menu

I'll Sleep When I'm Dead (2003)

mijn stem
2,46 (306)
306 stemmen

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Thriller / Misdaad
102 minuten

geregisseerd door Mike Hodges
met Clive Owen, Charlotte Rampling en Jonathan Rhys Meyers

Will Graham is een gangster die genoeg heeft van de misdaad. Hij besluit om zich te vestigen op het platteland. Als zijn broer, die ook niet vies is van criminele zaakjes, zelfmoord pleegt, keert Will terug in de stad die hij drie jaar geleden achter zich had gelaten. Hij gaat op onderzoek, om er achter te komen waarom zijn broer zelfmoord heeft gepleegd.

zoeken in:
4,0
voor een engelse film vind ik hem wel goed, de film is duister, de opnames realistisch, maar mensen verwachten een spannende thriller, nou dan kan ik begrijpen dat de meeste er dan niets aan vinden, maar als je deze film bekijkt, zonder dat je weet wat het genre is, dan vind ik hem wel een goeie film, en dat is te danken aan clive owen, toch raad ik hem wel aan om te kijken,

avatar van Santucci
1,5
Gelukkig heb ik maar 1 euro betaald voor de DVD...De film is totaal niet boeiend en zelfs saai. Er worden veel overbodige karakters geintroduceerd waarvan de rol niet helemaal (of helemaal niet) duidelijk is. Kortom: geen actie, geen hoogstaand (uitgediept) drama, geen suspense, geen humor, maar gewoon een hele lange zit (als het je al lukt om de film in 1 keer helemaal af te kijken...)

Als je de kern van het verhaal eruit haalt en je zou een acceptabel tempo aan het verhaal toevoegen, dan blijft er een videoclipje van 5 minuten over...Absolute bagger en alleen omdat Malcolm McDowell een rolletje heeft geef ik een 1.0 i.p.v. 0.5.

2,0
Knakenbakfilm die niet echt slecht is maar toch ook niet kan boeien. Het verhaal is daarvoor te slap en onwaarschijnlijk. De film neemt veel tijd voor de personages maar de karakters blijven desondanks leeg. De ingetogen sfeer en de troosteloze setting zijn wel aardig, maar dat is niet genoeg om deze film te redden.

avatar van wwelover
3,0
Jammer dat deze film niet al te goed is uitgewerkt. Met acteurs als Owen en Meyers had ik wel wat meer verwacht. In principe is het verhaal wel goed, maar er had meer uitgehaald kunnen worden. Nu was het wat saai en pas op het end spannend,

Toch redelijk acteerwerk, zeker van Meyers ondanks een niet al te grote rol.

3*

Plot op MM klopt helemaal niet. Even aanpassen dan maar

4,0
Prima film, jammer dat iedereen een soort "Snatch" verwacht bij Britse films.

1,0
Heel erg matige en nietszeggende film. Met moeite uitgekeken.

3,5
Erg ongewone, maar wel vermakelijke misdaadfilm.

De film kent een goed verhaal, er wordt prima geacteerd en het meerendeel van de dialogen is sterk.

De film is nergens heel spannend en kent ook geen harde actie, maar dat vond ik niet erg. Het lijkt ook meer een detective, waarbij een man wraak wil nemen voor de 'moord' op z'n broer. De zoektocht die deze film laat zien vond ik erg interessant.

Clive Owen vervult deze rol met verve. Die ogen van hem zijn 'piercing', zoals ze dat in 't Engels zeggen. Wagenwijd open, met een blik op doden.

Al met al een erg onderschatte film: 3,5*.

avatar van aburex
4,0
Toch wel fascinerende thriller-drama met een goede Clive Owen. De film is ietsjes te traag opgebouwd en de karakters hadden beter kunnen uitgewerkt worden. Zo komen we nooit te weten welke familiale band Owen met Rampling heeft: is ze zijn moeder of zijn vriendin?
Wie zich verwacht had aan een keiharde wraakfilm komt bedrogen uit, maar het is toch wel een goede film
4*

avatar van Zizzo
1,5
vervelend, niks aan en was saai. overslaan deze, was de €2.50 bij freerecordshop niet waard

3,5
geen slechte film, goed geacteerd van clive owen.
een 3.5*

Hankieh
hmmm cijfer is niet bijster goed

maar ff kijke xD

(verwijderd)
Voornamelijk door de 'aangename' typisch Britse sfeer boeit deze misdaad-film, ondanks de gebreken met name op het gebied van karakter-achtergronden. Camera-werk was voortreffelijk.

