• 9.369.461 stemmen

Genre: Actie / Komedie

Geregisseerd door: John Paragon

Met onder meer: David Paul, Peter Paul en David Carradine

Plot Double Trouble

David en Peter Jade zijn broers. David is detective in hart en nieren, Peter is een veroordeelde inbreker. De gespierde broers worden onwaarschijnlijke partners, als Peter immuniteit krijgt om zijn broer te helpen met het oprollen van een internationale bende juwelensmokkelaars. De bende wordt geleid door de sinistere Philip Chamberlain, die ook veel bureaucraten in zijn macht heeft.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20219 berichten

In 1992 gezien. De plaatselijke verhuurder, met z'n ouderwetse videotheek (veel duffe en oude titels, overal 1 exemplaar van, amper nieuwe films, een klein balietje met een klein, storend tv'tje erachter, die continue van die foute actiefilms afspeelde, met groteske voice-overs) waar ben ik gebleven, hoe dan ook, wat ik wilde zeggen: die plaatselijke verhuurder tipte ons (ik en mijn vrienden - jong en wild en openstaand voor knokpartijen en schaterlach) deze film. Ik hoor hem nog zeggen: "Geweldige humor, met twee spierbundels, die hun eigen krachten niet kennen." We waren meteen verkocht en schraapten onze centjes bijeen om Double Trouble te huren. Die titel alleen al, dat kon toch niet meer misgaan?

Ik zou graag onze gezichten opnieuw willen zien, de beteuterde gezichten toen we deze film aan het kijken waren, onze cola zijn prik verliezend, bak popcorn ongeroerd. Spierbundels. Check. Humor. Waar dan?

Wat ik ook nog goed kan herinneren is het moment dat de film vastliep in de videorecorder van één van die vriendjes en dat er een strook filmlint uit de videotape was weten te ontsnappen en dat we met veel moeite de film uit de videorecorder kregen, en later snel het lint er weer in hadden gepropt en de film vriendelijk hadden afgeleverd bij de verhuurder. Niks meer van gehoord, gelukkig, en dat terwijl we vele dagen per week in die videotheek waren te vinden.

1* voor de spierbundels. 0,5* erbij voor het jeugdsentiment.

(zag net een stukje terug en eigenlijk is het gewoon een steengoede cult-film).

Ik mis die videotheek.