• 9.371.710 stemmen

Geregisseerd door: Tom Daley

Met onder meer: Deborah Winters, James Huston en Andra St. Ivanyi

Gesproken taal: Engels, Portugees en Italiaans

Plot The Outing

"They're not coming back."

Tijdens een inbraak in het huis van een oude vrouw, wordt er per ongeluk een geest uit een eeuwenoude fles gelaten. De geest vermoordt de inbrekers en na het onderzoek wordt de lamp naar een museum gebracht. De geest neemt al gauw bezit van het lichaam van de dochter van de museumdirecteur en weet enkele van haar vrienden ervan te overtuigen een nacht in het museum door te brengen.

avatar van Whmm

Whmm

Nou.. Ik had deze film toegevoegd.. Maar hij kwam uiteindelijk als "The outing" op de site. Zonder de originele hoes.. Waar hij toch echt gewoon The lamp heet [Ook op de re-release op dvd] Maar.. Ook de storyline klopt niet helemaal meer.Het doet er niet toe. De moderaters weten wat ze doen. Erg slechte film, Superfout monster. Maar toch echt wel een paar gore stukjes. Voor de fans van C-Horror. Te vinden voor een euro of 5 in de dvd bak bij sommige cd zaken.

Dit is de originele titel volgens imdb, vandaar.

avatar van djelle

djelle

Het verhaal op zich is best wel interessant. Tamelijk origineel en leuk gevonden als concept voor een horrorfilm. Maar helaas is er te weinig mee gedaan. De uitwerking loopt bijzonder stroef en onverfrissend. Het is zeker niet altijd boeiend. Met momenten zelfs heel saai. De dialogen trekken ook op niks, en de personages doen je weinig. Daarenboven is het ongelooflijk voorspelbaar, zit er weinig sfeer in en de ondermaatse fx kunnen de film ook niet echt redden. Het tempo zit al helemaal fout en de storytelling houdt geen steek.

Het meest geslaagde vond ik de moorden zelf. Dergelijke scenes waren wél vernieuwend en origineel, en waren creatief bedacht. (Ze waren trouwens redelijk wreed. Niet echt gory, maar wel erg smerig en psychologisch erg.) Dat aspect was dus wel boeiend. Spijtig genoeg is dit zowat het enige pluspunt van de film. 1*

avatar van Nomak

Nomak

Ik zag de VHS cassette met de titel "The Lamp" liggen bij mijn opa en vanavond maar eens gekeken.

Zelden heb ik een film gezien die zich op het doosje van de casette zo goed wist te verkopen. Echt een geweldige tekst achter op het doosje.

Ik schrijf het even over:

"The Lamp" is een Horror film van absolute klasse, een sensatie die elk televisiescherm zal laten spetteren van de aktie, van ongelooflijke trucage, monsters, slangen en mummies. De kijker zal terugdeinzen van pure afschuw!

Prachtige inleiding is dit. En dan staat er ook nog een plot en een waarschuwing.

De waarschuwing is ook mooi:

Je mag wensen wat je wilt...

Maar dan moet je niet snel bang zijn.

Is de film werkelijk zo goed en angstaanjagend?

Helaas is dat niet zo. Maar het is ook zeker geen slechte film.

Het is een goed verhaal voor een horrorfilm vind ik. En de moorden zijn wel redelijk hard en schokkend.

Is dit nu een echte aanrader?

Ik zou zeggen als je de kans hebt om deze film ooit te zien, grijp die kans dan.

avatar van niethie

niethie

You wanna know the real meaning of the word Black Power?

Sja wat kun je over een film als deze zeggen? Bij momenten is het vreselijk dom, maar zo af en toe ook zeer vermakelijk, vooral kwa gore en brute moorden zit je hier goed.

avatar van Alexander1900

Alexander1900

Redelijke film. Kent spannende en saaie momenten. Een voldoende.

Ps de dvd is van bijzonder slechte kwaliteit.

avatar van baspls

baspls

Alleen om de schitterende poster van Drew Struzan moet ik deze al zien

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Niet zo slecht als het gemiddelde laat vermoeden. Hoewel het op alle vlak lowbudget oogt, weet het nog redelijk te onderhouden dankzij de korte speelduur. Regie is zelfs erg gecontroleerd. Als horrorfilm is dit echter minder geslaagd. Meer dan wat spatten bloed krijg je niet te zien en de djinn lijkt van boetseerklei gemaakt. De dubbeltitel is een mysterie op zich : op VHS vind je die film als "The Lamp" en dat is ook de titel die gebruikt wordt in de film. Misschien is "The Outing" de titel voor de Amerikaanse markt en "The Lamp" voor de Europese markt?

avatar van danuz

danuz

Wat een ongelofelijk vette poster

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De filmposter van Drew Struzan is zonder twijfel het beste aan deze film. Hoewel de achterzijde van de DVD z'n uiterste best doet om je te overtuigen dat je hier met een fenomenale klassieker te maken hebt. Met teksten als: "The Lamp is een horrorfilm van absolute klasse. Een sensatie die elk televisiescherm zal laten spetteren van de aktie. De kijker zal terugdeinzen van pure afschuw!" Mocht een dergelijke tekst je hebben overtuigd, dan is de kans groot dat The Lamp aanvoelt als een klap in het gezicht. Want die klasse, spetterende actie en afschuw is ver te zoeken. Maar mocht je iets realistischer in het leven staan en een domme, knullige B-film verwachten, dan krijg je wat je wil.

