die dat dan op geheel eigen wijze doet.

avatar van Minotaures

Minotaures

Best een lekkere wegkijker van Seagal.

Hij heeft zowel een aantal goeie films tijdens de jaren '90 als de wat nieuwere titels.

Er zit genoeg actie en afrekening in. Het verhaal is ook aardig om genoeg uit te halen, het is een wraak-actie. De personages waren niet al te boeiend, maar Seagal als Italiaan vond ik wel leuk. En zo komen er nog een aantal gangsters en politie in. Alleen de persoon wie Seagal zoekt is wel een kneus, zo'n wannabe hot-shot type. Verschrikkelijk.

Er zitten een paar grappige momenten, Seagal heeft een leuke attitude hier. De kills zijn ook netjes en bruut.

Seagal films die meer dan welkom zijn qua actie, vermaak en oneliners.

avatar van PublicEnemy

PublicEnemy

Eerste film die ik ooit zag met Seagal en deze is i.m.o. nooit overtroffen (alhoewel ik Marked for Death ook erg goed vind)...

Brute en bloederige aktie in het kwadraat, geweldige badguy (William Forsythe gaat hier volledig los) en flink wat legendarische momenten maken dit tot een toppertje.

Deze film laat overigens ook als geen ander zien dat je werkelijk elk voorwerp als wapen kan gebruiken, met alle gevolgen van dien !

Fantastische (en gevaarlijke) locaties ook om een gevecht uit te lokken, wat vervolgens voor een hoop bloed, gebroken botten en tanden en wat afgehakte en afgeschoten ledematen zorgen. Heerlijk !!

Toppertje!!

avatar van Roust

Roust

heb opnieuw genoten van deze vette harde actie film seagal op zijn best

avatar van trebremmit

trebremmit

Hele coole Seagal film, heerlijk harde actie en een geweldige Seagal die gewoon gemaakt is voor dit soort films. Toffe muziek ook met o.a Beastie Boys.

avatar van Spetie

Een vroegere Seagal, die nog redelijk genietbaar is, al vind ik andere van zijn vroegere films toch net wat beter.

Out for Justice heeft in ieder geval behoorlijk wat actie te bieden. Seagal speelt hier iemand, die als het hem niet zint, behoorlijk tekeer kan gaan en er daarbij vaak ook nog eens flink op losslaat. Op zich wel logisch, aangezien het hier om een wraakfilm gaat en Seagal duidelijk een rekening te vereffenen heeft.

De actie is op zich niet verkeerd, maar de personages zijn niet zo heel bijzonder. Vooral William Forsythe zet maar een rare rol neer. Seagal gooit er af en toe een vermakelijke oneliner tegenaan. Echt geweldig is het niet, maar in zijn geheel nog redelijk onderhoudend met hier en daar een vermakelijk momentje.

avatar van Beertje45

Beertje45

Kan Seagal wel hebben, de verhaallijnen in zijn films zijn steeds erg dunnetjes, maar het gaat hem in de eerste plaats om actie en bottenbrekend geweld en dat is in de meeste films wel overvloedig aanwezig. Toch wist deze film me weinig te bekoren, het lijkt me te veel op een maffiafilm en die films loop ik altijd gewoon voorbij. Voor mij geen Godfather of Once Upon A Time In America gedoe. De film heeft wel goeie vechtscene's en, is het Brooklyn?, wordt mooi in beeld gebracht.

Geef mij dan maar Marked For Death, de Under Siege films en The Glimmer Man. Eens dat Seagal in omvang begon toe te nemen kwam hij mij steeds meer ongeloofwaardig als aktiester over. Laatste leuke Seagal film vond ik The Glimmer Man. Sindsdien nog weinig films van Seagal gezien.