1,0
Oersaai.... in de hele film gaat er maar 1 persoon dood. Terwijl je verwacht dat het een goede actiefilm is. Hoofdpersoon moet een zogenaamde thuff-guy zijn, maar daar merk je de hele film door weinig van.

avatar van Nakkie13
1,5
Boch schreef:
Oersaai.... in de hele film gaat er maar 1 persoon dood. Terwijl je verwacht dat het een goede actiefilm is. Hoofdpersoon moet een zogenaamde thuff-guy zijn, maar daar merk je de hele film door weinig van.


Al was ik het niet met je eens over No County for old Men, ben ik het nu wel met je eens.

Saaie rukfilm.

Enigste lichtpunt zoals altijd is CLive Owen.

avatar van f2sputnik
Een aparte misdaadfilm.

Een goed verhaal, er wordt prima geacteerd (Clive Owen).

De film is nergens heel spannend en kent ook geen harde actie, maar dat vond ik niet erg. Het lijkt ook meer een detective, waarbij een man wraak wil nemen voor de 'moord' op z'n broer. De zoektocht die deze film laat zien vond ik erg interessant.

avatar van Timecop
3,0
Er gebeurt eigenlijk bar weinig in deze film

avatar van pieteroyama
2,0
Wel een erg saaie film waar je meer van had verwacht. Ik ben het met al mijn voorgangers eens. Maar ook niet echt een slechte film hoor. Hij is het 1 keer kijken wel waard. Maar dan moet er wel niets op TV zijn.

avatar van Spetie
1,5
Matige film.

De film doet een klein beetje aan A History of Violence denken, omdat ook in deze film iemand zijn harde verleden wil vergeten, maar er desondanks tegen zijn zin in weer mee geconfronteerd wordt. Daar houden de vergelijking tussen deze twee films gelijk ook op, want het niveau van A History of Violence wordt geen moment gehaald. Hoewel Clive Owen de rolredelijk invult wil de film op de een of andere manier nooit echt boeien. De rest van de cast en ook de film zelf komt toch vrij mat over. Ook zitten er behoorlijk wat clichézaken in de film, wat op een gegeven moment ook erg stoort.

Visueel heeft de film verder ook vrijwel niets te bieden. Het is allemaal vrij mat en meestal niet zo mooi. Alleen de muzikale score vond ik wel aardig klinken en paste op zich vrij goed bij de film.

1,5*

Film is echt saai. De film pretendeerd het psychologische van dit soort types neer te zetten of zo, maar slaagt hier niet in. Het is niet boeiend, mist echte verhaallijn en is super super traag en saai. ik geef toch nog 1 punt, omdat het je wel goed helpt bij eventuele insomnia.

avatar van emmes
3,5
Een wat ongewone film die zijn tijd neemt, maar wel nazindert... het einde is op verschillende manieren te interpreteren, maar net daarom blijft de film je wat bij. Niet voor liefhebbers van talky movies

avatar van gauke
2,5
De sfeer in deze film noir is belangrijker dan het drama zelf. Het klassieke wraakverhaal (dat meer een onderzoek lijkt naar persoonlijke tegenstrijdigheid) is serieus en duister, maar ook onsamenhangend, ongeïnsprireerd en traag: je krijgt geen duidelijkheid over de personages. Clive Owen speelt (zoals gebruikelijk) overtuigend en geeft de hoofdpersoon 'body' in zijn uitzichtloosheid.

avatar van Insignificance
1,0
Als je van films houdt waarin personages het liefst in auto's tegen elkaar lullen, is dit het helemaal. Tot diep in het slot vertelt de cast elkaar wat ze er van denken, om vervolgens dit slepende filmpje in amper vijf minuten af te ronden. Het zal iets met sfeer en een gebroken man te maken hebben, maar er zit zo weinig leven in deze brouwerij, dat al vrij snel niets meer indruk maakt.

De meest gedurfde scène zit ergens in het begin, waarna een droevig scenario Owen op het spoor brengt van de dader. Afgewisseld met stroperige en duffe dialogen tussen Will en de mensen uit z'n verleden. Na de zoveelste ijzige blik van Owen wordt het allemaal echt te mal. Hodges perst er hier en daar nog eens een leuk plaatje uit, verder is de man heel diep weggezakt na z'n debuut.

avatar van K. V.
1,0
Poeh, deze viel serieus tegen. Drama, actie of misdaad: nergens blinkt de film uit. De film duurt nochtans maar zo'n 100 min, maar desondanks was het maar een langdradige film. 'k werd ook niet meegesleept door de verschillende personages.
Tja, deze kun je gerust laten passeren. 'k vond er eigenlijk niet veel aan.