Men neme het eeuwenoude verhaal van de geest uit de fles. Deze geest is een soort rubberen reject van de demonen uit The Gate. Maar het duurt een tijd voor we bij die geest aankomen, want The Lamp gaat voor een groot deel over een stel tieners met een plan om in een museum te overnachten. Hoewel, tieners ... de cast is overduidelijk een groep dertigers, met name hoofdpersoon Alex had net zo goed de lerares kunnen zijn. Geen van deze tieners valt eigenlijk op, er zijn alleen ook twee pestkoppen, die een tikkeltje verder gaan dan een nerd in een kluisje opsluiten; ze zijn racisten, verkrachters en moordenaars in wording, al zwaaiend met messen op school. En dat laatste heeft opvallend weinig consequenties. Eenmaal in het museum gaan de stelletjes voorzichtig aan het flikflooien. Een van de dames moet geforceerd in bad omdat er wat bier over haar heen is gekomen. Het boeit Tom Daley geen zak of het logisch is.

En dat onlogische zit ook door de hele film heen. Dat personages domme dingen doen in dit soort films is meer regel dan uitzondering, maar hier blijft iedereen altijd doodleuk stil staan of zitten als ze worden aangevallen. Terugvechten, ho maar. En ondanks dat er een flink wat personages het loodje leggen, verwacht hier geen gore of bloederige effecten; de meeste kills zijn van het kaliber 'iemand schreeuwt, waarna we wat spatjes bloed op een muur gesmeten wordt'. Dat er in de crew van art direction en special make-up effects best grote namen meewerkten is geen moment te zien. Het budget was schijnbaar zo laag dat mede-producent en 'actrice' Deborah Winters compleet onnodig een dubbelrol speelt. Liefhebbers van domme horror zullen zich ongetwijfeld af en toe best vermaken door de enorme knulligheid, maar een sterke horrorfilm is dit geenszins te noemen.

2 sterren.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Vooral eens met wat bovenbuur Chainsaw zegt. De film heeft een leuke intro, er zijn enkele coole kills, gratuit naakt en het was amusant hoe die pestkoppen er zelf van langs kregen. Het duurt echter lang voor we bij de leukse stukjes komen (de intro niet meegerekend). De finale is dan weer een tegenvaller om dat de genie er ook nogal dom uitziet. Een voldoende wou ik er nog wel aan geven maar daarvoor zijn er net iets teveel minpunten.

avatar van Shadowed

Shadowed

Deed me weinig.

Van The Outing had ik al voor een langere tijd gehoord, maar ik zag nooit een reden om deze ook op te zetten. Ik ben echter wel dol op horror, en op een regenachtige middag had ik geen inspiratie in wat ik precies aan moest klikken. De poster van deze film zag er toen smakelijk genoeg uit, en dat gaf me op dat moment reden genoeg om deze film op te zetten.

Het concept is nog wel aardig bedacht. Een groep tieners komt klem te zitten in een spookachtig museum met behekste voorwerpen. Dat levert dan ook wat aardige beelden op, die wat praktische effecten met zich meenemen. Dat mis ik wel een beetje in de tegenwoordige tijd, die praktische effecten, en dat maakt dit soort films mits je er fan van bent in bepaalde opzichten wel leuker.

Qua gore valt het echter best mee buiten het feit dat de kills iets creatiever zijn vanwege het concept. Was ook wel nodig, en zorgt er ook nog eens voor dat de film in bepaalde opzichten best kijkbaar is. Er wordt ook behoorlijk wat kabaal gemaakt tijdens de film, maar na enige tijd slaat er door een gebrek aan interessante personages en een degelijke visuele look ernstige verveling in.

De film stapt in een kuiltje waar het niet makkelijk meer uit kan klimmen, en dat lukt dan ook niet. De finale is nog wel een kleine terugkaats waardoor de film nog wel wat memorabels heeft, maar de bedreigingen houden geen stand meer. Je mist toch een film die durft uit te halen met wat het heeft. Hier lijken de tegenstanders van de tieners op te staan als je er op afloopt, maar verdwijnen als los zand in de wind als je weer wegloopt.

Ietwat tegenvallende horrorfilm die dankzij zijn creativiteit en soms charmante beelden niet brak te noemen is. Ik mis echter een lekker gestoorde film, die wat harder kan uithalen dan dat het nu doet. Het is een veilige, soms vermakelijke maar voor een te lang gedeelte saaie film. Dit soort films laten aan me zien dat zelfs de simpelste films goede personages nodig hebben.

avatar van Basto

Basto

• 11926 berichten

80’s pulp. Verre van een goede film. Maar de sfeer, tieten en een paar aardige kills maken het toch de moeite.

Aardige blu ray van Vinegar Syndrome

avatar van wess16