avatar van jimmydl
3,5
Het verhaal is wel degelijk uniek. De boodschap dat Davey zich waarschijnlijk doodde door de schaamte van zijn ejaculatie is zo inktzwart dat het zeker het genre ‘drama’ rechtvaardigt. Zoals Will zelf al zei, indien iemand zelfmoord pleegt is er altijd wel enige sympathie, een verkrachting enig medelijden, maar dit…. Niemand zal op zijn begrafenis komen. Wat zegt dit ons, deze ongemakkelijkheid? Ten eerste dat ieder van ons, zelfs een rokkenjager als Davey, in ons binnenste uniseks georiënteerd is. Hetero zijn de meesten zonder dat ze die keuze maken, het is de conventionele modus; we worden gestimuleerd hetero te zijn, en dit is ook wat ik altijd kan waarderen in homo’s: er is tenminste nagedacht over hun sexualteit; er is een keuze gemaakt.
Onze instincten zijn te ruw voor het leven dat we in het Westen leiden ((be)lijden?), d.w.z. onze instincten willen louter eten, poepen, seks, en warmte. Maar de conventies maken daar allemaal ‘interessante en geciviliseerde’ uitlaatkleppen van zoals haute cuisine, taboe op poep, vooral heterosexuele reproductieve seks en merkkleding.

Wat Davey ons leert is dat ons lichaam autonoom is; het wordt opgewonden door een situatie waarvan de samenleving ons voorschrijft dat we ons ervoor dienen te schamen. Het legt de onhoudbaarheid van onze normen en waarden bloot, exposeert ze als kunstmatig en hypocriet.

avatar van 93.9
3,0
Prima film, zeker niet slechter dan 2/3 van wat bijvoorbeeld in DE top 250 staat.

avatar van scorsese
3,0
Aardige film over een man die het criminele leven in Londen vaarwel heeft gezegd maar terugkeert als zijn broertje zelfmoord heeft gepleegd. Opzettelijk traag en met een redelijk donkere sfeer. Een betere introductie van de personages was gewenst geweest. Zeker geen standaard Britse gangsterfilm.

avatar van oemoemenoe
2,5
Best onderhoudend , zeker niet spannend of opwindend.

avatar van david bohm
2,5
Vrij trage maar sfeervolle film die het moet hebben van het acteerwerk en de aankleding. Clive Owen is behoorlijk cool als Will Graham.
Het verhaal van een broer die de zelfmoord van zijn broer onderzoekt is onderhoudend maar echt verrassend of opzienbarend wordt het nergens. De ontknoping is ook maar zo zo.
Redelijk.

avatar van Decec
3,5
Een goede misdaad/drama/mysterie/thriller film...
Prima verhaal...
Wat een drama...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Clive Owen, Malcolm McDowell en
Jonathan Rhys Meyers...
Bekende actrice Charlotte Rampling ....
Prima HD kwaliteit...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...

avatar van schram101
1,5
Oei. Bijna beschamend om te zien hoe hard I'll Sleep When I'm Dead zijn best doet een broeierig en warm sfeertje neer te zetten. Jammer voor Owen, die ik meestal wel leuk vind, maar het faalt hopeloos. Hoewel het plot nog wel aardig gebeurd er veel te weinig om de boel interessant te houden. Sterker nog, het is saai, vervelend en onsamenhangend.

1,5*

avatar van Roger Thornhill
3,0
Het woord "saai" valt hier vaak, maar daar had ik gelukkig geen last van – niet met verkeerde verwachtingen deze film ingegaan wellicht. Niet alles wordt voorgekauwd of middels een dialoog verduidelijkt, dat pleit voor de film, en met Clive Owen en Charlotte Rampling heb je ook mensen in huis die veel met hun ogen kunnen vertellen, hoewel die vaagheid bij andere gebruikers vaak als een steen des aanstoots blijkt te worden ervaren. Die stijl vond ik zelf wel geslaagd, maar de clichématigheid van de plotafwikkeling en de overbekendheid van het (naargeestige) gangsterwereldje doen voor mij ernstig afbreuk aan de impact. Al met al toch een goede voldoende, en de aanwezigheid van Malcolm McDowell is nog altijd een traktatie.

avatar van Duke Nukem
2,5
Redelijk sfeervol deze film die vooral voor realistische beelden gaat. Goed geacteerd van Jonathan Rhys Meyers. Maar er gebeurt inderdaad bitter weinig, verwacht dus zeker geen actiefilm maar eerder een drama.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:01 uur

geplaatst: vandaag om 14:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.